Autor Wątek: Biedne południe ma dosyć fanaberii białych paniczyków  (Przeczytany 3283 razy)

Offline Mężczyzna Cokeman

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 24.05.2013
Wygląda na to, że kończy się zabawa dla klasy średniej-tfu co to żeruje na znacznie biedniejszych od siebie

https://turystyka.wp.pl/klamia-i-wyludzaja-pieniadze-to-prawdziwa-plaga-6803014361283264a

Jeszcze żeby tutejsza skarbówka wzięła pod lupę te wszystkie zbiórki to byłoby cudnie.

Dla mnie to sumienia trzeba nie mieć by mając czas na niepotrzebne nikomu poza podróżującym wycieczki, samemu nie zarobić, tylko żebrać u biedniejszych lokalsów. Jakby to, że im szyją ciuszki i składają elektronikę to było za mało.

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
W ostatnim czasie coraz więcej państw zapowiada aktywną walkę z tym trendem. Jest wśród nich Bali, którego władze już jakiś czas temu zapowiedziały, że będą przekazywać żebroturystów ambasadom krajów, z których ci pochodzą. To one, a nie mieszkańcy mają w przyszłości ponosić koszt ich utrzymania. Wygląda na to, że w ślad za Bali pójdą wkrótce też inne kraje.

Nie wiedziałem, że Bali ogłosiło niepodległość :D
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Dla mnie mogą sobie żebrać, denerwują mnie tylko tacy co patrzą z góry na tych co wydają więcej w podróży.

Offline Mężczyzna Cokeman

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 24.05.2013
tu nie jest kwestia więcej czy mniej, ale czy uczciwie wydajesz za swoje czy też korzystasz na siłę z gościnności innych. Oczywiście totalnym wyjątkiem powinny być sytuacje typowo awaryjne typu kradzież dokumentów, utrata bagaży, defekt roweru po jakieś konkretnej stłuczce - wtedy to wiadome, że liczysz na pomoc.

Jednakże robienie sobie wakacji z nastawieniem, że najpierw np uzbieram na jakieś ściepie, a potem na miejscu jeszcze będę spał i żarł na krzywy ryj to zasługuje na surowe potępienie, bo z jakiej racji ktoś komuś ma finansować rozrywkę?

Więc nie - nie powinni żebrać. Co więcej - powinni dawać swój hajs tamtejszym żebrakom, bo ile tamtejsi lokalsi dostają hajsu za szycie ciuchów, składanie elektroniki czy nawet produkcję opon?
Tak tak: kto ma opony Schwalbe niech sprawdzi gdzie są produkowane.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum