Popatrzyłem w necie trochę i znalazłem tohttps://www.cateye.com/intl/products/headlights/HL-EL6000RC/Recenzji na necie mało, na YT filmów też, bo w sumie 3k na lampkę to ciut sporo.6k lumenów to chyba za dużo. Ale 8h na 1000 lumenach to i tak konkret.
Natomiast mam pytanie, czy ktoś badał, jaki jest zysk 21700 vs 18650? Oczywiście nie chodzi mi o jakieś wyliczenia, tylko na podstawie praktyki raczej. Czy dużo dłużej świeci?
Pasowała by jeszcze tylna lampka na 18650 zeby byla. Ale nie znalazłem
Jak zły kierowca rowerzystów oślepia, to kara musi być solidna
Cytat: zly-sze w 11 Sty 2023, 00:50Jak zły kierowca rowerzystów oślepia, to kara musi być solidnaTrafisz na debili to Cię zepchną do rowu albo zdzielą bejsbolem.
Tutaj dostajemy 750 lumenów czyli całkiem sporo na ponad 11h czyli de facto całą noc, a w sezonie powiedzmy od maja do sierpnia gdy noc jest krótka to można między miastami, miasteczkami sunąć na 1500 lumenach, w mieście redukując o połowę, jeśli nie do minimum.Zasnąć przy tym ciężko będzie tak myślę.
Runtime [Hours]Runtime is defined as the amount of time, rounded to the nearest quarter hour, until output drops below 10%.
Moja lampka jak nie ma już prądu na utrzymanie siły danego trybu - to się przełącza na niższy i wiem że jadę na innym trybie.
A co to za lampka, jeśli wolno spytać? Ta Lupine z linka?
Cytat: na_pogorzu_lajkonik w 10 Sty 2023, 22:29Pasowała by jeszcze tylna lampka na 18650 zeby byla. Ale nie znalazłemNiejaki Diodek zbudował taką na bazie convoya ale to grzebanie:https://diodek.pl/convoy-s2-z-czerwona-dioda-xp-e2-tylna-lampka-rowerowa/Sam też kombinowałem z convoyem + czerwony dyfuzor - ale ze względu na kształt latarki nie mam dobrego pomysłu na mocowanie - jedyne, które znośnie działało to mocowanie na dole tylnego widelca albo na przedłużonym zamknięciem QR ale teraz mam sztywną oś w szosie i ta możliwość wypadła... Ewentualnie nadawałaby się latarka "łamana" ale znowu na takiej nie bardzo da się zainstalować standardowy dyfuzor - jedyne co by zostało to pomalowanie szkła na czerwono Znalazłem jedną na aliexpresie bazującą na 18650 i całkiem fajną funkcjonalnie - ale ma mają wadę, że jest zalepiona na stałe i nie ma jak wymienić ogniwa.
mi oni wyglądają na jankesówhttps://magicshine.com/
to nie zmienia faktu, że czasy pracy są z d.
Chciałbym prosić o wyjaśnienie co do specyfikacji latarki VIZO RC, w której jest napisane, że może generować 400 lumenów przez 13 godzin w oparciu 18650 o pojemności 2600mAh.Zgodnie ze specyfikacją używa w lampce dioda Samsunga LH351D charakteryzuje się efektywnością 153 lm/W to dla 400 lumenów oznacza 2.5W.Licząc najprościej - przy napięciu 3.6V mamy 2.5W / 3.6V = 700 mA, czyli 2600 mAh / 700 mA = 3.7h (co nie uwzględnia spadku napięcia w trakcie rozładowywania ogniwa, nagrzewania układu itd).Te niecałe 4 godziny, to jest normalna - zgodna z oczekiwaniami wartość (np. podobnie wygląda specyfikacja latarki Mactronic Noise XTR 03 - przy większym ogniwie 3500mAh i 500lm (i efektywniejszej diodzie cree XM-L2 mamy 5h pracy).Proszę o wyjaśnienie skąd wzięła się ta wartość 13 godzin, bo coś tutaj się nie zgadza.