Autor Wątek: Lampka przednia na całą noc  (Przeczytany 23564 razy)

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
Odp: Lampka przednia na całą noc
« 13 Sty 2023, 13:12 »
Kiedyś próbowałem dowiedzieć się czegoś od MacTronika (...)

A czy oni w ogóle coś sami projektują/produkują?

Oferta MacTronika wygląda jak logowanie produktów z Chin.

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
« 13 Sty 2023, 21:35 »
Oferta MacTronika wygląda jak logowanie produktów z Chin.
Bo tak jest, ale czasem trafi im się dobry produkt. Mam od wielu lat przednią lampkę Noise 500 - świetna.

Offline Mężczyzna marcinzet

• ex rumburak666
  • Miasto: Łapy
  • Na forum od: 22.01.2013
« 13 Sty 2023, 21:57 »
no i Walle, zwłaszcza stara wersja

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 14 Sty 2023, 12:03 »
Po inne modele warto sięgnąć wtedy gdy szukamy czegoś innego niż siły światła, np. gdy ważne jest dla nas odcięcie przeciw oślepianiu

Ten jest dla mnie istotny, jak używałem Fenixa, to kierowcy niekiedy "pozdrawiali" mnie światłami długimi, choć nie nie używałem słabszego trybu (300 lumenów). Porządne mocowanie też by się przydało, właśnie ten element rozwaliłem kilka dni temu w Sigmie Aura. Było mało miejsca na baranku - Garmin okazał się osobnikiem silnie terytorialnym i wygrał pojedynek na wytrzymałość dosłownie utrącając konkurenta ;D Teraz szukam czegoś mocowanego nad kołem.

PS Dzięki za odpowiedź.
« Ostatnia zmiana: 14 Sty 2023, 12:19 usulovski »

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 14 Sty 2023, 13:20 »
Ten jest dla mnie istotny, jak używałem Fenixa, to kierowcy niekiedy "pozdrawiali" mnie światłami długimi, choć nie nie używałem słabszego trybu (300 lumenów). Porządne mocowanie też by się przydało, właśnie ten element rozwaliłem kilka dni temu w Sigmie Aura. Było mało miejsca na baranku - Garmin okazał się osobnikiem silnie terytorialnym i wygrał pojedynek na wytrzymałość dosłownie utrącając konkurenta ;D Teraz szukam czegoś mocowanego nad kołem.

I to dla części osób ma znaczenie. A większość lampek na rynek niemiecki musi mieć owo odcięcie, a przynajmniej te przeznaczone na szosę, bo tego wymagają niemieckie przepisy. I wtedy Convoye odpadają, bo to są latarki świecące na wprost, w mocnych trybach np. na ścieżkach rowerowych to porażka. Ale na drodze IMO to nie aż taki problem, samochód jedzie te parę metrów w bok, poza tym sporo zależy od ustawienia lampki, jak ją skierujemy bardziej w dół to nie będzie oślepiać, choć będziemy mieli krótszy pas drogi oświetlony. I też zależy od siły światła, przy powiedzmy 300 lumenach oślepianie nie powinno być problemem, ja nie mam nocami problemów z kierowcami, ale jak ktoś jeździ na trybach pod 1000 lumenów to już może wyglądać to inaczej.

A z lampka która ma firmowo odcięcie - to takie problemy w ogóle nie występują, nie trzeba rzeźbić z ustawieniem i tu widać przewagę lampek typowo rowerowych.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 23 Sty 2023, 16:05 »
Jestem zdecydowany na zakup Lumintop B01. Chciałbym kupić do niej kilka ogniw 21700 o pojemności 5000 mAh. Czy ktoś mógłby polecić sprawdzone marki ogniw i sprawdzonych sprzedawców?
Przeglądałem oferty ogniw m.in. Samsung ale z opinii np na Allegro wynika, że trafiają się podróbki bądź używane ogniwa sprzedawane nowe.

dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline PABLO

« 23 Sty 2023, 16:46 »
Chciałbym kupić do niej kilka ogniw 21700 o pojemności 5000 mAh. Czy ktoś mógłby polecić sprawdzone marki ogniw i sprawdzonych sprzedawców?
Przeglądałem oferty ogniw m.in. Samsung ale z opinii np na Allegro wynika, że trafiają się podróbki bądź używane ogniwa sprzedawane nowe.

Najlepiej w sprawdzonym sklepie,np. w TME:

https://www.tme.eu/pl/details/accu-inr21700-50e/akumulatory/samsung-sdi/inr21700-50e/

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
« 23 Sty 2023, 21:38 »
Jestem zdecydowany na zakup Lumintop B01. Chciałbym kupić do niej kilka ogniw 21700 o pojemności 5000 mAh. Czy ktoś mógłby polecić sprawdzone marki ogniw i sprawdzonych sprzedawców?

BocianXX na Allegro. Będziesz zadowolony.

Offline PABLO

« 24 Sty 2023, 12:43 »
To też jest sprawdzony dostawca:

http://www.batimex.pl/towar.php?idtowaru=6174

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 24 Sty 2023, 17:58 »
Dziękuję za namiary. Skorzystamy chyba z oferty Batimex. Na allegro sprzedają o 3 złote drożej, ale przy zakupie 2 sztuk dostawa będzie gratis.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum