Ja tam wole wersje OEM bo mi drzewek szkoda, a np CN-HG701 rzadko kiedy widzę oemowy. Jednak cena w sprawdzonym sklepie jest niższa niż w innych sklepach, ciężko znaleźć okazję.
Shimano ULTEGRA DEORE XT CN-HG701 CN-HG601 CN-HG901 Łańcuch 11-Biegowy Rower Górski Łańcuch Rowerowy do Łańcuchów Rowerowych MTB 116L whit Brak ŁączeniaJest nazwa Shimano, jest pudełko, jest papierologia ... ale to jest raczej podróbka. Ale nie w tym jest problem. Tu świadomie (nie)kupuję to czego się spodziewam. Ciekawe czy sklepy handlujące np. na Allegro nie biorą z tego samego źródła. Po co by mieli przepłacać u dystrybutora ... taniej kupić większą przesyłkę z Chin. Zapewne przy większym zamówieniu rabaty też są odpowiednio wyższe.
Po co sprawdzać - komentarz 2 stycznia mówi, że to nie jest oryginał.
(...) na pudełku od łańcucha masz zamazaną nazwę Shimano (...)
Cytat: PABLO w 9 Sty 2023, 20:14Shimano ULTEGRA DEORE XT CN-HG701 CN-HG601 CN-HG901 Łańcuch 11-Biegowy Rower Górski Łańcuch Rowerowy do Łańcuchów Rowerowych MTB 116L whit Brak ŁączeniaJest nazwa Shimano, jest pudełko, jest papierologia ... ale to jest raczej podróbka. Ale nie w tym jest problem. Tu świadomie (nie)kupuję to czego się spodziewam. Ciekawe czy sklepy handlujące np. na Allegro nie biorą z tego samego źródła. Po co by mieli przepłacać u dystrybutora ... taniej kupić większą przesyłkę z Chin. Zapewne przy większym zamówieniu rabaty też są odpowiednio wyższe.Wziąłem, sprawdzę najwyżej odeślę. Piszą, że brak łączenia. Zobaczymy. Będę meldował.
Cytat: Wilk w 9 Sty 2023, 23:11(...) na pudełku od łańcucha masz zamazaną nazwę Shimano (...) Patrz, umknęło mi. Toż to podróbka 100% w takim wypadku.
Co gorsze, na ogniwach pewnie też jest oznaczenie Shimano. A to już pozwala na zamontowanie np. przez nieuczciwego/niezorientowanego serwisanta.
Tańsze oferty na Allegro to były moim zdaniem podróbki. Jedną miałem w ręku - inne kółeczka, brak wytłoczenia z oznaczeniem, z obrazka było widać, że to nie jest produkt oryginalny.