Cytat: PABLO w 10 Sty 2023, 00:40Co gorsze, na ogniwach pewnie też jest oznaczenie Shimano. A to już pozwala na zamontowanie np. przez nieuczciwego/niezorientowanego serwisanta.Nie sądzę, żeby ktoś się tak bawił i podrabiał grawerkę na łańcuchach, to się może opłaca przy drogich produktach, nie rzędu 100zł.
Co gorsze, na ogniwach pewnie też jest oznaczenie Shimano. A to już pozwala na zamontowanie np. przez nieuczciwego/niezorientowanego serwisanta.
Cytat: PABLO w 9 Sty 2023, 23:44Tańsze oferty na Allegro to były moim zdaniem podróbki. Jedną miałem w ręku - inne kółeczka, brak wytłoczenia z oznaczeniem, z obrazka było widać, że to nie jest produkt oryginalny.To zgłaszaj sprawę do Allegro, bo oszustów trzeba rugować. Ale zgłosić to może jedynie klient, który to kupił i jest w stanie stwierdzić fakt podrabiania.
Tańsze oferty na Allegro to były moim zdaniem podróbki. Jedną miałem w ręku - inne kółeczka, brak wytłoczenia z oznaczeniem, z obrazka było widać, że to nie jest produkt oryginalny.
Chcesz z napisem Shimano na pudełku - proszę bardzo, za 77,37 zł:
Miałem odbiór osobisty. W domu obejrzałem i zwróciłem. Gościu był zdziwiony, że to podróbka. Przyjął towar bez marudzenia.
A co miał powiedzieć: "No tak, handluje podróbkami, ale nie rób afery, zwrócę Ci kasę..."
Niekoniecznie. Po prostu zwinęli biznes.
https://bike.shimano.com/pl-PL/information/anti-counterfeit.htmlTaki jakiś formularz zgłoszenia by się przydał. Ale jest jakaś apka do weryfikacji "opakowania".
super, zamiast iść w jakość idą w pudełka
Co ma jedno do drugiego?
Jakość podróbek rośnie a oryginałów spada. Jeszcze trochę i przy odpowiedniej cenie będzie się świadomie kupowało podróbki.