Jeśli zaś nie robisz nic nadzwyczajnego a jedynie się bawisz czy to pokazując kiecki, strimujesz jakieś gierki, na których nie robisz e-sportu tylko se grasz, pokazujesz balangi albo pomykasz na rowerku po okolicznych dróżkach czyli nie robisz nic więcej jak czystą zabawą to na takie coś hajs jest brać wstyd i w moim odczuciu nie budzi to za grosz szacunku.
Wrzuciłem linka do wypowiedzi Kubeusha, który sam stwierdza, że też robi amatorsko, bo ty coś gadałeś o profesjonalnym podejściu. On sam o sobie tak nie uważa.
Pracuję w prywatnej firmie która działa w przemyśle mięsnym.Kilka lat temu gdy strajkowali rolnicy zostaliśmy tymczasowo zwolnieni (na czas trwania protestu). Zamiast normalnej wypłaty przez 2 tygodnie dostawaliśmy 200€ (co tydzień) z socjala. I co? Ludzie narzekali, że powinni dostawać normalne wynagrodzenie bo to nie ich wina, że rolnicy strajkują.Inna sytuacja:8 grudnia wszyscy pracownicy w mojej firmie dostali voucher w wysokości 250€ z powodu rosnących kosztów życia.Tydzień później dostaliśmy drugi voucher o tej samej wartości (+ paczkę o wartości około 150€) z okazji świąt.I co?U niektórych było narzekanie: oooo voucher 250€. Mogliby dać więcej na godzinę a nie jakiś voucher!Ludzie dostali ZA DARMO 650€ i niektórzy nie potrafili tego docenić.
Przestój w pracy to nieprzewidziana przerwa w toku pracy, która może być spowodowana zdarzeniem zewnętrznym, takim jak przerwa w dostawie energii elektrycznej, awaria maszyn czy brak narzędzi do wykonywania pracy.Nie ma znaczenia, czy pracodawca ponosi winę za wystąpienie przeszkód do wykonywania pracy. Nie może on odmówić wypłaty wynagrodzenia za przestój w pracy, uzasadniając to brakiem jego winy w wystąpieniu przestoju.Jednak by pracownik mógł otrzymać wynagrodzenie za przestój w pracy, konieczne jest spełnienie trzech warunków:- pracownik musi okazać gotowość do wykonywania pracy,- brak możliwości wykonywania pracy była spowodowana przyczynami leżącymi po stronie pracodawcy,- przestój w pracy nie był zawiniony przez pracownika.Spełnienie powyższych warunków uprawnia zatrudnionego do otrzymania wynagrodzenia za czas przestoju.
To nie jest tak, że dostali i tylko do tego można to sprowadzić. Bo jak pracodawca będzie robić przestoje po miesiąc czy dwa i nie płacić ludziom - to ci ludzie poszukają innego pracodawcy. Tak więc to nie jest jakaś jego wielka wspaniałomyślność tylko forma zabiegania o pracownika we własnym interesie pracodawcy, bo jak pracownicy pójdą gdzie indziej to jego biznes upadnie.
Tak więc na tym tle to Twój pracodawca nie jest wcale jakimś wielkim łaskawcą.
Ale Ty chyba mieszasz tu 2 odrębne sprawy:tymczasowe zwolnienie, które miało miejsce kilka lat temu z voucherami które dostaliśmy miesiąc temu.
"Uderz w rower a wilk się odezwie" by 8850
Tylko Travin nie znajduje miejsca dla siebie. Minęło kilka miesięcy, odkąd jest w Chabarowie. Powstała domowa niezręczność: jadł i pił ze wspólnego stołu, ale nie przyniósł udziału.
- Jeszcze trzy lata. Teraz przez Jamał, przez północną Azję, potem przez Cieśninę Beringa do Ameryki."A więc sześć lat" - zauważył piekarz. -Wow!- Z pieniędzmi i na autostradzie każdy będzie mógł: ale tak, bez wszystkiego, kiedy ludzie karmią ... Chcę udowodnić, że rower może być używany w każdych warunkach. Ponadto sam trenuję, ustanawiam rekord wytrzymałości.- To dla kogo? - Anton Iwanowicz wyraził wątpliwość.-Ogólnie... rekord.Zajcew zmrużył oczy ze zrozumieniem.– Powiedz mi, drogi towarzyszu – nagle zwrócił się do Travina – ale co z pięciolatkiem w wieku czterech lat?- I to jak?-Tak. Sześć lat, mówię, będziesz chodził, a pięciolatek potem za nosem?
https://kciroohs.info/travin/popov_travin.htm
Tworząc taką zbiórkę, nie krzywdzi nikogo
Tak samo z tymi co na wyscig zbierają półtora kafla. Pojedzie, albo nie pojedzie, dojedzie albo DNF, jeden czort byleby był fun. To zupełnie inne podejście.
Nie rozumiem ludzi, którzy po BBTourze mówią - ja to tak turystycznie jechałem. Po co? Po co ci ta impreza, opłaty startowe, jakiś jednak reżim na trasie? Turystycznie, to zbierz kolegów jeśli masz taką potrzebę, weź sakwy i jedź dokąd oczy poniosą..