Nie rozumiem problemu
K...wa wstyd, motocykliści na własnych forach z taką oborą nie jadą. Ogarnijcie swoje koła albo więcej do pieca
Tak w podobnym temacie, takie ogłoszenie się pojawiło na grupie RTP:https://www.facebook.com/groups/354971155022719/user/1092930966O ile nienachalne wrzucenie linka do Patronite pod ciekawym filmem rowerowym to dla mnie żaden problem i normalna sprawa - to wrzucanie na grupę rowerową wyścigu posta z prośbą o kasę na ów wyścig to już jest grube przegięcie i napisałem kilka słów w temacie.
Uzywasz dokładnie tych samych argumentów co ja Niech sie bierze do roboty, dorosły facet, a chce hajs na rozrywki, co by było gdyby każdy...I tak samo ci odpowiedzili, żeś sztywniak i maruda I ja mówię to samo tylko szerzej
Mam wrażenie, że widziałem gościa, który zbierał 200 tys na RAAM. Jeszcze trochę i zacznę mieć negatywne odczucia co do tej formy pozyskiwania funduszy, choć do tej pory mnie to nie raziło
Nie no, nie można tych przykładów porównywać. Czym innym jest autor kanału na YT, których to wiele kanałów tworzy jakieś tam mini społeczności. Taki autor od siebie ileś daje ludziom, tworzenie filmów wymaga ileś umiejętności, ileś czasu, wymaga inwestycji w sprzęt, a jak to ma wyglądać bardziej profesjonalnie - to trzeba płacić za lepsze programy do obróbki, trzeba płacić za dostęp do bazy muzyki by ją legalnie wykorzystywać itd. I wszystko co taki autor robi to wstawia pod filmem link do owego Patronite, nie ma w tym żadnej nachalności.
A w przypadku tego ogłoszenia na grupie jest zupełnie inna sytuacja. Gościu co nic na owej grupie nie pisze przychodzi z zewnątrz i na dzień dobry wrzuca ogłoszenie z prośbą o kasę. Bo RTP to fajny wyścig, on chętnie by pojechał, ale wyścigi ultra to droga zabawa, więc dajcie mi kasę, bo lubię taką zabawę To już jest zwyczajnie bezczelne, tym bardziej, że wrzuca link do swojej Stravy, gdzie widać, że nie jest biednym człowiekiem, że ma przyzwoity sprzęt, że jego rodzina też ma dobre rowery. Taki człowiek bez problemu zbierze te 1500zł na wyścig, tylko cwaniaczkuje i woli to wyżebrać, bo taka forma jest już dla mnie żebraniem.
Rośnie pokolenie i społeczeństwo rozpuszczonych roszczeniowych istot i nie napawa mnie to optymizmem