Ciekawi mnie ten odcinek wzdłuż Wisły za Nowym w stronę Gniewu. Chciałem się nim przejechać jesienią, ale ostatecznie odpuściłem, bo już było późno, a chciałem jeszcze za jasności zajechać na punkt widokowy przy Dużym Wiośle i zobaczyć podporę zerwanego mostu kolejowego. Wcześniej padało i uznałem, że może być ślisko z czasem, z tego co wiedzę, słusznie.
Też mam chęć ponownie objechać ten odcinek Wisły, bo punkt widokowy w Wiośle odwiedzałem ostatnio w 2018 roku, gdy nie było jeszcze tej wieży widokowej, co jest obecnie, i patrząc na zdjęcia z Google to widać, że z tej nowej wieży widok na dolinę Wisły bardzo się poprawił.Zrobię chyba jeszcze w tym roku pętlę po obu stronach rzeki odwiedzając Kwidzyn, Nowe i Grudziądz oraz punkty widokowe Wiosło na lewym brzegu, a Zakurzewo na prawym.
Prima sort. Z miejsc które znam zabrakło tylko widoku na Grudziądz zza Wisły z miejsca, gdzie kiedyś była przystań promowa. Ładnie stamtąd widać zabytkową zabudowę miasta. Szczególnie efektownie to wygląda w popołudniowym słońcu.