Cytat: Elwood w 7 Gru 2023, 13:18Warunki to wtórna sprawa.Jak zapragnę jechać pod wiatr, w zaspach, przy -15st. to poinformuję. Sam przykładasz do tego duże znaczenie, bo układasz trasę z wiatrem np. Warunki trzeba wykorzystać na plus.Dla mnie problemem jest dystans, pochodna mojej kondycji, która jest pod psem. Przymiarka będzie najpierw do 150km. Dystans dwukrotnie dłuższy zostawiam na zamknięcie sezonu zimowego o ile się zdecyduję/przygotuję.Nie sądziłem, że mogę być źródłem inspiracji...Tego roku na Helu byliśmy dwa razy.Z Elbląga to 360 km (bez noclegu, wyjazd najczęściej w piątek wieczorem, w nocy).Planując dłuższą wycieczkę, dobrze jest wybrać w miarę uczęszczane miejsce.Hel zimą, to czarna dupa (tak było w 2015 r.).Będąc tam rano ok. 7 nie możesz liczyć na żaden popas. Nawet spożywczak może być zamknięty. Ratunkiem są stacje benzynowe (Władysławowo). Ważne jest z Kim jedziesz.Wycieczkę w pojedynkę odradzam.Wszystko się może zdarzyć (nie wszystko da się zaplanować).No i głowa. Najważniejsza jest głowa.Dupa może spuchnąć.Głowa - nie.Problemem może być brak snu.Dlatego warto poćwiczyć w porach roku, które są bardziej przyjazne niż zima (jak by nie była).Ponieważ zdobyłem już Swój Księżyc, nie mam parcia na takie pomysły (Hel zimą).Jeśli chciałbyś dołączyć, a ja zmontuję Ekipę, to zapraszam.Raz się nie udało, kiedy zaprosiłem Marka, a ja się wycofałem.Drugi raz jednak udało się zmontować Ekipę i Marek dołączył.Sam raczej nie pojadę, bo Mój Skarb, obawia się że coś może się zdarzyć (jazda nocą, po terenie, w niedających się przewidzieć warunkach - to spore wyzwanie).PS.Sorry, za wrzutkę w tym wątku, ale widzę, że dyskusja przeniosła się właśnie tu.Statystyka lutego 2015 (za bs)Dystans całkowity: 1732.39 km (w terenie 0.00 km; 0.00%)Czas w ruchu: 94:02Średnia prędkość: 18.42 km/hMaksymalna prędkość: 53.20 km/hLiczba aktywności: 12Średnio na aktywność: 144.37 km i 7h 50m
Warunki to wtórna sprawa.Jak zapragnę jechać pod wiatr, w zaspach, przy -15st. to poinformuję. Sam przykładasz do tego duże znaczenie, bo układasz trasę z wiatrem np. Warunki trzeba wykorzystać na plus.Dla mnie problemem jest dystans, pochodna mojej kondycji, która jest pod psem. Przymiarka będzie najpierw do 150km. Dystans dwukrotnie dłuższy zostawiam na zamknięcie sezonu zimowego o ile się zdecyduję/przygotuję.
Z wątku Maraton Podróżnika.Cytat: sierra w 8 Gru 2023, 07:36Cytat: Elwood w 7 Gru 2023, 13:18Mogę być za to dobrym średniakiem.Tyle wystarczy by popedałować na Hel (nawet zimą).Liczy się nastawienie.Trochę Ci brakuje pewności siebie, ale myślę że spokojnie dałbyś radę.To żadne czary.Z Trójmiasta, to trudno zrobić 300, ale może spróbuj pojechać wzdłuż Wisły (do Grudziądza); wrócić drugim brzegiem.Nie jest to pustynia (Tczew, Gniew, Kwidzyn)
Cytat: Elwood w 7 Gru 2023, 13:18Mogę być za to dobrym średniakiem.Tyle wystarczy by popedałować na Hel (nawet zimą).Liczy się nastawienie.Trochę Ci brakuje pewności siebie, ale myślę że spokojnie dałbyś radę.To żadne czary.Z Trójmiasta, to trudno zrobić 300, ale może spróbuj pojechać wzdłuż Wisły (do Grudziądza); wrócić drugim brzegiem.Nie jest to pustynia (Tczew, Gniew, Kwidzyn)
Mogę być za to dobrym średniakiem.