Autor Wątek: Pompka elektryczna do roweru  (Przeczytany 12198 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Pompka elektryczna do roweru
« 16 Mar 2023, 20:55 »
Z tego co podaja chińczycy to 4000mah wystarcza na napompowanie 4 kół, ale samochodowych.
Szosowe koła mają małą pojemność, tak myślę że wystarczy na kilkadziesiąt pompowań.

To co Chińczycy podają to rzadko kiedy jest wiarygodne. Tu masz podane że 2tys starcza na 4 pompowania - i to jest wiarygodny wynik. Więc przy aku 4tys będziesz miał 8 pompowań, a nie żadne kilkadziesiąt.
Ja mam wersję z analogowym manomentrem i waży 190 gramów (specjalnie wybrałem tę, bo te cyfrowe są właśnie cięższe), można ją przykręcić pod koszykiem na bidon, to spora przewaga nad pompkami Morph Topeak, tamte są dużo cięższe i większe i przez to można je zamontować tylko zamiast bidonu.
Fakt, pompowanie trwa chwilę (o ile dobrze pamiętam to opona 32 mm do 60 PSI to około stu ruchów), ale to dalej połowa wagi tego kompresorka.
W domu mam naturalnie dużą pompkę warsztatową, bo tą małą nie osadzę opon bezdętkowych.

To, że klasyczna pompka będzie lżejsza to nie ulega wątpliwości, to na pewno nie jest propozycja dla szukających oszczędności wagowych. To jest dla tych co cenią bardziej wygodę nad parametry wagowe.

Offline Mężczyzna Bazyl3

• Miasto: świętokrzyskie
  • Na forum od: 02.09.2015
« 1 Cze 2023, 15:15 »
W domu mam naturalnie dużą pompkę warsztatową,

Co się poleca do presty w szosie? Jakoweś HP? Wytrzymałe, ale żeby nie podziurawiło kieszeni za bardzo. Adapter w posiadanym Beto niezbyt dobrze sobie radzi, więc ...

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 1 Cze 2023, 15:18 »
Co masz na myśli, jaka mam pompkę?
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna Bazyl3

• Miasto: świętokrzyskie
  • Na forum od: 02.09.2015
« 1 Cze 2023, 20:02 »
Co masz na myśli, jaka mam pompkę?

Albo jaką polecasz :)

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 1 Cze 2023, 21:26 »
Ja mam tę i jestem zadowolony. Jak gwiazdy dobrze się ułożą to i opony bezdętkowe osadzi.
https://ride.lezyne.com/products/classic-floor-drive
Wracam do jeżdżenia.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum
Ta strona używa plików cookies (niezbędne do prawidłowego działania). Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki, ale bez nich forum nie będzie działało prawidłowo. Czy wyrażasz zgodę?