Witam,
Wybieram się w okolicach końca maja może początek czerwca do Gruzji - na około 2 tygodnie. Dokładną datę wylotu i powrotu będę ustalał chwilę przed kupnem biletów.
Jestem z Wrocławia więc loty też będę miał z/do Wrocławia do/z Kutaisi.
Jak to widzę:
Przede wszystkim nie spinam się na jakiś sztywny plan. Mam kilka wariantów tras do zrobienia, ale jakie i od których zacznę zdecyduję później. Nastawiam się bardziej na poznawanie tego kraju, przede wszystkim walorów przyrodniczych, ilość zrobionych kilometrów jest mniej istotna. Chciałbym poznawać też kuchnię gruzińską - więc jakby była okazja to jedzenie w lokalnych knajpach. Spanie podobnie - jak tylko będzie gdzie to wolałbym spać w napotkanych pensjonatach (raczej budżetowych). Ale oczywiście kuchenkę, jakiś prowiant i namiot biorę, gdyby się okazało, że nie ma gdzie akurat spać.
Parę słów o mnie:
Wiekowo zawsze młody, mimo że 44 wiosny już minęły. Mam kilka wypraw z sakwami na swoim koncie, jednak wszystkie w kraju. Co nie znaczy, że nie podróżowałem po innych krajach, byłem chociażby na trekkingu w Nepalu. Więc obycie w obcych krajach trochę mam. Słabo (albo raczej wcale) znam rosyjski, ale robię powtórkę z podstawówki i przypominam sobie podstawowe zwroty.
Na tą chwilę jadę sam, ale może byłby ktoś chętny dołączyć? A może ktoś się wybiera w ten rejon w podobnym czasie i mógłbym się podpiąć?