Autor Wątek: www.navime.pl  (Przeczytany 4995 razy)

Offline marwask

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.08.2010
    • http://www.navime.pl
www.navime.pl
« 4 Sie 2010, 22:13 »
Witam,

Chciałbym zaprosić Was do skorzystania z nowego serwisu o charakterze turystyczno-sportowym
www.navime.pl

Serwis tworzony jest przez pasjonata rowerów i z założenia ma mieć wszystko czego dusza zapragnie;) Korzystałem kiedyś z różnych podobnych serwisów, ale każdemu coś brakowało, każdy miał swoje zalety, ale również braki. Nie było w pełni uniwersalnej strony ze wszystkimi przydatnymi funkcjami... dlatego zdecydowałem się stworzyć coś swojego;)

Oto główne funkcjonalności www.navime.pl:
- import i eksport tras w różnych formatach np. *.gpx, *.kml, *.trk, *.plt oraz *.tcx
- zaawansowana prezentacja trasy wraz ze szczegółowymi statystykami (średnie, przewyższenia, kalorie itp) oraz wykresami
- odczyt wysokości punktów trasy na podstawie mapy, dzięki czemu nie ma problemów z błędnymi wskazaniami gps
- możliwość dodawania różnych dyscyplin sportu oraz sprzętów (na ich podstawie generowane są oddzielne statystyki)
- dodawanie zdjęć wraz z automatyczną ich lokalizacją na mapie na podstawie ścieżki gps
- współpraca z galeriami Google Picasa (również geotagowanie zdjęć)
- zaawansowane statystyki użytkownika wraz z rankingami
- galerie
- lokalizacje ciekawych miejsc
- automatycznie generowanie stopki na fora dyskusyjne ze statystykami (przykładowa jest w mojej stopce)
- itp, itd ;)

Serwis jest cały czas rozwijany i ciągle pojawiają się nowe funkcjonalności. Obecnie pracuję nad planowaniem trasy dla osób, które nie posiadają gps lub chcą po prostu zaplanować wycieczkę. Jestem otwarty na nowe pomysły oraz wszelkie sugestie np. żeby coś dodać, zmienić itp. Na stronie na facebooku na bieżąco pojawiają się informacje o zmianach oraz nowościach.

edit: Zrobiłem edytor tras pozwalający na planowanie przyszłych wycieczek lub rysowanie mapy trasy przez osoby nieposiadające gps.

edit2: Jeśli ktoś jest zainteresowany, to dodałem możliwość logowania się do navime przy pomocy Facebooka oraz automatyczne info o nowej trasie na tablicy profilu w Facebooku.

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
www.navime.pl
« 4 Sie 2010, 22:19 »
Witamy na forum. Nie cieszy nas fakt, że traktujesz nas jak słup ogłoszeniowy.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline marwask

www.navime.pl
« 4 Sie 2010, 22:29 »
Ale ja naprawdę nie chciałem, żeby mój post został tak potraktowany... Tak jak napisałem, strona jest pisana przez fanatyka jazdy rowerem i skierowana jest do osób o podobnych zainteresowaniach. Celem strony nie jest ani zysk, ani inne korzyści materialne, a jedynie sama satysfakcja ze stworzenia czegoś, z czego ktoś będzie z przyjemnością korzystał...

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 02.04.2010
www.navime.pl
« 4 Sie 2010, 23:50 »
Cytat: "marwask"
Ale ja naprawdę nie chciałem, żeby mój post został tak potraktowany... Tak jak napisałem, strona jest pisana przez fanatyka jazdy rowerem i skierowana jest do osób o podobnych zainteresowaniach. Celem strony nie jest ani zysk, ani inne korzyści materialne, a jedynie sama satysfakcja ze stworzenia czegoś, z czego ktoś będzie z przyjemnością korzystał...

OK, zobaczymy.
Myślę jednak że arkadoo miał na myśli temat "Przywitaj się" na głównej stronie.

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
www.navime.pl
« 5 Sie 2010, 08:46 »
Fajnie, że serwis jest otwarty na różne formy turystyki. Koniecznie przyda się możliwość ręcznego wpisywania/edytowania tras - czasem trzeba poprawić track, albo zrobić ręcznie z jakiejś krótkiej wycieczki.
No i miło, że jest niekomercyjny.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna tomeko

• Miasto: Radzików
  • Na forum od: 11.01.2008
www.navime.pl
« 5 Sie 2010, 22:37 »
Co sądzicie o portalu, funkcjonalności itp? Ciekaw jestem zdania zwłaszcza Michała. Zastanawiam się nad kupnem gps i szukam utwierdzenia się, że to słuszna koncepcja. Polecacie jakieś inne podobne portale? Dlaczego?

Offline marwask

www.navime.pl
« 26 Mar 2011, 08:05 »
Witam,

Dodałem ostatnio bardzo przydatną funkcję, mianowicie zaawansowane planowanie / wyznaczanie tras z możliwością wyświetlenia topograficznego profilu terenu. Aby obejrzeć efekt działania i ją przetestować nie jest wymagana rejestracja. Poniżej link:
www.navime.pl/wyznaczanie-trasy-wykres-profilu
Dodałem kilka linków prezentujących wybrane profile wysokości tras. Aby móc zapisać narysowaną trasę, trzeba zarejestrować się.

Serwis bardzo się zmienił od ostatniego wpisu na tym forum. Dodałem m.in.
- integracja z Facebookiem - automatyczna publikacja mapy wraz ze statystykami na tablicy
- dynamiczne kolorowanie trasy w zależności od szybkości poruszania się
- dynamiczne kolorowanie trasy w zależności od stopnia nachylenia trasy w procentach
- odczyt wysokości punktów trasy z mapy Google
- odczyt pogody jaka panowała w momencie startu trasy
- zapis mapy trasy w formie zdjęcia
- statystyki tętna (jeśli są odpowiednie dane), tempa, wysokości, zjazdów, podjazdów itp.
- logowanie przy pomocy Facebooka
- kalendarz aktywności
- statystyki i raporty z podziałem na rodzaje aktywności, czasy, dystanse, sprzęt
- automatyczne wyszukiwanie ludzi, którzy byli w pobliżu lokalizacji domowej
- miesięczne podsumowanie aktywności
- raport zmian masy ciała
- cele treningowe

W najbliższym czasie powstanie moduł do umawiania się np. na rower, na trening itp. oraz kilka innych bajerów.

Serwis jest ciągle rozwijany i mam nadzieje, że spełnia oczekiwania coraz większego grona osób ;)

www.navime.pl
« 26 Mar 2011, 08:24 »
Stęskniliśmy się za reklamą. Masz 3 posty i wszystkie w tym temacie - dziwne...

Offline marwask

www.navime.pl
« 26 Mar 2011, 09:02 »
Tak myślałem, że spotkam się z takim miłym odbiorem...

Dla Ciebie jest to reklama, dla mnie jest to chęć podzielenia się swoją, skądinąd długą i ciężką pracą. Pewnie nie zauważyłeś, że serwis jest pozbawiony całkowicie reklam, nie jest nastawiony na jakąkolwiek komercję, a mimo to oferuje wielokrotnie większą funkcjonalność w porównaniu do konkurencji.

Jestem zapalonym rowerzystą, lubię pobiegać, potrenować i aktywnie spędzić czas. Zawsze szukałem odpowiedniego serwisu, który zaspokoi moje potrzeby, ale nic konkretnego nie znalazłem. W przypływie chęci, dla siebie i mi podobnych, piszę navime. Wiem, że wiele osób również z chęcią skorzystałoby z mojego serwisu, gdyby tylko... wiedziało o jego istnieniu...

Mam nadzieje, że teraz rozumiesz dlaczego napisałem na tym forum...

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
www.navime.pl
« 26 Mar 2011, 09:08 »
Mógłbyś chociaż z nami troszkę pogadać. Zapytać czego potrzebujemy albo nie chcemy a tu siup bez pytania o zdanie. :) Zajrzałem i nawet nie jest źle ale podziękuję.

www.navime.pl
« 26 Mar 2011, 09:13 »
Widzę, że jesteś niepoprawnym altruistą chcącym oświecić wszystkich niedoinformowanych :D . Dla mnie ten temat nie ma racji bytu z powodu tego, ze instrumentalnie traktujesz nasze forum.. jako słup reklamowy wmawiając przy tym, ze to nie reklama.

Offline marwask

www.navime.pl
« 26 Mar 2011, 09:14 »
Wiesz... tak jak pisałem, serwis jest dla ludzi, więc jakakolwiek dyskusja jest wskazana :)
Wszystko sprowadza się do tego, że trzeba gdzieś zacząć tą dyskusję i myślałem, ze to jest dobre miejsce.

Więc... tak jak wspominałem, jestem otwarty na wszelkie sugestie :)

Offline marwask

www.navime.pl
« 26 Mar 2011, 09:22 »
Cytat: "arkadoo"
Dla mnie ten temat nie ma racji bytu z powodu tego, ze instrumentalnie traktujesz nasze forum.. jako słup reklamowy wmawiając przy tym, ze to nie reklama.

Sorki, że tak wyszło, ale nie jestem też zwolennikiem nabijania postów, aby tylko zwiększyć swój licznik. Wierz mi, że korzystam z tego forum, ale jestem raczej biernym jego użytkownikiem.

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
www.navime.pl
« 26 Mar 2011, 09:23 »
Spójrzcie na takie inicjatywy przychylnie: to serwis właśnie
dla Was, gdzie nikt nie chce pieniędzy za Wasze ślady, trasy,
zdjęcia.

Dzięki takim inicjatywom mamy wybór, konkurencję, więc
i rosnące możliwości. Gdzie ma autor o nich pisać i prosić
o uwagi, jak nie forum jak to? :]

I nie da się ukryć, że wolę gdy autor takiego serwisu pisze
o nim z otwartą przyłbicą, zamiast świrować zachwyconego
użytkownika.

:]

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Kobieta anja

• Miasto: Żory / Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2009
    • http://picasaweb.google.pl/ania.jaskulska
www.navime.pl
« 26 Mar 2011, 09:52 »
Nie jest to kolejna stronka zrobiona po to, by dostać kasę od UE, a takie już się przewijały przez to forum. Ktoś się rejestrował, zarzucał linkiem i już się najczęściej tutaj nie pojawiał.
To jednak widzę inaczej i zgadzam się z szy.
Arkadoo, wydaje mi się, że trochę przesadzasz ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum