Autor Wątek: www.navime.pl  (Przeczytany 4997 razy)

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
www.navime.pl
« 28 Mar 2011, 01:29 »
Splawik4, o adminach piszesz ? jak tak to wyluzuj bo jesteś na chyba najbardziej demokratycznym forum z możliwych.
Władza admina forum z zasady i definicji jest absolutna .. nikomu nie musi się podobać
a u nas jest przy najmniej grzecznie i może zauważyłeś - topik nadal wisi
R
… why so serious ?

Offline Splawik4

• Miasto: podwarszawska wieś
  • Na forum od: 14.04.2010
www.navime.pl
« 28 Mar 2011, 10:08 »
Może zapomniałem na końcu dodać ":)"

Uważam, że Marwask robi dobrą rzecz. Dlaczego więc od razu go punktować za reklamę. To co zamieścił nie nazwałbym nawet reklamą a raczej informacją. Jego reklama nie jest nachalna. Nie zamieścił jej od razu po zarejestrowaniu się na forum. Jest użytkownikiem forum od jakiegoś czau. Można by powiedzieć jest jednym z nas i zrobił coś dla nas wszystkich. Jego "reklama" jest rzeczowa. Dotyczy produktu, który może być użyteczny dla wielu z nas, ponadto nikt za jego produkt nie musi płacić.
Poza tym pytam jeszcze raz - czym różni się jego "reklama" od zamieszczenia na forum informacji i linku do strony z relacją z wyprawy? Takie "reklamy" zamieszcza wielu z użytkowników i nikt (czytaj: admin) nie stawia ich za to do pionu. Co więcej niektórzy wydają (chcą wydać) później swoje relacje w formie książkowej i na tym zarabiać. To nie jest reklama?
W moim przekonaniu jest ale nie uważam to za coś złego! Więcej, chętnie te relacje czytam i chętnie taką książkę kupię!

Czy wątek nie wisi nadal także dlatego, że zaczęła się tam merytoryczna dyskusja dotycząca serwisu i dlatego, że część osób uważa, że jest on fajny i użyteczny?

Chodzi mi tylko o to, że admin, w moim przekonaniu, za szybko i za ostro zareagował.

PS. Każda władza, nawet tak niewielka jak władza admina, demoralizuje. Oczywiście proporcjonalnie do jej zakresu. Powie Ci to każdy socjolog i psycholog :) :) :)
nie ma rzeczy niemożliwych

Offline marwask

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.08.2010
    • http://www.navime.pl
www.navime.pl
« 28 Mar 2011, 10:21 »
Taka mała prośba, skończmy już te przepychanki. Sam byłem kiedyś moderatorem na małym forum i wiem, że bez adminów i moderatorów żadne forum nie będzie istniało. Muszą być osoby, którzy utrzymują porządek i chwała im za to, że robią to za darmo i tylko dla własnej satysfakcji.

Podobnie jest ze mną, piszę navime jako hobby, żeby powstał serwis z którego będę dumny. Nieważne, że dokładam do niego swój czas i pieniądze, liczy się właśnie to "coś niematerialnego" - pasja (oczywiście zaraz po rowerze ;)).

Chcę, żeby ten wątek był poświęcony ogólnej wymianie informacji o serwisie. Żeby można było w jednym miejscu dyskutować na temat zmian, poprawek i nowych funkcjonalności. Tak jak cały czas powtarzam, robię ten serwis dla ludzi mi podobnych, aktywnie spędzających czas i ich zdanie jest dla mnie bardzo ważne.

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
www.navime.pl
« 28 Mar 2011, 13:14 »
Cytat: "Splawik4"
Może zapomniałem na końcu dodać ":)"

i po wszystkim :-)
zapomniane ...
pozdrawiam
… why so serious ?

Offline Splawik4

• Miasto: podwarszawska wieś
  • Na forum od: 14.04.2010
www.navime.pl
« 28 Mar 2011, 13:42 »
:D
nie ma rzeczy niemożliwych

Offline marwask

www.navime.pl
« 1 Kwi 2011, 23:45 »
Dodałem, według mnie ciekawą, funkcję do navime - porównywarkę tras. Po wybraniu dwóch tras wyświetlają się one obok siebie wraz ze wszystkimi statystykami. Dodatkowo przesuwając kursor po wykresie, na mapie widać odpowiadające punkty na obu trasach. Można w ten sposób dokładnie porównać różne warianty przejazdów między dwoma punktami docelowymi (dystanse) lub śledzić postępy w treningach (w zależności od czasu). Jednym słowem można obejrzeć wirtualny wyścig na dwóch trasach lub dwóch treningów.

Poniżej dwa przykłady:
http://www.navime.pl/tripscomparator.xhtml?trip1=77&trip2=19
http://www.navime.pl/tripscomparator.xhtml?trip1=393&trip2=394

Offline marwask

www.navime.pl
« 21 Kwi 2011, 00:32 »
Dodałem kolejną ciekawą funkcjonalność, szczególnie ważną dla osób ceniących swoją prywatność i nie chcących zdradzać dokładnej swojej lokalizacji. Od teraz można określić w metrach ile trasy ma być ukryte na początku i na końcu. Dzięki temu inne osoby nie widzą kompletnej trasy skąd wystartowaliśmy i gdzie skończyliśmy ją nagrywać, a sam autor trasy widzi wszystko (statystyki są kompletne dla wszystkich).

Było parę głosów, żeby coś takiego wdrożyć, więc myślę, że będą osoby, którym się to przyda.

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
www.navime.pl
« 21 Kwi 2011, 08:41 »
Cytat: "marwask"
Dodałem kolejną ciekawą funkcjonalność, szczególnie ważną dla osób ceniących swoją prywatność i nie chcących zdradzać dokładnej swojej lokalizacji. Od teraz można określić w metrach ile trasy ma być ukryte na początku i na końcu. Dzięki temu inne osoby nie widzą kompletnej trasy skąd wystartowaliśmy i gdzie skończyliśmy ją nagrywać, a sam autor trasy widzi wszystko (statystyki są kompletne dla wszystkich).

Było parę głosów, żeby coś takiego wdrożyć, więc myślę, że będą osoby, którym się to przyda.
świetne, ja na gpsies, zawsze muszę sam dodawać losowe zmiany, może sprawdzę ta Twoją stronkę:)

Offline marwask

www.navime.pl
« 21 Kwi 2011, 11:12 »
Zaznaczam tylko, że celowo nie działa ukrywanie początków i końców tras składających się z segmentów. Chodzi o to, że taka trasa może składać się np. z okrążeń i ukrywanie nie ma kompletnie sensu. Jeśli pojawią się jakieś problemy, to proszę o znaka, bo robiłem to dość późno i mogłem coś innego niechcący popsuć ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum