Autor Wątek: Armenia na składakach  (Przeczytany 13005 razy)

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
Armenia na składakach
« 9 Sie 2010, 19:06 »
Cytat: "Remigiusz"

Cytat: "tomzoo"
A gdzie kask???

W domu został  :D  Tym razem nie braliśmy zbędnego bagażu. Spakowaliśmy się z całym sprzętem, w tym z rowerami i przyczepką w bagaż podstawowy.

Ja zawsze kask wnosiłem na pokład samolotu po prostu na głowie, nie ma zakazu zdejmowania nakrycia głowy :wink:

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Armenia na składakach
« 9 Sie 2010, 22:42 »

Proszę bardzo, kolejna partia:

Remek, piszę się na lekcję focenia w terenie w przyszłym sezonie.
Bez dwóch zdań.

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Armenia na składakach
« 10 Sie 2010, 08:04 »
Cytat: "mickey"
Remi, jak na razie urzekły (zaskoczyły) mnie ujęcia:
z pierwszej serii - Gegard - zupełnie niedostępne ze sprzętem jaki posiadam przy braku statywu...super

Kwestia nie leży w braku statywu, tylko ilości stakanów obalonych po drodze :lol:

Cytat: "mickey"
z drugiej - jeszcze raz Noravang - skąd ty wziąłeś tą szarość w tle, tak naturalnie wyszło z tej strony czy to efekt artystyczny?

Aparat mi jakoś tak zrobił  :wink: Niestety, jak wiemy, już się popsuł.

Cytat: "Vilquu"
Ja zawsze kask wnosiłem na pokład samolotu

Z gaci rowerowych też zrezygnowałem. Muszę przyznać, że koncepcja dużej liczby kieszeni w spodenkach się sprawdziła.

Zgodnie z umową. Pozostaje tylko ustalić teren. Jesienią otwierają bezpośrednie do Gruzji  :D

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Armenia na składakach
« 10 Sie 2010, 10:30 »
Jak tak, to już teraz muszę zacząć moją lubą urabiać na ten kierunek. Myślę, że Twoje galerie z ostatniego wyjazdu będą bardzo pomocne, bo to po kądzieli.
W razie czego powiem, że jedziemy do Dżordźji ;) to tak bardziej po amerykańsku brzmi.
Aczkolwiek mnie zadowoli każdy teren atrakcyjny widokowo, byle nie było zbyt płasko ;)

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

grazka

• Gość
Armenia na składakach
« 10 Sie 2010, 23:35 »
No właśnie, ekipa południowa nie oddała protokołów oceny. Chyba muszę im wyłuszczyć konsekwencje formalne i społeczne tej zwłoki.

No właśnie...racja...ale z tym do 1kg, on uzupełniał za naszą dwójkę ;).  Ja, jak wiesz, po pierwszym dniu zgubiłam cenny druczek i ...nie dostałam nowego ;)

Proszę bardzo, kolejna partia:
Klasztor Noravank
Klasztor Khor Virap na tle Araratu
Zjazd do kanionu Debed
Zjazd do kanionu Debed (Michał)
Odnoga kanionu Debed (Justyna)
Krzysztof jedenkg zaraz ustrzeli kolejną fotę
Klasztor Saghmosawank
Klasztor Howanawank
Wnętrze klasztoru Sanahin
Jeszcze raz Noravank
W drodze do twierdzy Amberd
Klasztor i twierdza Amberd
i jeszcze bonus - nasza ekipa w pełnej okazałości:
uczestnicy[/quote]

Zdjęcia oczywiście super, ale mało..  Panoramka z nami elegancka :)

Offline Mężczyzna odek

• Miasto: Piła
  • Na forum od: 17.08.2009
Armenia na składakach
« 11 Sie 2010, 18:54 »
zdjęcia świetne,Remigiusz to jaki aparat teraz kupujesz?piszesz ze sie popsuł...

Armenia na składakach
« 12 Sie 2010, 08:51 »
Cytat: "odek"
zdjęcia świetne,Remigiusz to jaki aparat teraz kupujesz?piszesz ze sie popsuł...

Na razie będę się starał o wymianę na nowy w ramach przepisów ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej. Od zakupu nie minęły jeszcze dwa lata, ale niestety minęła już roczna gwarancja Canona.
Cytat: "slawek"
A nikt nie spyta jak ten wyjazd podobał się Madzi i Natalce ?  Co one sądzą o Armenii ?

Wyjazd podobał się znakomicie, bo kilka razy dziennie można było jeść lody. Wszystkie były wprawdzie przeterminowane, ale ten szczegół akurat naszych córek nie martwił.
Poza tym wyjazd był nieco męczący, bo każdy szanujący się Ormianin (że o Irańczykach już nie wspomnę) koniecznie musiał mieć zdjęcie z naszymi gwiazdami.

W niedzielę 22 sierpnia zapraszam chętnych na olsztyński rynek, gdzie będziemy gośćmi festiwalu podróżniczego Strefa Przygody. Prezentacja o Armenii rozpoczyna się o godzinie 14:00.

Offline Mężczyzna jedenkg

• Miasto: BB
  • Na forum od: 21.11.2008
    • http://fotowyprawy.com
Armenia na składakach
« 13 Sie 2010, 13:58 »

Kilka razy potraktowali nas arbuzem, parę razy melonem, poza tym grillowaną baraniną, wieprzowiną, kebabem, lawaszem, kefirem i samogonem, ale jak wiecie z tego ostatniego nie skorzystałem. Z taką gościnnością się jeszcze nie spotkałem  :D

Na tą gościnność trzeba się przygotować. Proponuje na 2 miesiące przed wyjazdem pić codziennie setkę czegoś mocnego :) W naszej ekipie nie wszyscy byli na to gotowi i, gdy zanosiło się na kolejną tego samego dnia zakrapianą biesiadę, uciekali niby to zmęczeni do namiotów. Nie będę pokazywał palcami :P

Cytat: "odek"
ps.1kg  jak sie załapuje takie okazje biletowe :D pozdrawiam

Ostatecznie znalazłem info na forum kaukaz.pl - to niezła kopalnia wiedzy. A w sumie szukanie zajęło mi dużo czasu, nie tylko w necie..

No właśnie, ekipa południowa nie oddała protokołów oceny. Chyba muszę im wyłuszczyć konsekwencje formalne i społeczne tej zwłoki.

Melduję posłusznie, że już wróciłem z Alp i nadrobię wszelkie braki w najbliższym czasie :)

Bez dwóch zdań.

Na suchą teorię zapraszam do sierpniowego numeru Rowertour, gdzie jest poradnik fotograficzny mojego skromnego autorstwa  :oops:

Offline mickey

• Na forum od: 09.08.2010
Armenia na składakach
« 13 Sie 2010, 22:50 »
Cytat: "jedenkg"
Na tą gościnność trzeba się przygotować. Proponuje na 2 miesiące przed wyjazdem pić codziennie setkę czegoś mocnego :) W naszej ekipie nie wszyscy byli na to gotowi i, gdy zanosiło się na kolejną tego samego dnia zakrapianą biesiadę, uciekali niby to zmęczeni do namiotów. Nie będę pokazywał palcami :P

Lepiej uciec niż z rana ze strachem patrzeć na jedzenie :P
Miejscowi zawodnicy za kołnierz nie wylewali więc podstawowe instynkty przetrwania nakazywały taką a nie inną strategię :)

Cytat: "jedenkg"

Melduję posłusznie, że już wróciłem z Alp i nadrobię wszelkie braki w najbliższym czasie :)

Tych Alp to ci zazdroszczę; po lodowcu jeszcze nie chadzałem, a po drabinkach tylko w Dolomitach.

Offline Mężczyzna jedenkg

• Miasto: BB
  • Na forum od: 21.11.2008
    • http://fotowyprawy.com
Armenia na składakach
« 23 Sie 2010, 20:41 »
no i proszę jak się ładnie prezentują ;)
http://www.przygoda.mok.olsztyn.pl/2010/prelekcje/index.html

Armenia na składakach
« 24 Sie 2010, 10:10 »
A tutaj reportaż z TV Olsztyn:
link do video

Offline Mężczyzna szy

• Na forum od: 29.04.2009
Armenia na składakach
« 24 Sie 2010, 10:16 »
Fajne! :]

Remi, ekipa nasza powoli załapuje bakcyla i zagranicy, i większego
bagażu na 'plecach', więc... jeszcze Tomka dokoptuj i... :]

Pozdrowienia :]

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
Armenia na składakach
« 24 Sie 2010, 21:25 »
Pozdrowienia , najważniejsze że cali i  zdrowi powróciliście.Zdjęcia super,Remigiusz zawsze
zaskoczy czymś bardzo ciekawym,dobrze że te sztakany wciągałeś bo zdjęcia rewelka,a fachowca musi być czuć :mrgreen:
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Armenia na składakach
« 25 Sie 2010, 08:22 »
Stakany co najwyżej z ormiańskim kefirem  :)

Dla tych, co nie byli w Olsztynie (zdaje się, że wszyscy nie byli w Olsztynie), popremierowy pokaz slajdów z festiwalu Strefa Przygody. Zapraszam do obejrzenia, choć niestety nie będę mógł poopowiadać, a jest o czym  :)

Offline Mężczyzna muzykolog84

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 28.06.2010
    • http://www.tomaszrozalski.pl
Armenia na składakach
« 25 Sie 2010, 15:19 »
Jako ciekawostkę mogę podać, że w dniu uwidocznionym na pierwszym zdjęciu pobiłem jeden z dziwniejszych rekordów w swym zbiorze. Jest to w zasadzie antyrekord. Średnią prędkość tego dnia mieliśmy 6,4 km/h. Nocowaliśmy na dnie Kanionu Worotan, od rana szutrowo-kamienistą drogą podjeżdżaliśmy do klasztoru Tatev (ponad 500 metrów w górę), a następnie dalsza część podjazdu asfaltowo-kamienistą drogą na przełęcz Okuzarat (kolejne 400 metrów w górę) i wreszcie zjazd szuterkiem w jedną z dolin Gór Zanzegurskich.

Zrobilem te trase trzy dni temu. Mieliscie szczescie do pieknej pogody :) Ja niestety trafilem na chmury. Na dnie kanionu chmur nie bylo, ale juz 300 metrow wyzej gesta pierzyna. W monastyrze ledwo widzialem czubek kosciola :-/ Teraz jestem pod Noravank i zbiera sie na burze.. Jednak koniec sierpnia i wrzesien bywaja zdradliwe pogodowo ;)
wypraw: 6, łącznie w 27 krajach 25982km na rowerze
obecnie pracuję nad: www.lisowczycy.com.ua

Tagi: dzieci armenia kaukaz 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum