Hej, zdjęcie nr.52 to chyba nie Armenia?? -tak mi się przynajmniej wydaje PSoczywiście zdjęcia są super
Klasztory Armenii
Ślimaczyło się to z braku czasu
Klasztory Armenii - zdjęcia z szesnastu najważniejszych zabytków, które mieliśmy okazję obejrzećoraznieśmiertelny ranking noclegów. Podsumowując ten temat, mogę powiedzieć, że z nocowaniem było wyjątkowo solidnie. Na każdym noclegu mieliśmy dostęp do słodkiej wody do mycia, co wcześniej mi się nie zdarzyło. Poza tym duża łatwość ze znajdowaniem miejscówek i wysokie poczucie bezpieczeństwa.
Cytat: "Remigiusz"Podobno już jesienią otwierają kolej linową ponad kanionem, do klasztoru.Wierzysz w to? Widziales ten dzwig na dziedzincu klasztoru Tatew? Mial zniknac w 2005 roku. W 1998 byly zapowiedzi, ze wkrotce Armenia podniesie poziom wody w Jeziorze Sewan tak, ze Sewanawank znow bedzie lezal na wyspie. A w kwietniu tego roku ambasada Armenii w Polsce zapewniala turystow, ze prawdopodobnie tego lata granica z Turcja bedzie otwarta
Podobno już jesienią otwierają kolej linową ponad kanionem, do klasztoru.
Dla oddania sprawiedliwości dodałbym, że nocleg nr 6 ostatecznie fajnie się zakończył poranną krótką kawą i pogawędką w domu tej dziewczynki i ostatecznie zapłaciliśmy im bodaj te 4000 dramów. Tak więc najpierw negocjacje, zgoda na nocleg za darmo, a na koniec dobrowolny datek
Aby nie pozostawiać domysłów w opisie noclegu nr 7, prezentuję zdjęcia wspomnianego toiletu: toilet_fot.1 i toilet_fot.2
dziwi mnie ogólna niska pozycja noclegu nr 10 Tam było tak fajnie: klimatyczny kibel, kosmiczna wiata, fajne baseny, do których wskoczyliśmy w nocy, ładna okolica i darmowe piwo otrzymane od bawiącej się powyżej ekipy..
Ciekawi mnie jak wypadł ranking w poszczególnych kategoriach traktowanych w sposób odseparowany (czyli w zasadzie musiałoby być to pięć rankingów)
Coś dla niedowiarka muzykologa84: najdłuższa kolej linowa na świecie otwarta!
Moim zdaniem to byłoby bardzo dobre rozwiązanie. Kolejka przywiedzie tam jedynie pieszych, dobra droga sprowadzi stada samochodów, które bardzo zmienią obraz tego pięknego miejsca. Niestety drogę też remontują.
Cytat: "jedenkg"Aby nie pozostawiać domysłów w opisie noclegu nr 7, prezentuję zdjęcia wspomnianego toiletu: toilet_fot.1 i toilet_fot.2 Pamiętam, ze miałeś jeszcze ciekawsze foty z tego miejsca
Dość dobrze wypadły walory krajobrazowe, choć gorzej, niż na Korsyce (w odczuciu całej naszej korsykańskiej czwórki).
Oczywiście to tylko subiektywna ocena, z którą się nie da podyskutować
Myślę, że np. wyspy Egejskie (Chios, Lesbos) bardzo by Wam się spodobały, może się kiedyś wybierzecie.
Chociaż może lepiej nie polecać, żeby nie było później, że w porównaniu do Korsyki to kiepsko było
Wiele zależy od wyboru trasy. My bardzo lubimy boczne, zapomniane przez kierowców drogi.