Autor Wątek: Kinderwyprawka bożocielna 2023 7-11 czerwca  (Przeczytany 5490 razy)

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Cześć! Po kilku latach posuchy wracam do Was z wątkiem organizacji kinderwyprawki.
Stacjonarnej, bo "wędrowne" i owszem się zdarzyły.
A więc tak.
Mam nagrany ośrodek ZHP w Zawadach/Popowie. Już mam rezerwację terminu (dzisiaj potwierdziłem, że żadni harcerze wtedy nie chcą go nawiedzać).
Niebawem dostanę info (do najbliższego czwartku) odnośnie cen domków (jest ich 18 czteroosobowych) i namiotów. Ośrodek będziemy mieć na wyłączność. Ośrodek jest w lesie, domki + budynek sanitarny + budynek kuchni. Domki bez wygód w sensie samo pomieszczenie z 4 łóżkami, bez łazienki/kibelka/kuchenki.
Plan jaki założyłem - spotykamy się w terminie od 7 czerwca po południu/wieczorem (środa) do 11 czerwca (niedziela).
W planie wycieczki rowerowe z maluczkimi i tymi już większymi po okolicy na dystansach nie za dużych dla ich możliwości (10,20,30,40,50? km), na miejscu jest rzeka Liswarta i są też chyba 2 firmy wynajmujące kajaki, więc jakiś spływik da się uskutecznić.
Na fejsbuku na grupie kinderwyprawkowej bez wiedzy o miejscu już dużo osób się zadeklarowało, więc integracja zapowiada się pełną gębą. :)
Tutaj link do założonego przeze mnie wydarzenia: https://fb.me/e/2HKqPr6Va Wydarzenie jest na grupie prywatnej, więc trzeba być jej członkiem, aby mieć dostęp do szczegółów.
Jeśli ktoś z Was jest chętny - możemy uskutecznić listę. ;)
1. tomzoo + żona + córka 9 lat

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
Hej,

Wstępnie byśmy się wybrali, to będzie zależne od urlopu (na razie wynegocjowałem 3,5 tygodnia na Szwecję i Niemcy). Jeżeli pojedziemy to pod namiot.

1. tomzoo + żona + córka 9 lat
2. Felek + żona + córka 10 lat + syn 8 lat + córka 4 lata
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna tomzoo

• Moje zdjęcia
Super, zapraszam!

Offline Helena

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 29.12.2009
Cześć,

Posucha, posucha! Już tylko fejsbuki. Taki klimat.
My się też bardzo chętnie wybierzemy.
2 dorosłych + 2 dzieci (w czerwcu prawie 2 latka).
Jesteśmy już na liście na grupie. Chętni jesteśmy na domek.

Oby do zobaczenia! :) 

Offline Mężczyzna tomzoo

• Moje zdjęcia
Przeklejam informację wrzuconą na wydarzeniu fejsbukowym. Zainteresowanych proszę o w miarę żwawe podejmowanie decyzji gdyż, tak jak napisałem, potencjalnych chętnych jest więcej niż wynosi pojemność ośrodka...  :o :o :o
Oczywiście możecie do mnie pisać przez forum w pw.

"Uwaga, najważniejsza chyba informacja tej kinderwyprawki! 🙂
Czyli zasadniczo dobra, ale też i ciut smutna wiadomość.
Mam już potwierdzenie odnośnie cen, ale też pojemności naszej miejscówki.
Mamy 17 domków 4 osobowych, oraz możliwość ustawienia max max ok 15 namiotów (w domyśle też 4 osobowych) - łącznie 130 osób. Czyli niestety mamy "lekki" deficyt, jeśli Wasze deklaracje są aktualne. Ale to zobaczymy, jaki będzie Wasz odzew i wtedy będziemy myśleć. W pobliżu jest jeszcze kilka potencjalnych miejsc noclegowych, w których osoby, które będą chętne, a się ewentualnie nie załapią na miejsce w ośrodku ZHP, będą mogły sobie znaleźć lokum.
Do rzeczy.
Zasady zgłaszania się i rezerwacji noclegu.
Aby uniknąć zbierania opłat za noclegi w trakcie kinderwyprawki, co już przerabiałem i było mocno upierdliwe - potwierdzeniem rezerwacji będzie wpłata całej kwoty za zadeklarowane noclegi na podane przeze mnie konto.
I tak:
- domki - są 4 osobowe, większość jest typu bliźniak - czyli w jednym domku są dwa osobne pomieszczenia 4 osobowe (nie połączone ze sobą, z oddzielnymi wejściami), w domkach nie ma węzła sanitarnego, kuchni, należy mieć własne śpiwory/pościel, na łóżkach mają być świeże prześcieradła. Według komendantki domki są na niezłym poziomie, są odremontowane, niestety ośrodek nie ma strony jako takiej, zdjęcia domków znalazłem na mapach google tutaj: https://tinyurl.com/zhppopowo .
Cena domku wynosi 560 zł na cały pobyt niezależnie od ilości osób i spędzonych nocy - tak muszę rozliczyć domki z ZHP. Przy pełnym obłożeniu domku wychodzi 35 zł/osoba/noc.
- namioty - opłata za osobę za noc na polu namiotowym - 25 zł/osoba noc. Przy rezerwowaniu proszę o deklaracje ile nocy i ile osób w namiocie/rodzinie/ekipie.
SPOSÓB REZERWACJI - proszę o wiadomość na messengerze z informacją - domek/namiot, imię nazwisko osoby rezerwującej, numer telefonu, w przypadku namiotu liczba osób i liczba noclegów. W odpowiedzi prześlę informację z kwotą i numerem konta do opłaty. Rezerwacja będzie potwierdzona po otrzymaniu wpłaty.
Opłatę za wynajem domków i namiotów będę realizował z otrzymanych wpłat, więc opłaty te nie podlegają niestety zwrotowi, natomiast jeśli ktoś będzie musiał zrezygnować, jak najbardziej można z kimś innym umówić się na podmiankę. Jest to spowodowane tym, że mamy zarezerwowany ośrodek na wyłączność i to ja jestem zobowiązany do uregulowania płatności. Wolałbym oczywiście aby każdy mógł sobie sam zarezerwować pobyt i go opłacić z właścicielem, jednak ze względu warunki podane przez hufiec (rozliczenie całości z jedną osobą) nie widzę innej możliwości aby po podaniu informacji do hufca odnośnie liczby osób nie okazało się, że będę musiał dokładać jeszcze z własnej kieszeni.
Proszę o wysyłanie do mnie wiadomości, po weekendzie będę się odzywał zwrotnie z informacjami."

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum