współpracuje z Garmin Explorerem
Pojawiły się nowe modele garminów, w tym etrex SE który ma bardzo ciekawy wygląd
i - co ważniejsze - ma bluetooth i współpracuje z Garmin Explorerem! Jeżeli bedzie możliwość wgrywania tras bezprzewodowo, to pozostaje tylko czekać na etrexy 3xx (z mapami)
Łączność z BT i Explorerem to przecież mają Etrexy serii 35 obecne już parę lat na rynku. Tylko problem z Explorerem jest taki, ze podobno nie da się tego tak zsynchronizować, żeby to pozwalało wgrywać na urządzenie pliki bezprzewodowo, choć w teorii powinno cos takiego obsługiwać. Można jedynie bezprzewodowo wysyłać pliki z urządzenia do Stravy czy innych tego typu serwisów.
czarno-biały ekran
Może ten czarno-bialy ekran też wpływa na czas pracy urządzenia?
A czy to urządzenie w ogóle wyświetla mapę?
dużo lepiej napisane oprogramowanie pod kątem właśnie oszczędzania energii.
Nic dziwnego, że działa długo skoro ma minimalną funkcjonalność. Wyświetlenie mapy zużywa baterię, a ten nie musi tego robić. Mogli jeszcze dać by ekran e-ink - czysta spekulacje - co dodatkowo ograniczyłoby zużycie prądu.
Opis dla GPSMAP 76:
"W domyślnym trybie śledzenia urządzenie może działać nawet 165 godz., a Twoja pozycja będzie zapisywana co 10 minut."Czy to znaczy, że ślady będą "kanciaste". Jeśli dobrze rozumiem oszczędność energii, kosztem bardzo kiepskiego śladu trasy.
I czarno-biały ekran oraz brak wysokościomierza barometrycznego. To jest bardzo prosty model, więc nie widzę tu żadnego wow.Łączność z BT i Explorerem to przecież mają Etrexy serii 35 obecne już parę lat na rynku. Tylko problem z Explorerem jest taki, ze podobno nie da się tego tak zsynchronizować, żeby to pozwalało wgrywać na urządzenie pliki bezprzewodowo, choć w teorii powinno cos takiego obsługiwać.
Też bardzo długo rozważałem kupno Toucha, ale któryś z posiadaczy skutecznie mnie z tego wyleczył informując, że gpxa to tym bluetoothem nie przeslę.
Kupując Etrexa 35T też sądziłem, że można będzie pliki przesyłać w dwie strony. Teraz wiem, że nie da się. Na wyprawę zabieram kabelek z przejściówką do komórki aby modyfikować wcześniej zaplanowany ślad.