Każdy potrafi ściągnąć ślad, wgrać (największy problem) i jechać po kresce
Kto to organizuje?
Te mapniki to dostaliście od organizatora, czy każdy zawodnik ma taki sprzęt swój?
Cytat: Król Julian w 26 Mar 2023, 19:18Te mapniki to dostaliście od organizatora, czy każdy zawodnik ma taki sprzęt swój?Na początek można pójść drogą oszczędnościową i kupić mapnik "materiałowy" - np takie coś https://allegro.pl/oferta/mapnik-testudo-10036-13373817678Jeździłem z takim przez kilka lat startów na orientację (zanim dostałem taki porządny) i dało się na tym jeździć. Oczywiście na dużym profesjonalnym mapniku ze sztywnym blatem będzie się lepiej nawigowało (widać większy obszar mapy, jest on w lepszym miejscu pod kątem obserwacji podczas jazdy, jest obrotowy - choć akurat z tej funkcji rzadko korzystam), ale żeby sprawdzić czy taka forma rywalizacji odpowiada i nie inwestować od razu 200-300 zł można pójść drogą ekonomiczną. A dopiero potem kupić porządny mapnik, jak okaże się, że start w zawodach na orientację nie był jednorazowym incydentem
Ciekawe te rajdy na orientację. Kusi mnie kiedyś wziąć udział w takiej imprezie. Z wyposażenia to widzę jeszcze potężne kompasy na nadgarstkach.
Wow. Widzę, że opcje pączkują. Na razie znalazłem kompas. Rzeczywiście DDR
Piotr, to będzie Mini Bikeorient