wiem że ciężko będzie, ale może poszukać używki - ale coś nowszego:Kona Unit X
Jeśli szukasz niedrogo, a nie spieszy Ci się, to ciekawy wydaje się nowy/stary Marin Pilne Mountain (ten z pomarańczowym widelcem) - może trafisz używkę. Bodaj Pablo używa go z powodzeniem i zadowoleniem. Ten rower ma jedną poważną wadę - nietypowy standard osi piast.
Nie wiem gdzie jeździsz, ale nie wierzę, że musisz tachać ze sobą 2 tygodnie żarcia i nie możesz kupić niczego po drodze. No i musisz zastanowić się, czy ilość sprzętu foto na prawdę jest konieczna.
Marin Pine Mountain (ten z pomarańczowym widelcem)[...]Ten rower ma jedną poważną wadę - nietypowy standard osi piast.
Używasz tylny bagażnik na tym rowerze? Dolne mocowanie bagażnika jest w dosyć nietypowym miejscu, przesunięte bliżej przodu roweru i do góry. Zastanawiam się czy pasują przeciętne bagażniki i czy nie ma problemu z zahaczaniem piętami o sakwy.
Na najbliższy wyjazd wybieram się na interior Islandii. Chce dobrze zwiedzić interior, więc przejechać go raczej najdłuższą możliwą trasą niż najkrótszą.
rower jest środkiem transportu[...]odludnych terenów, blisko przyrody, bez pośpiechu. Lubie po drodze zrobić trasy piesze, pojechać w boczne ścieżki. Zależy mi też, żeby być jak najbardziej niezależnym.[...]być z dala od cywilizacji, samowystarczalny
Teoretycznie nie muszę zabierać tyle jedzenia i sprzętu foto, ale chce. Główne cele podróży to dla mnie dobre poznanie miejsca i fotografia, a rower jest środkiem transportu. Może zrezygnuje z jednego obiektywu, ale i tak mój sprzęt foto będzie swoje ważył. Największą frajdę mam ze zwiedzania odludnych terenów, blisko przyrody, bez pośpiechu. Lubie po drodze zrobić trasy piesze, pojechać w boczne ścieżki.