Autor Wątek: Lampka przednia Prox Crater - problem z włącznikiem  (Przeczytany 3490 razy)

Offline Mężczyzna Marcin820

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.04.2023
Cześć,

mam lampkę Prox Crater, z samego światła jestem zadowolony natomiast zaczął szwankować przycisk włączający - wymaga mocniejszego nacisku, żeby włączyć światło a niekiedy nawet to nie pomaga. Już jest po gwarancji ale nie chce jej wyrzucać, bo się dobrze sprawuje.
Miał ktoś podobny problem z tym modelem?

Marcin

Offline Mężczyzna zws

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 10.10.2015
Prox Apus - guma z której jest zrobiony przycisk jakby spuchła i po naciśnięciu nie uwalnia mikrowłącznika. WD40 trochę pomaga, ale nie na długo. W 2 lampkach to samo.
Pozdrawiam, Zbyszek

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
WD40 to średnio nadaje się do gumy.
Lepszy jest smar silikonowy. Stosuję taki w spraju, zmiększa skutecznie gumowe, silikonowe elementy.
Stosuję ten smar również do stwardniałych opon przy zakładaniu na obręcz - pomaga.

Offline Mężczyzna Marcin820

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.04.2023
Cześć, dzięki za odpowiedź. W którym miejscu mam ten smar silikonowy zaaplikować? Na styku gumowego przycisku i plastikowej obudowy lampki?

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
WD40 to średnio nadaje się do gumy.
Ja bym powiedział że ogólnie tłuszcz niszczy gumę, więc smarowanie czegokolwiek gumowego tłuszczem to proszenie się o kłopoty.

Offline Mężczyzna zws

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 10.10.2015
Smarowanie przycisku jest testem nie rozwiązaniem. W Apus trzeba by było otworzyć obudowę i powiększyć otwór. Tyle, że lampka jest nierozbieralna więc i tak na straty.
A w Crater nie wiadomo co jest przyczyną.
Pozdrawiam, Zbyszek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum