Autor Wątek: Powerbank - problem z ładowaniem  (Przeczytany 1466 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Powerbank - problem z ładowaniem
« 16 Kwi 2023, 22:28 »
Mam powerbank renomowanej marki HOCO, model J51. Kupiony dlatego, że obsługuje VOOC / Wrap Charge.

Sprawował się wspaniale. Kupiłem jednak nowy telefon i zaczęły się problemy. Z trzema telefonami OnePlus działał, w tym z Nord 2T. Z moim bliźniaczym Nordem 2 bez "T" nie działa.

Objawy:
- Zaczyna ładować, po chwili włącza się szybkie ładowanie i przestaje ładować w ogóle. Tak w kółko co kilka sekund.
- Z powerbanka podpiętego do ładowarki można bezproblemowo ładować. Nie działa wtedy szybkie ładowanie.
- w miarę prawidłowo działa ze zwykłym kablem USB C (do szybkiego ładowania OnePlus wymaga specjalnego, czerwonego przewodu)

Wygląda jakby powerbank nie dawał oczekiwanego prądu i telefon rozłączał ładowanie.

Próbowałem ładować telefon rozładowany do 30% i nic to nie zmieniało. Z innym powerbankiem (bez szybkiego ładowania) zdaje się działać całkiem prawidłowo.

Telefon nie sprawia problemów przy ładowaniu z gniazdka.

Sent from my PANASONIC KX-TU155EXRN using Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 16 Kwi 2023, 22:47 worek_foliowy »
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Odp: Powerbank - problem z ładowaniem
« 16 Kwi 2023, 22:45 »
Sent from my DN2103 using Tapatalk
Czy da się ustawić ten tekst w języku polskim? Wygląda to groteskowo. A skądinąd kopalnia wiedzy :P
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=%22Sent+from+my+DN2103+using+Tapatalk%22
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

« 16 Kwi 2023, 22:55 »
Sent from my DN2103 using Tapatalk
Czy da się ustawić ten tekst w języku polskim? Wygląda to groteskowo. A skądinąd kopalnia wiedzy
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=%22Sent+from+my+DN2103+using+Tapatalk%22
Pewnie ustawia się według języka systemowego.

Komicznie?? Kupiłem telefon za 1,5 pół pensji minimalnej (z Burkina Faso), to mam się nie pochwalić?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

• niech tak się stanie
« 16 Kwi 2023, 23:02 »
Komicznie?? Kupiłem telefon za 1,5 pół pensji minimalnej (z Burkina Faso), to mam się nie pochwalić?
Ja używam Oukitel kupiony za 300 zł z hakiem, ale nie mam tekstu wypowiedzi osobistej po polsku i podpisu pod nią po angielsku. Następny będzie Doogee, bo Oukitel  nie rozwija tego segmentu, odchudza baterię :D i chce być ajfonem.

« 16 Kwi 2023, 23:22 »

Ja używam Oukitel kupiony za 300 zł z hakiem, ale nie mam tekstu wypowiedzi osobistej po polsku i podpisu pod nią po angielsku. Następny będzie Doogee, bo Oukitel  nie rozwija tego segmentu, odchudza baterię :D i chce być ajfonem.
Kiedyś też osiągniesz sukces finansowy, kupisz telefon za magiczne 500+ złotych i ustawisz sobie podpis "从我的 ドゥージー Tapatalk 发送"

• niech tak się stanie
« 16 Kwi 2023, 23:38 »
Kiedyś też osiągniesz sukces finansowy, kupisz telefon za magiczne 500+ złotych i ustawisz sobie podpis "从我的 ドゥージー Tapatalk 发送"
Nie, wtedy kupować będę bilety lotnicze z miejscami leżącymi, aby kręgosłup odpoczywał podczas lotu. Są już takie bilety.

« 16 Kwi 2023, 23:42 »
Muszę Cię sprowadzić na ziemię. O ile można nie jeść przez dwa tygodnie i dzięki temu pozwolić sobie na kupno telefonu, to do takiego biletu lotniczego trudno będzie dożyć.

• niech tak się stanie
« 16 Kwi 2023, 23:58 »
Muszę Cię sprowadzić na ziemię. O ile można nie jeść przez dwa tygodnie i dzięki temu pozwolić sobie na kupno telefonu, to do takiego biletu lotniczego trudno będzie dożyć.
Każdemu jego Everest finansowy. Na razie latam w klasie ekonomicznej.

Offline Mężczyzna bzyk69

• Miasto: Pszczyna
  • Na forum od: 27.08.2021
« 17 Kwi 2023, 10:10 »
Usb Ci pada. Też tak miałem w swoim 5t (z którego teraz piszę), u mnie czyszczenie nie pomogło, musiałem wymieniać cały port (koszt ok 150zl)

« 17 Kwi 2023, 13:47 »
Usb Ci pada. Też tak miałem w swoim 5t (z którego teraz piszę), u mnie czyszczenie nie pomogło, musiałem wymieniać cały port (koszt ok 150zl)
Jakie dokładnie były objawy?

U mnie ewidentnie powerbank nie daje wystarczającego prądu / napięcia (???) i telefon decyduje, że pora kończyć ładowania. Wymuszone wolniejsze ładowaniu skutkuje niemal całkowicie stabilnym działaniem.

Kupiłem dwa używane powerbanki (w razie czego zwrot będzie bezproblemowy) i zobaczę jak z nimi będzie działać.

Offline Mężczyzna ramzes

• Na forum od: 20.06.2015
« 17 Kwi 2023, 14:07 »
...renomowanej marki HOCO...
Taki jakby oksymoron lekki ;)
Pierwszy raz słyszę o tej marce.

« 18 Kwi 2023, 17:19 »
Sięgnąłem swojego Everestu finansowego, ale można powiedzieć, że z tlenem, bo Allegro Pay wspomogło wymagający finansowo zakup za 45 zł.

Podłączyłem "nowy" powerbank, szybkie ładowanie działa, nic nie przerywało. Czekam na kolejny model do testu.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum