Pytanie do podróżujących samemu i nocujących w lesie, jak zabezpieczacie rower wejście do sklepu, nocleg itp?
Czasem włączam dodatkowo alarm dla świętego spokoju,
Cytat: ramzes w 2 Maj 2023, 20:28Czasem włączam dodatkowo alarm dla świętego spokoju,A jaki to jest alarm? Mamy podobne cenowo rowery i też jestem zainteresowany takim urządzeniem "dla świętego spokoju"
Też na baterie 9v. Kosztowały po ok. 40zl. Nie wiem o co chodzi, ale bateria bardzo szybko się rozładowuje. Raz wziąłem na wyjazd. Na drugi dzień już nie działało. Dałem sobie spokój.
A jaki to jest alarm?
Przez ostatnie kilka lat używałem tego na fotce.
Pod sklepami też prawie nigdy nie zabezpieczam. Ewentualnie jak widzę, że ze sklepu nie będę miał baczenia a obok kręcą sie dziwne typy, to mam taki malutki bajer od Abusa: https://www.centrumrowerowe.pl/linka-abus-combiflex-pd29439/?v_Id=172258&gclid=Cj0KCQjw6cKiBhD5ARIsAKXUdybjbNKoS2vwU9QyDJxQ_HMsyjwnY6aWcHQATFt6z-203QIWYybOnoEaAo_-EALw_wcBPod namiotem różnie - albo tym samym, albo czymś podobnym, lekkim. Czasem włączam dodatkowo alarm dla świętego spokoju, żeby się lepiej spało, bez nasłuchiwania.Ja nie mam takiego zaufnia do ludzi jak koledzy wyżej. Już mi raz rower ukradli, właśnie spod małego sklepiku, gdzie rower był 3 metry za mną, przy drzwiach, ale się zagadałem ze sprzedawcą... :/