Autor Wątek: Orbea Terra H30 2023 ?  (Przeczytany 5649 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Odp: Orbea Terra H30 2023 ?
« 9 Maj 2023, 13:53 »
Mów za siebie. Dla mnie karbonowe rowery są dużo bardziej estetyczne niż stalowe, estetyka cienkich stalowych rurek zupełnie do mnie nie przemawia, w ogóle nie jestem w stanie pojąć tej fascynacji stalą, która przegrywa z karbonem praktycznie pod każdym względem. Miałem rowery stalowe, karbonowe i aluminiowe - i w żadnym nie czułem tej mitycznej amortyzacji materiału ramy.
Spotkałem się z opinią, że carbon tłumi dragania ale w taki sposób, że nie bardzo czuje się co jest pod oponami. Moje odczucia zdają się to potwierdzać.

Stal i aluminium zdają się mieć jednak dużą przewagę jeśli chodzi o ładowność. Rozważałem kupno carbonowego widelca do stalowej ramy i zacząłem szukać informacji jakie obciążenie wytrzymują oczka. Producenci deklarowali 1 do 3 kg na stronę. Odpada więc możliwość używania przedniego bagażnika i sakw.

Ciekaw jestem jak w przypadku oczek do montażu tylnego bagażnika. Miałbym obawy co do jazdy z mocno załadowanymi sakwami.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum