Interesuje mnie taka dieta również w kontekście ultra.Liczę na dyskusje.
Cytat: sierra w 5 Maj 2023, 20:41Interesuje mnie taka dieta również w kontekście ultra.Liczę na dyskusje.Zacznijmy od meritum tego problemu. Krótkie pytanie: Dlaczego?
Czy idąc w rośliny, a nie w zwierzęta osiągnę więcej?
Czy to jest bezpieczne?
Nie tylko teoretyzowanie, ale i realne przykłady podobne jak przedstawione w filmie.
Ja raczej nie aspiruję do tego grona, ale chciałbym spróbować i zanim to zrobię liczyłem na sugestie za i przeciw (mięcho vs. zielsko).
generalnie trzeba przyznać, że wegetarianie odżywiają się mądrzej, bo mniej jest pokus do niezdrowego żywienia.
Nie koniecznie chodzi o pokusy. Trzeba jednak trochę poczytać, człowiek nabywa jakąś wiedzę, jakąś świadomość tego co je.
Cytat: zly-sze w 6 Maj 2023, 00:18Nie koniecznie chodzi o pokusy. Trzeba jednak trochę poczytać, człowiek nabywa jakąś wiedzę, jakąś świadomość tego co je.Dokładnie.Odżywianie się bez mięsa jest trudniejsze, więc trzeba wykonać pewną pracę polegającą na zdobyciu większej wiedzy o prawidłowym odżywianiu się. /.../
Idąc za ciosem zainwestowałem w Respo 100% vegan
Cytat: sierra w 6 Maj 2023, 17:42Idąc za ciosem zainwestowałem w Respo 100% veganAle się rozpędziłeś. W warzywniaku wszystko mają.
Idąc za ciosem zainwestowałem w Respo 100% veganOpisałem z czym oni się muszą zmierzyć, teraz czekam na nowe menu.