No zaraz, zaraz. Rozmowa była o diecie wegańskiej, bo z tej musiał zrezygnować zly-sze. A gdzie do diety wegańskiej jajka i sery?
Podjazdy pisał o diecie wege, odniosłem się tylko do jego wypowiedzi. Chociaż w kontekście cen i dostępności białka nie ma raczej wielkiej różnicy do we wegańskiej.
/.../ Ja zwyczajnie lubię mięso i ani myślę zmieniać swoje odżywianie z tego powodu, /.../
A rośliny to też organizmy żywe, też im odbierasz życie jedząc je, po prostu jest to inna forma życia niż zwierzęta.
Przywołaj tę sprawę tego PiS-VIPa, który za autem na sznurze lub łańcuchu wlókł psa, chłopaka, co kota przez okno wyrzucił z któregoś piętra, innego, co kota młotkiem traktował, psa żywcem zakopał itd.
A masz tu przykład zly-sze, który właśnie z ideologicznych pobudek przeszedł na dietę wegańską i pomimo silnej motywacji psychologicznej do bycia na tej diecie jednak musiał spasować, bo jego organizmowi tego białka brakowało i miał ileś problemów zdrowotnych.
Powiedziałabym że odwrotnie. Nie widuję wege ludków namawiających innych do jedzenia wege przy obiedzie. Natomiast mięsożerców szydzących z wege i wpychających innym mięso - regularnie.
Podczas gdy ja wegetarian na mięso nie nawracam.
Swego czasu za swoje szydery z wegetarian stałeś się nawet bohaterem komiksu, więc nam tu nie zgrywaj niewiniątka
Wyobraź sobie teraz, PiS-VIP za autem na sznurze/łańcuchu wlókł dynię
Przy tym nie ma (stadnego) obowiązku poczuwania się odpowiedzialnym - decyzja jest indywidualna, każda/y ma swój czas.
Tak btw to gdyby hodowla zwierząt nie miała takiego wpływu na środowisko
O boszz.Co ma piernik do wiatraka? /.../
W dyskusji pomijany jest fakt, /.../
Tak btw to gdyby /.../
Cytat: magda w 25 Sie 2023, 08:33Tak btw to gdyby hodowla zwierząt nie miała takiego wpływu na środowiskoSama uprawa roślin jadalnych też ma ogromny wpływ na degradację środowiska naturalnego, więc ich spożycie też będziesz ograniczać? Pozostaną małoemisyjne syntetyki?
Jak widzisz w tym wątku - mamy właśnie takiego misjonarza usiłującego wmówić ludziom jedzącym mięso jakimi są okrutnymi ludźmi - i z tym się już nieraz spotkałem . /.../
/.../ Czy wegetarianie sprawdzają z jakich upraw pochodzi ich serek sojowy?