/.../ Zastąpienie chleba jest trudne na początku, /.../
/.../ No i k... nie strasz mnie tu jakimś Morawieckim. Wystarczy mi ten, od którego mi się same kiszki skręcają./.../
Cytat: zly-sze w 15 Maj 2023, 10:51Cytat: sierra w 12 Maj 2023, 06:38- rano w pracy mocna „fusiasta siekiera”,- ok. 8-8.30 płatki owsiane z „jogurtem” i bananem,- ok. 12 hummus i jedna grahamka,- ok. 14.30 owoc, pieczywo z „serem” lub hummusem,- ok. 18 (rowerując) banan lub dwa, sok pomidorowy, 0 % lub jakiś vegA soczek, woda,- ok. 21 (rowerując) banan, sok pomidorowy, gruszka, może coś więcej np. tofu,Co masz na myśli przez "jogurt" czy "ser"? Czy jakieś wegańskie cuda? Czy Ty się odchudzasz?To już przeszłość.Ten pierwszy tydzień przed programem Respo od dziś.Tak, to wegański ser i jogurt.Można takie kupić, ale nie jestem ich fanem.Jeszcze Cheddar jest zjadliwy, ale Gouda - zdecydowanie nie.Wcześniej byłem fanem Ryckiego, zatem sery wegańskie odpuszczam.Od dziś:- owsianka bounty,- shake snickers,- dwa banany,- budda bowls,- frytki z marchewki i pietruszkiRazem na dzień:2687 kcalB: 91 g,T: 102 g,W: 364 gco najmniej 2,6 l wody (płynów)
Cytat: sierra w 12 Maj 2023, 06:38- rano w pracy mocna „fusiasta siekiera”,- ok. 8-8.30 płatki owsiane z „jogurtem” i bananem,- ok. 12 hummus i jedna grahamka,- ok. 14.30 owoc, pieczywo z „serem” lub hummusem,- ok. 18 (rowerując) banan lub dwa, sok pomidorowy, 0 % lub jakiś vegA soczek, woda,- ok. 21 (rowerując) banan, sok pomidorowy, gruszka, może coś więcej np. tofu,Co masz na myśli przez "jogurt" czy "ser"? Czy jakieś wegańskie cuda? Czy Ty się odchudzasz?
- rano w pracy mocna „fusiasta siekiera”,- ok. 8-8.30 płatki owsiane z „jogurtem” i bananem,- ok. 12 hummus i jedna grahamka,- ok. 14.30 owoc, pieczywo z „serem” lub hummusem,- ok. 18 (rowerując) banan lub dwa, sok pomidorowy, 0 % lub jakiś vegA soczek, woda,- ok. 21 (rowerując) banan, sok pomidorowy, gruszka, może coś więcej np. tofu,
Dorzuć do diety te produkty: marchew, pietruszka, ziemniaki, pomidory, cebula, czosnek, kalafior, brokuły, grzyby, kapusta, sałata, szczypiorek ...
Dodam jeszcze cukinię, dynię i rzodkiewkę, bo mi się przypomniało
Cytat: zly-sze w 15 Maj 2023, 11:57Dorzuć do diety te produkty: marchew, pietruszka, ziemniaki, pomidory, cebula, czosnek, kalafior, brokuły, grzyby, kapusta, sałata, szczypiorek ...Cytat: zly-sze w 15 Maj 2023, 13:32Dodam jeszcze cukinię, dynię i rzodkiewkę, bo mi się przypomniało Buraki!!! No i oczywiście bakalie.
Zdradź cóż za cudeńko od małych chińskich rączek masz do szatkowania, bo przyznam że daleko mi od Gordona Ramseya w tej kwestii 😁
Tu wątek kończę, jeśli Ktoś będzie głodny moich reakcji w związku z odstawieniem, zapraszam tu:http://sierra.bikestats.pl/
Rakietą wystrzeliwujesz się w kosmos na długo, zabierasz suchą karmę, czy każdego dnia jesteś, zostajesz na Ziemi?
/.../ kiedy vegA /.../
Placki buraczane robią robotę.Z ukiszonych buraków wcześniej. Procedura jak przy ziemniaczanych (jajko rozumiem, wypada).Po kiszeniu mas zajebisty sok, plus ukiszozny czosnek, z buraków samych j.w. lub surówka (buraki normalnie gotujesz). Po gotowaniu tychże jeszcze Ci wywar zostaje, który może ubogacić na swój sposób.Przyszedł mi pomysł na zrobienie placków... z marchwi. Brawo za konsekwencję.