Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
21 Lis 2024, 17:46
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Planowanie wyjazdów
»
Szukam partnera/partnerki
»
Albania we wrześniu
Strony: [
1
]
2
Następna >>
Wszystkie
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Albania we wrześniu (Przeczytany 3782 razy)
Justi
Miasto: Whitehaven, The UK/ Bielsko-Biała
Na forum od: 08.07.2010
Albania we wrześniu
«
11 Sie 2010, 21:48 »
Witam ponownie
,po deszczowej, bieszczadzkiej przygodzie pora na coś ...hm bardziej egzotycznego i słoneczego - padło na Albanię. We wrześniu, a dokładnie w terminie 10.09 - 27.09 (ewentusalnie 28 lub 29.09) planujemy z koleżanką wybrać się w ten zakątek Europy. Wyjazd samochodem, rowery na pakę, po przyjeździe zostawiamy samochód i wyruszamy z sakwami w albańską krainę. Spanie pod namiotem lub u lokalnych mieszkańców. Generalnie wyjazd niskobudżetowy ,(jeśli znajdziemy ludzi do samochodu:)).Jeśli ktoś byłby zainteresowany zapraszamy,mój mail: justlo@interia.pl
pozdrawiam
Gryf
Miasto: Gryfino
Na forum od: 23.03.2010
Albania we wrześniu
«
12 Sie 2010, 07:44 »
Szkoda, że nie mogę wziąć aż tyle urlopu (w pracy pozwolą tylko 10 dni roboczych + dni wolne od pracy = 14 dni ciągłego urlopu)
Też wybieram się gdzieś we wrześniu, tylko jeszcze nie wiem gdzie. Do września trochę czasu zostało, a nieplanowane wypady są najlepsze
Albania? Kusząca wyprawa
http://www.youtube.com/watch?v=jEpD9RH-Wds
&feature=related
Justi
Miasto: Whitehaven, The UK/ Bielsko-Biała
Na forum od: 08.07.2010
Albania we wrześniu
«
12 Sie 2010, 10:46 »
Dzięki,ze napisałeś, bo wyszło, że troche sie w terminach zagalapowałam.:0. Powrót planujemy na 25, ewentualnie 26.09, (wekend).Przepraszam,za wprowadzenie błąd. Może się skusisz, jesli chodzi o ilośc dni wolnych to się zmmieścisz:)Pozdrawiam
pa_welk
Gość
Albania we wrześniu
«
12 Sie 2010, 12:19 »
Witam, tez chcialbym sie wybrac do Albani w terminie od 11/09 do 26/09 moze jakos sie dostosujemy z dniami. My mozemy jedynie wziac dwa tygodnie wolnego
((. Czekam na info pa_welk@o2.pl
furman
Miasto: Kraków
Na forum od: 02.09.2010
Albania we wrześniu
«
2 Wrz 2010, 16:04 »
A gdzie zamierzacie autko zostawić? Ja tam wstępnie planuję wypadzik do tego kraju dopiero w przyszłym roku i myślę co by ze Skopje w Macedonii uderzyć. Dojazd autem lub auotokarem z Polski.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny
pa_welk
Gość
Albania we wrześniu
«
2 Wrz 2010, 16:36 »
hej hej - parking strzeozny pod hotelem z jakas oplata.
furman
Miasto: Kraków
Na forum od: 02.09.2010
Albania we wrześniu
«
2 Wrz 2010, 17:06 »
No to wiadomo, że na ściernisku nie zaparkujesz
Pytam czy masz jakieś namiary, jedziesz w ciemno, wjeżdżasz autem do Albanii czy też zostawiasz go w bardziej "cywilizowanym" kraju. Rozważam opcję wjazdu do Albanii z Macedonii lub Czarnogóry. To małe kraje i nawet przy ograniczonym czasie takie rozwiązanie nie jest problemem.
A tak z drugiej beczki to czy ktoś nie próbował dojechać autokarem. Są regularne połączenia z Polski do Grecji przez Macedonię. Jeszcze się nie orientowałem u źródła jak wyglądała by sprawa z przewozem rowerów. Pewnie dużo zależy od kierowcy. Do Rumunii czy na Ukrainę opcja autobusowa sprawdziła się bez problemów. W zasadzie poza dojazdem samochodem to najszybsza i najtańsza alternatywa.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny
pa_welk
Gość
Albania we wrześniu
«
2 Wrz 2010, 17:26 »
jade w ciemniaka - chociaz jeszcze rozwazam dojazd koleja.
ale temat mam opracowany tak ze na kolejny rok mozesz spokojnie cos zaplanowac ja niestety juz nie bo zapozno sie obudzilem
warianty sensownego dojazdu do Albanii
1. pociag - WAWA-BUDAPEST-BELGRAD-PODGORICA/BAR (2dni koszt okolo 70EUR)
2. samolot do WENECJI (wizzair 2h/ok250PLN z rowerem) -prom WENECJA/KORFU (28h/40EUR) - wodolot KORFU/ALBANIA (30min)
3. AUTOBUS (500PLN w obie strony/2 doby) dzwonisz do biur podrozy ktore organizuja wyjazdy na wczasy w tym terminie, zabieraja cie jako dodatkowa osobe bo z reguly maja miejsce dla ciebie i roweru
4. LAST MINUTE CHARTER - samolot na KORFU (3h/500PLN plus 80EUR za rower - w obie strony). Stronka
http://www.travelplanet.pl
takie sa moje rady
pozdreawiam
martwawiewiórka
Użytkownik forum
Miasto: Poznań
Na forum od: 17.08.2009
Albania we wrześniu
«
2 Wrz 2010, 18:22 »
Proponuję sprawdzić w biurze podróży Oskar z Poznania, mają/mieli przewóz autokarem do samej Albanii (nie wiem jak we wrześniu i nie wiem czy da rade nie będąc z wycieczką, trzeba dopytać). Maja tez do Czarnogóry do Ulcinj a to już bliziutko do Albanii. W kwietniu dzwoniłam tam i pytałam o możliwość transportu rowerów, dostałam potwierdzenie mejlowe że wezmą nasze rowery. Jednak ostatecznie zdecydowalismy sie wtedy na samolot (do Dubrovnika) tak że koniec końców z usług tego biura nie skorzystalismy.
pozdrawiam
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?
vooy.maciej
Miasto: Pogórze Wielickie
Na forum od: 04.07.2008
Albania we wrześniu
«
3 Wrz 2010, 10:00 »
jakie są mniej więcej koszty jechania z nimi?
może bym wystartował w 2 połowie września do Serbii
wie ktoś jak pogoda w pd Serbii, Czarnogórze i pn Albanii w tym terminie?
www.bajkers.com
hose morales
Miasto: Warszawa
Na forum od: 06.01.2009
Albania we wrześniu
«
3 Wrz 2010, 10:09 »
Sam niedawno szukałem. Generalnie ma być okej, chociaż w górach Albanii i Czarnogóry to może być różnie. W zeszłym roku na Bałkanach było rekordowo gorąco w październiku, coś koło 30 stopni.
Jak będziesz miał sprawdzone informacje to chętnie posłucham, jednak wydaję mi że to dopiero zbliżający się koniec lata w tamtych rejonach więc powinno być miło.
transatlantyk
Moderator Globalny
GM 2420
Miasto: Annopol
Na forum od: 21.11.2007
Albania we wrześniu
«
3 Wrz 2010, 10:26 »
Hose, pękła Ci dwusetna setka, czy dwusetka ?
hose morales
Miasto: Warszawa
Na forum od: 06.01.2009
Albania we wrześniu
«
3 Wrz 2010, 10:29 »
Hehe, to chyba z podniecenia
Rzecz jasna dwusetka, do tej drugiej ambicje trzeba by za bardzo rozłożyć czasowo
vooy.maciej
Miasto: Pogórze Wielickie
Na forum od: 04.07.2008
Albania we wrześniu
«
3 Wrz 2010, 10:29 »
Bałkany to Bałkany, jak byliśmy tam 3 lata temu to na początku września w okolicach Plitwic temperatura jednego popołudnia/wieczora była niższa niż 10 *, w niewysokich okolicznych górach pojawił się śnieg
także wiem, że noce i jakieś ochłodzenie mogą dać w kość, tak pytam o +/- czyjeś doświadczenia, jakies srednie
Na szybko
Bitola, Macedonia:
http://www.weather.com/outlook/travel/businesstraveler/monthly/MKXX0005
Szkodra, Albania:
http://www.weather.com/outlook/travel/businesstraveler/monthly/ALXX0001
www.bajkers.com
martwawiewiórka
Użytkownik forum
Miasto: Poznań
Na forum od: 17.08.2009
Albania we wrześniu
«
3 Wrz 2010, 11:18 »
co do kosztów, myslę że trzeba zadzwonic i zapytać, bo diabli wiedza jak to poza sezonem a jak w sezonie.
Ja dopytywałam w kwietniu o przejazd w sierpniu - z Poznania do Makarskiej, cztery osoby i cztery rowery (czyli w zasadzie o przejazd w sezonie). Cena, jaka mi podali za osobę w tę i z powrotem to było 550 zł. Makarska to jednak nie Albania;)
Mozna jeszcze zajrzeć na strone klubu karpackiego, który w maju tego roku był w Albanii, na swojej stronie w kronice mają dokładną rozpiskę pociągów jakimi jechali łacznie z cenami.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?
Drukuj
Strony: [
1
]
2
Następna >>
Wszystkie
Do góry
Tagi:
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Planowanie wyjazdów