Autor Wątek: Edge 530  (Przeczytany 5809 razy)

Offline Mężczyzna jedrucha

• Miasto: Łomianki
  • Na forum od: 02.09.2021
Odp: Edge 530
« 9 Cze 2023, 18:18 »

Czyli rozumiem, że na ostatnich 4km zabraknie wskazówek? Cz będą "dziury" w trakcie?

Tak, na ostatnich 4 km nie będziesz miał wskazówek. Ale nie martw się - przełącz się wówczas na ekran mapy i jedź wizualnie po śladzie. Tylko najlepiej ustaw sobie jakąś większą skalę, zebyś widział szczegóły przy bardziej skomplikowanych rozjazdach.

Offline Mężczyzna TripRider

• Miasto: Pomorze Środkowe
  • Na forum od: 29.07.2019
« 9 Cze 2023, 18:25 »

Ale nie martw się - przełącz się wówczas na ekran mapy i jedź wizualnie po śladzie.

Dzięki!

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 9 Cze 2023, 18:55 »
Bez wskazówek spokojnie da się jeździć, ja rzadko tego używam, bo mnie często irytuje ciągle pikanie. A na maratonie terenowym to obawiam się, że to może być mniej przydatne. A jazda po kresce śladu - to niczym się nie różni od Etrexów, przecież tam się cały czas tak jedzie, nie ma innej możliwości nawigacji.

Offline Mężczyzna TripRider

• Miasto: Pomorze Środkowe
  • Na forum od: 29.07.2019
« 26 Kwi 2024, 18:37 »
Znowu wracam do tematu, chociaż z nieco innym problemem.

Ustawiam pola danych z kategorii "nawigacja": dystans do następnego i wznios do następnego punktu kursu.

O ile pierwsze pole ładnie pokazuje dystans do następnego skrętu, o tyle drugie nie do skrętu, tylko (chyba) do końca trasy. Jak nie do końca trasy to co najmniej do punktu, który ustawiłem ręcznie projektując trasę.

Chciałbym, że jeżeli do zakrętu jest np. 600 m, to żeby Edge pokazywał wznios na tych 600 m. Jest to możliwe?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum