Autor Wątek: Świnoujście->Władysławowo 100% asfalt  (Przeczytany 2123 razy)

Offline Mężczyzna Dawid29er

• Miasto: pl
  • Na forum od: 15.06.2020
Hej poszukuje śladu ze Świnoujścia do Władysławowa w 100% asfalt możliwie jak najbliżej morza. Ma ktoś może coś takiego w swojej kolekcji?  ;)

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
mrdp?

Znalazłem taki ślad. https://ridewithgps.com/routes/38348027

Mam pytanie jest jakiś powód dlaczego MRDP przebiegał "dołem" przez Gniewino a nie "górą" DW213 przez Wierzchucino i Żarnowiec ?

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Podejrzewam że dlatego iż jest tam trochę podjazdów i ogólnie dużo ciekawiej.

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
Nie wiem dlaczego upierasz się na asfalt?

https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=20650.0

Jechaliśmy z Kasią jakiś czas temu właśnie "Śladem MRDP 2017" i mamy kiepskie wspomnienia z jazdy własnie taką nawierzchnią...
Objazdy, wahadła, blachosmrody... długo by wyliczać
Pojedź mniej cywilizowanie (bardziej brzegiem Bałtyku), a ręczę będziesz bardziej zadowolony.
W naszym przypadku chodziło o wierne odwzorowanie i dlatego się męczyliśmy asfaltem, zamiast znaną i lubianą trasą "Wybrzeżem do domu". Nie wiem czy mam gdzieś zapisane ślady na garminie, ale jeśli na nich Ci zależy, poszukam

Mam tylko szosówkę z oponami 25 i to jest jedyny powód  :D

Online Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Są jednak miejsca, gdzie jest przepięknie, ale np. płyty ażurowe (Darłówko-Wicie). Ogólnie odcinek Darłówko-Jarosławiec warto jechać wzdłuż morza, bo poza tym odcinkiem z płyt na grobli jest asfaltowa ścieżka rowerowa.

"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Mam pytanie jest jakiś powód dlaczego MRDP przebiegał "dołem" przez Gniewino a nie "górą" DW213 przez Wierzchucino i Żarnowiec ?

Dlatego, że tam są jedne z najsłynniejszych podjazdów na Kaszubach  ;)
Koło 100m w pionie zjazdu na poziom jeziora Żarnowieckiego, później powrót 100m w pionie 10% podjazdem. Od strony kolarskiej to całkiem atrakcyjny kawałek, sporo ciekawszy niż jazda bliżej morza. Ale generalnie ślad MRDP nie jest za dobrym pomysłem na jazdę wzdłuż morza, sporo ruchliwych dróg, a tego morza to bardzo niewiele widać. Ale jadąc szosą też i nie ma dla niego za wielu alternatyw.

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017

W sezonie ruch konkretny na tych szosach wzdłuż morza. Frajdy może z tego za wiele nie być niestety.

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
W sezonie ruch konkretny na tych szosach wzdłuż morza. Frajdy może z tego za wiele nie być niestety.

Powiedziałbym, że w sezonie to wszędzie nad morzem jest ruch, na asfaltach, szutrach i leśnych ścieżkach :) A już jazda przez Karwię i Jastrzębią Górę to w ogóle mało fajna. Pustawo jest tylko jak się wstanie o świcie - dopiero koło piątej pojawiają się dostawczaki z piekarni i takie tam ;)

Dlatego, że tam są jedne z najsłynniejszych podjazdów na Kaszubach  ;)
Koło 100m w pionie zjazdu na poziom jeziora Żarnowieckiego, później powrót 100m w pionie 10% podjazdem. Od strony kolarskiej to całkiem atrakcyjny kawałek, sporo ciekawszy niż jazda bliżej morza.

W 2017 były tam czasowe mistrzostwa Polski (wygrał Kwiato)
https://www.strava.com/segments/2589280

Jakby ktoś był w Krokowej, nie jeździł wcześniej w okolicy i miał ochotę na szybką górzystą rundkę to polecam coś jak na obrazku poniżej: 40km +400m, maks 15% podjazdu pod Kaszubskie Oko :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum