Autor Wątek: Sposoby na skuteczne mycie toreb bikepackingowych  (Przeczytany 9208 razy)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
I już się wyjaśniło, dlaczego Wilk chciał skutecznie wymyć torby. Troche głupio brudne na nowy rower zakładać :D.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Mówię tu o podejściu polskiego dystrybutora. Próbowali usunąć wyłażące nitki ale ostatecznie stwierdzili, że Ortlieb dopuszcza coś takiego. Oczywiście baz żadnej opini i potwierdzenia tego faktu na papierze.
Spróbuję może zareklamować ponownie bezpośrednio u producenta i zobaczymy. Obawiam się jednak, że odeślą do dystrybutora i tyle.
Ale to Ty twierdzisz że to jest wada, a po drugiej stronie mamy przeciwną opinię. Dlatego prosiłem o foto, żeby stwierdzić czy to rzeczywiście jest poważny powód do reklamacji.

I już się wyjaśniło, dlaczego Wilk chciał skutecznie wymyć torby. Troche głupio brudne na nowy rower zakładać :D.
Niestety pojechały brudne  :P
Najgorsze to są plamy z soli z potu zmieszanej z kremem przeciwsłonecznym:

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Moze czarna pasta do butow pomoze  :D
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
No ja bym zaryzykował czarną farbę w spray;) i od razu usunąć logo firmy z badziewnym systemem reklamacji.

Swoją drogą nie ma gdzieś w Wawie wilku jakiegoś szewca? Oni specjalizują się i wszywają zamki w torebkach damskich. WIęc jak jakiś z dobrymi opiniami, to pewnie wszyje nowy.
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
Ciekawe, czy bezbarwny impregnat w sprayu by tego nie "zegalizował". Bezbarwny lakier na czarny wypłowiały taki efekt daje.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Bez żadnych impregnatów! Robiłem takie testy i tylko gorzej schodził brud.

Ja bym serio ten wosk przerysował w mało widocznym miejscu. Gorzej już nie będzie.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
W tym wątku to offtop, ale że pisano o tym tutaj, to potwierdzę dobre opinie o Ortlieb i Bikeman. W mojej podsiodłówce rozleciał się zawór odpowietrzający. W dwa dni dostałem nową torbę.

Marek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum