Hej, z tej strony Patrycja 31 lat Planuję zrobić trasę z Rostocka do Świnoujścia. Chciałam wyjechać z Warszawy 1-ego lipca i zakończyć max 6-7lipca (8mego muszę być w Gdańsku). To moja pierwsza amatorska podróż rowerem, więc nie wiem ile kilometrów dam radę zrobić dziennie, ale mam nadzieję, że dotrzymam kroku. Daj znać jeśli chciałbyś połączyć siły 1 lipca to sobota. Szkoda. Ja bardziej pod koniec lipca planuje tą trasę zrobić
Rugię polecam, bardzo ładna. Na zachętę galeria zdjęć z wyjazdu z 2016 rokuhttps://goo.gl/photos/SyVCLJgs7N3N6sdt8Po opisach można rozeznać się, co to za miejsca.Kierunek jazdy należy dostosować do kierunku wiatru. Na razie będzie wiać z zachodu na wschód, czyli w kierunku Świnoujścia. Ja jechałem w drugą stronę, bo był wiatr głównie z południa i wschodu.
Z tym prądem to popłynąłeś. Opłata za prąd i przyłączenie dotyczy prądu doprowadzonego do namiotu/kamperu. Normalnie korzystasz z gniazdek z prądem w świetlicy/toalecie do ładowania elektroniki. Jest ogólnodostępny i korzystanie z tych gniazdek jest "wliczone w cenę".
W zeszłym roku przejechałem ze Świnoujścia na Rugię - wszystko zgodnie z trasą Kołem Się Toczy (pozdrawiam forumowicza!). Potem wróciłem kierując się wprost na Wolgast. Dokładniej to nawigacja uparcie mnie prowadziła południowego mostu. Dzięki temu przejechałem się fajnymi leśnymi drogami. Potem już klasyczna jazda wzdłuż wybrzeża wraz z Helem.Spałem na dziko w hamaku. Czasem tuż przy plaży, gdzie chodzili ludzie Nie zastanawiałem się jak by było z namiotem, ale raczej nie powinno być problemu.Odnośnie prądu, to pod sklepami są czasem ładowarki do rowerów elektrycznych. Problem tylko w tym, że ładowarka do telefonu nie wchodzi wystarczająco mocno we wgłębienie. Ja oszczędzałem prąd i przez prawie dwa tygodnie wyjazdu tylko raz ładowałem telefon i powerbank w budce biletowej.
Tak, w ten sposób straciłem dwie ładowarki do baterii.
To myślę, że na 5-6 dni powerbanki mi starczą,
Też chę przejechać trasę z książki Kołem się Toczy To myślę, że na 5-6 dni powerbanki mi starczą, a ze spaniem na dziko widziałem ludzie się nie kryją, wiec pewnie jest o tam tolerowane, oczywiście poza obszarami chrononymi.
Powodzenia życzę! I również pozdrowienia od "Kołem Si3 Toczy".😁