Autor Wątek: Pomoc przy zakupie lemondki  (Przeczytany 5258 razy)

Offline Mężczyzna putek

• Miasto: Kielce
  • Na forum od: 22.06.2024
Odp: Pomoc przy zakupie lemondki
« 30 Cze 2024, 22:01 »
Semper wpisz "lemondka rower triathlon" na ali i tych podkładek tam jest mnóstwo. W opiniach można znaleźć info do czego pasują i kosztują 30 PLN.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
« 30 Cze 2024, 23:00 »
Dziś zrobiłem pierwszą dłuższą traskę z lemondką z Decathlonu. Sam produkt całkiem spoko, ale w moim przypadku chyba muszę mieć wyżej zamontowaną tę lemondkę.

A spróbuj ją cofnąć do tyłu trochę.

Online Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 1 Lip 2024, 08:29 »

I rogi (ciutę) unieść.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna putek

« 1 Lip 2024, 09:33 »
Dzięki za podpowiedzi. Dopiero zaczynam jeździć dłuższe dystanse, a rower jak jest ustawiony od kilku lat, tak nie zmieniam w nim nic.

Skoro mamy tutaj małą dyskusję, czy zmiana siodełka na miesiąc przed planowanym wyjazdem do Triestu (około 1000km) to dobry pomysł? To oryginalne niestety na długich dystansach jest średnio wygodne. W zeszłym roku po wyjeździe nad Bałtyk (3x200km) trochę miałem tyłek odgnieciony.

Miłego dnia!

Offline Mężczyzna Felek

• Na forum od: 09.11.2017
« 1 Lip 2024, 09:50 »
Co do ustawień lemondki i rogów zrób jeszcze jedno zdjęcie, ale z boku. Obecne zdjęcie jest z góry i trochę zaburza to perspektywę, niemniej na pierwszy rzut oka to co piszą zły-sze i łatośłętka ma sens.

Co do siodełka, nie wiem jak bardzo Cię tam powgniatało, ale jeżeli nie były to obtarcia tylko jakiś stopień niewygody, to ja bym się tym nie przejmował. Co innego gdyby takie uczucie pojawiało się po 50 km. A jeżeli przejechałeś w 3 dni 600 km to nie jest źle 🙂
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Online Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 1 Lip 2024, 11:04 »
/.../
 Skoro mamy tutaj małą dyskusję, czy zmiana siodełka na miesiąc przed planowanym wyjazdem do Triestu (około 1000km) to dobry pomysł? /.../

Miłego dnia!

To zależy,
czy na: a/ lepsze, b/ gorsze.

Jeśli a/: tak; nie, jeśli b/.

Oznacza,
na tak postawione pytanie sensownie ni Ty sobie, ni my Tobie nie odpowiemy.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

« 1 Lip 2024, 11:31 »
Na ból tyłka najlepsze jest "myć d..e kiedy jest okazja"  ;D
Oczywiście przy założeniu, że jest poprawnie dobrane i ustawione.

Offline Mężczyzna kapke

• Miasto: Gliwice
  • Na forum od: 21.09.2021
« 1 Lip 2024, 21:53 »
Deda Elementi Parabolica 2.

Niestety ramiona mają niestandardową szerokość (chyba 24mm), więc trudno dostać różne uchwyty (garmin, gopro, itd.)

Offline Mężczyzna putek

« 1 Lip 2024, 22:38 »
Jeżeli chodzi o siodełko to jeżdżę na takim, jakie było dostarczone z rowerem. 10 lat temu, kiedy kupowałem ten rower bikefitting jeszcze nie był bardzo w modzie. Dziś ciężko kupić siodełko bez pomiaru tyłka (przynajmniej tak sądzę z opinii w internecie). Kwestia zmiany siodełka - na 100% muszę je zmienić - pytałem bardziej pod kątem, czy nie jest to ryzykowane na miesiąc przed długim wyjazdem. Otarć raczej od niego nie miałem. Zwyczajnie odgnieciony tyłek, ale po tak długim czasie siedzenia, pewnie to nieuniknione w mniejszym lub większym stopniu. Zmienię je już po tym sezonie.

Lemondkę ustawiłem równoległe do poziomu podłoża. Jechałem traskę 150km, na tradycyjne coroczne piwko na Rynek do Krakowa, więc nie miałem możliwości jej regulacji w trasie. Od razu założyłem, że jest be. Spróbuję przesunąć ją trochę do tyłu i podnieść w górę. Przy obecnych ustawieniu, opierając się na niej, moja moszna nie była do końca zadowolona. Obniżę też minimalnie nosek siodełka w dół. Zdjęcia od boku:

P.S. Dzięki za podpowiedzi i podjęcie dyskusji. Jednak oldskulowe fora to jest to. Na forach na fejsie to jest tylko jedno wielkie bagno i nic się tam nie da dowiedzieć.

Offline Mężczyzna putek

« 1 Lip 2024, 22:43 »

« 1 Lip 2024, 23:12 »
P.S. Dzięki za podpowiedzi i podjęcie dyskusji. Jednak oldskulowe fora to jest to. Na forach na fejsie to jest tylko jedno wielkie bagno i nic się tam nie da dowiedzieć.

Żaden oldskul, po prostu jaskinia dinozaurów...

Cofnij tą lemonkę, do siebie, następnie przekręć rączki w dół i podkładki do góry o kilka stopni. Będzie sporo wyżej.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum