Autor Wątek: Targi rowerowe - EUROBIKE Festival, Frankfurt am Main 2023  (Przeczytany 3832 razy)

Offline Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006
Kiedyś producent nie wypuszczał roweru (no może poza kolarzówką ) bez tych mocować. Dzisiaj wszystkie rodzaje rowerów (mtb, krossy, gravele) są wypuszczane bez mocowań.

Kiedyś, czyli kiedy? Może żyję jeszcze za krótko, ale problem z mocowaniami istniał odkąd pamiętam. Tylko trekingi i niskiej klasy górale miały jakieś tam dziurki (choć i tak za mało). Wszystko co lepsze było gołe. Potem pojawiły się gravele i nagle zaroiło się w nich od otworów. Niektóre były w takich miejscach, że sam się zastanawiałem do czego mają służyć. Teraz w najdroższych gravelach też odchodzi się od otworów, bo nikt takich rowerów nie obwiesza bagażnikami. A górale jak dawniej. Nic się nie zmieniło: tanie z dziurkami, drogie bez.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
A reszta to będą nawet nie tyle rowery elektryczne a lekkie, roweropodobne skutery elektryczne, których napęd 'nożny' będzie raczej marginalny i używany okazjonalnie.
W Poznaniu jadąc do pracy regularnie widuję dwa "rowery" elektryczne, które nawet pod solidną górkę jadą bez pedałowania około 30 km/h. Pedały tam służą jedynie jako podstawki pod nogi. Niestety ta elektryczna moda powoduje, że rowery wjeżdżają teraz tam, gdzie wjeżdżali tylko pojedynczy zapaleńcy i mnożą się po parkach narodowych i innych miejscach zakazy wjazdu. Ostatnio Szwajcaria sporo w Alpach nawstawiała znaków zakazu wjazdu rowerów. Kończy się powoli złota era MTB. Coś, co w zamyśle miało pomagać, de facto stanowi koło młyńskie uwiązane u nogi. Jazda górska zostanie sprowadzona do płatnych tras przy wyciągach i tłuczenia kilkudziesięciu pętelek po singlach.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013

Trochę pofilowałem wartościowych relacji z tych targów - najgorętsze niusy są właśnie e- i el.

- Bio adieu.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
Chciałem podziękować koledzę za wożony trud w przygotowanie tego postu i materiałów w nim zawartych.
Widać jak wiele jest firm w branży i mnogość rozwiązań.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Dzięki za fotorelację, uświadomiłeś mi, że corratec wciąż istnieje.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum