Stąd nie mam dla nich litości jak słyszę lamenty, że Chińczych sklonowali pomysł i sprzedają za 500 zł. Widać realny koszt wytworzenia to 200 zł.
Jak ktoś nie wie po co tyle płacić, to ten sprzęt zdecydowanie nie jest mu potrzebny.
Poprzedni się spłacił z nawiązką, jeszcze 2 tygodnie temu trzy noclegi odrobił, dwa na wieży i jeden we wiacie. Circa 300 zł przy obecnych cenach.
Cytat: MaciekK w 15 Gru 2023, 11:54PABLO mógłby wrzucić swoje przemyślenia po ostatnich wakacjach jak mniemam z tym namiotem.Ja miałem ten namiot do dyspozycji tylko na chwilę. Jak widać pojechał do celebrytów na "testy".Dotychczas używałem kilku różnych modeli namiotów MSR i mam wyrobioną opinię. Ten model jest dedykowany do turystyki rowerowej. Przede wszystkim krótkie maszty po złożeniu i świetna torba, dobrze przystosowana do przewożenia na rowerze.
PABLO mógłby wrzucić swoje przemyślenia po ostatnich wakacjach jak mniemam z tym namiotem.
Ależ inflacja. Drogo sobie teraz liczą za nocleg na glebie.
Wiadomo, taniej się wyspać w samochodzie:-)
zamówił Pan namiot jednoosobowy - mamy dwie dobre wiadomości :-) :1. namiot jest już gotowy do wysyłki / odbioru,2. cena namiotu uległa zmianie - została zmniejszona, co oznacza, że pojawiła się nadpłata;w wypadku jednoosobowego namiotu nadpłata wynosi 75 złotych czyli: 2174,99 - 75 = 2099,99 - taka jest aktualna kwota do zapłaty po udzieleniu rabatu 25% od aktualnej ceny (2799,99 zł).Dlatego też prosimy Pana o decyzję, albowiem zwrotu możemy dokonać na dwa sposoby: - zwrot na Pana konto w wysokości równej kwocie nadpłaty czyli 75 zł lub- zwrot w postaci zaliczenia nadpłaty na dodatkowe zakupy w naszym sklepie - premiowane dodatkowym rabatem na te zakupy - w postaci bonu do wykorzystania (np. na podkład pod namiot). Bon będzie miał wartość 25 zł, czyli uzyskuje Pan rabat 25 zł na te dodatkowe zakupy.
pierwsza uwaga to lokalizacja zamka od tropiku przy brzegu sypialni a nie jak wcześniej na środku trójkąta.
Z plusów faktycznie krótki stelaż (po złożeniu), ale niestety poprzeczka jest osobno i można ją zgubić,
Dolna krawędź tropiku jest dość wysoko podniesiona
ie wiem kiedy ten zamek był na środku trójkąta. Moja Hubba Hubba NX z 2015 roku ma go już z brzegu i był to jeden z parametrów dla których wybrałem ten namiot. Wygodny dostęp do zamka, gdy przedsionek zawalony jest gratami to duża zaleta. A przy takim mrozie to chyba wszystko jedno gdzie jest zamek, zamarzać będzie tak samo.
Uuuu. Krok w tył. Jedno polepszą, drugie zepsują.
nawet przy -19 nie było żadnych problemów z otwieraniem co najmniej do 2/3 wysokości.
Wysoki tropik to sposób na walkę z kondensacją, może warto doszyć 10 cm fartuch?