Ja ze swojej strony tak średnio polecam Accenta... (foto)
Nie możesz sobie kupić samej ramy Gianta, takiej jak w rowerze, który aktualnie masz? ...
Cytat: Diver w 4 Sie 2023, 12:43Nie możesz sobie kupić samej ramy Gianta, takiej jak w rowerze, który aktualnie masz? ...Powiedz jeszcze gdzie kupić samą ramę Giant ? Napisałem odwołanie od decyzji i napomknąłem, że mogą zaoferować przynajmniej sprzedaż ramy.
Tutaj niestety najwięcej jest w stanie załatwić dystrybutor. Oni znają się z tymi przedstawicielami producenta i są w stanie osiągnąć więcej niż Ty pismami
Szybko się uwinęli i niestety odrzucili reklamację Powodem podobno jest wymiana amortyzatora na sztywny widelec
Cytat: misiek w 2 Sie 2023, 15:49Szybko się uwinęli i niestety odrzucili reklamację Powodem podobno jest wymiana amortyzatora na sztywny widelecRozumiem, że jest o tym jasno w gwarancji.
Gwarancje są tak popisane, że wymiana pedałów lub odblasku, nie daj Boże poza autoryzowanym serwisem skazuje Cię na dobrą wolę producenta. Dlatego ja pożegnałem się z firmą Giant na zawsze, bo obsługa posprzedażowa leży....
Czyli ta, niby dożywotnia, gwarancja na ramę to zwykły bełkot nieuczciwego producenta.
A skąd oni widzą, że zmieniłeś wideł? Wyslałes im cały rower?
... Postawa konkretnego dystrybutora też ma tu znaczenie, mogłeś trafić na ekipę, która podniosła by temat zachowania geometrii itp. Więc nie zawsze warto piłować cenę o 300 zł aby kupić coś w necie, bo jak się rama złamie, dobry sprzedawca pomoże a internetowy często tylko przekaże korespondencję, jak w twoim przypadku.
Dlaczego zakładasz, że kupiony w necie ? Rower zakupiłem w lokalnym sklepie w Rzeszowie.
Ogólnie gość z serwisu nie miał żadnego interesu aby starać się walczyć z producentem. Zrobił swoje i tyle.
... Dobry dealer, dbający o swój wizerunek ...