Autor Wątek: Kołobrzeg - Milicz przez Zachodnie Pomorze i zachodnią Wielkopolskę; 19-24.08  (Przeczytany 12885 razy)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Trasa nie jest oczywista. Od razu napiszę, ze świadomie i z premedytacją pomija takie "oczywiste" obszary jak Połczyn, Drawsko, Ińsko, Drawno na Pomorzu Zachodnim czy też Pojezierze Lubuskie. Ale jest optymalna... dla mnie. Po prostu omijam te tereny, po których w ostatnich latach jeździłem :) i jadę tymi, które zawsze przegrywały z bardziej atrakcyjnymi sąsiadami.

Ruszam 19 (sobota) koło południa z Kołobrzegu i jadę jak na mapce. Do Ustronia wzdłuż wybrzeża, żeby wysłać fotę, ze jestem nad morzem i wkurzyć kogo się uda  8)  Następnie skręcam generalnie na południe i jadę w kierunku słońca. W czwartek 24, wieczorem muszę być w Rudzie Milickiej (Milicz/Wrocław  ;D ) gdzie kończę tą część rowerowego tygodnia.

Trasa jest wyznaczona możliwie atrakcyjnie krajobrazowo. Obejmuje głównie drogi lokalne oraz odcinki dróg gruntowych. Jaka jest ich jakość nie mam pojęcia, ale nie lubię się wycofywać ;D W trasie zamierzam odwiedzać atrakcje turystyczne w postaci zamków/pałaców, dworów, obiektów militarnych, młynów, rynków miasteczek, parków podworskich i jakie tam jeszcze znajdę (poszukiwania trwają  :o

Całość zaplanowanej trasy ma 570 km i jest na to 5,5 dnia, więc jak widać planuję jechać około 100km dziennie. Trasa jest jednak plaskata, a atrakcje raczej nie będą czasochłonne w odbiorze. Zatem myślę, ze na cały, sierpniowy dzień będzie ok i wystarczy czasu na bezpośpiech.

Nie jestem kolarzem. Nie jeżdżę szybko i jeszcze do tego zatrzymuję się z różnych powodów, w tym dla robienia zdjęć.

Noclegi na dziko (namiot). Kuchnia we własnym zakresie.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany całością lub fragmentem to chętnie się spotkam i jeżeli nie znam, to poznam  ;D

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Na pierwszy rzut oka wygląda tak jakbyś świadomie omijał lasy.

Ależ skądże :) Wszak przecinam Puszczę Notecką. Bory Dolnośląskie zbyt na zachód, a kompleksy leśne na Pomorzu to właśnie te obszary, w których błąkałem się w ostatnich latach.
Tutaj na dowód odcinek między Nowy Tomyśl a Wolsztyn. poprowadzony żółtym szlakiem pieszym, przez kompleksy leśne, brzegami jeziorek i torfowisk, dokładnie w osi rynny subglacjalnej

Offline nie.dzielny

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 01.04.2009
Jakby było jeszcze miejsce i ojciec-dyrektor wycieczki się zgodził - to ja bardzo chętnie.
Wszystkie zawarte tutaj opinie są moimi subiektywnymi odczuciami z którymi w pełni się zgadzam

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
fajna trasa, niestety urlopu za mało mam.
Przyjemności!

Dziękujemy. Zapraszamy przynajmniej na część.

Offline Mężczyzna MEC

• Miasto: Nowy Tomyśl
  • Na forum od: 17.12.2016
Ależ skądże :) Wszak przecinam Puszczę Notecką. Bory Dolnośląskie zbyt na zachód, a kompleksy leśne na Pomorzu to właśnie te obszary, w których błąkałem się w ostatnich latach.
Tutaj na dowód odcinek między Nowy Tomyśl a Wolsztyn. poprowadzony żółtym szlakiem pieszym, przez kompleksy leśne, brzegami jeziorek i torfowisk, dokładnie w osi rynny subglacjalnej

Nie chcę straszyć, ale w moim fyrtlu leśne drogi wyglądają tak...
A tak poza tym to zapraszam w moje skromne progi na nocleg, niestety ja ciężko pracuję więc nie mogę odprowadzić.

Nie chcę straszyć, ale w moim fyrtlu leśne drogi wyglądają tak...
Genialne  ;D Wchodzę w TO!

A tak poza tym to zapraszam w moje skromne progi na nocleg, niestety ja ciężko pracuję więc nie mogę odprowadzić.
Dziękujemy :D Zobaczymy jak kilometrówka się ułoży

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
Weź grabki do piachu i koszyk na grzyby. Przydadzą się  ;D
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Było morze. Nocleg na wypasie.

Bawimy się świetnie. Trasa jest idealna

No i news z ostatnich 20s. Wybuch materacyk Thermaresta -lite. Tym razem dopiero na 8 noclegu więc jest postęp.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum