Autor Wątek: Kołobrzeg - Milicz przez Zachodnie Pomorze i zachodnią Wielkopolskę; 19-24.08  (Przeczytany 12886 razy)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
No i news z ostatnich 20s. Wybuch materacyk Thermaresta -lite. Tym razem dopiero na 8 noclegu więc jest postęp.
A weź sobie włącz w domu kamerę na noc, może się rzucasz przez sen?
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna misiek

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.11.2018
No i news z ostatnich 20s. Wybuch materacyk Thermaresta -lite...
Po którejś z kolei reklamacji możesz się chyba domagać zwrotu kasy. Lepiej pozbyć się na dobre tego szajsu i kupić coś innego.
Pozdrawiam,
Krzysiek

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
Jednak maty lepsze, jak powietrza nie ma to jednak na glebie nie leżę. Dalej ma w sobie gąbkę.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Dzisiaj klimaty utraconego dziedzictwa i super miejscówka. Popływane.

W Gównie mam powietrza tyle, że leżę nieal na glebie, a i tak słyszę jak chrupie kolejna komora.
Jak można sprzedawać taki szajs

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Na forum od: 16.03.2015
Dzisiaj klimaty utraconego dziedzictwa i super miejscówka. Popływane.
Królu znam tańsze i wygodniejsze materace do pływania  ;D.
Ładna ta Wasza wycieczka.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Rześko, ale nastrojowo

Trzeba było jechać

Mamy To! Jest pierwsza awaria

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
chyba często łapiesz gumy co?
Już gdzieś widziałem z gumą w ręku Ciebie.

a no to druga, bo świetnym materacyku!

• niech tak się stanie

W Gównie mam powietrza tyle, że leżę nieal na glebie, a i tak słyszę jak chrupie kolejna komora.
Jak można sprzedawać taki szajs
Teraz po tym zdjęciu widać o co chodzi. Wchodząc do namiotu od podłużnego końca a nie z boku jak prawie wszyscy kolanami wbijasz się na materac i punktowo obciążasz komory, uszkadzając ich połączenia ze sobą. Potem pękają.

Offline Mężczyzna misiek

• Na forum od: 04.11.2018
Teraz po tym zdjęciu widać o co chodzi. Wchodząc do namiotu od podłużnego końca a nie z boku jak prawie wszyscy kolanami wbijasz się na materac i punktowo obciążasz komory, uszkadzając ich połączenia ze sobą. Potem pękają.
Tak na poważnie z tą teorią, czy żarty sobie robisz ?  :o Jeśli to ma być przyczyną uszkodzenia materaca to już nie szajs, ale szajs do kwadratu  :D
Pozdrawiam,
Krzysiek

• niech tak się stanie
Tak na poważnie z tą teorią, czy żarty sobie robisz ?  :o Jeśli to ma być przyczyną uszkodzenia materaca to już nie szajs, ale szajs do kwadratu  :D
Jakaś przyczyna musi być, a to chyba czwarty materac, który pęka, więc warto się przyjrzeć nie tylko materacowi, ale sposobowi korzystania z niego.

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Cytat: podjazdy link=topic=27358.msg557142#msg557142 date=169Nie zgadzam się2713746
i punktowo obciążasz komory, uszkadzając ich połączenia ze sobą. Potem pękają.
Nie zgadzam się.
Komory są połączone pomiędzy sobą, ciśnienie we wnętrzu błyskawicznie się wyrównuje.
Żeby wzrosło ciśnienie i rozerwało komory, musiałby być większy nacisk na całej powierchni (większa masa).
Powinniśmy brać wagę Króla w tych rozważaniach ;)

Punktowy nacisk może uszkodzic materacyk, (np. kolec) ale to jest już rozdarcie materiału z powodu zbyt dużego nacisku na małą powierzchnię (ciśnienie).

• niech tak się stanie
Żeby wzrosło ciśnienie i rozerwało komory, musiałby być większy nacisk na całej powierchni (większa masa).
Sugerujesz, że użytkownik jest za ciężki (ma za dużą masę) i dlatego pękają pod nim materace jeden po drugim?

Offline Mężczyzna bzyk69

• Miasto: Pszczyna
  • Na forum od: 27.08.2021

[Wchodząc do namiotu od podłużnego końca a nie z boku jak prawie wszyscy kolanami wbijasz się na materac i punktowo obciążasz komory, uszkadzając ich połączenia ze sobą. Potem pękają.

Nie no.. ja tak robię od zawsze. Jak materac już napompowany i mam sprawdzone podłoże to nie  żałuję sobie i właże kolanami, wbijam łokciami, kanciastą @upą, i nie mam najmniejszego problemu. Nie raz jest tak że łokciem lub kolanem czuję że materaz dobijam do gleby. Ale ja mam thermaresta zimowego, one są trochę bardziej pancerne.

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Jakaś przyczyna musi być, a to chyba czwarty materac, który pęka, więc warto się przyjrzeć nie tylko materacowi, ale sposobowi korzystania z niego.

Moja teoria jest taka:
Producent ma trefną partię materacyków. No i wysyła je na gwarancję. Chce się tego pozbyć.

Druga teoria.
Ten model materacyka jest żle zaprojektowany/wykonany. Po prostu tak ma (że często się rozkleja).
Firma powinna go wycofać z rynku a na gwarancji odsyłać klientom inny model.
Przecież wiedzą ile mają zwrotów gwarancyjnych. Skoro uznają gwarancję to znaczy że biorą winę na siebie (wina = materacyk ma wadę fabryczną).

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum