Zakłóca prawdopodobnie przetwornica lampy (...) (mam tą lampę i przewodowy licznik Sigmy, problemów brak).
(...) Żeby zmniejszyć zakłócenia, można pobawić się z rdzeniem ferrytowym na przewodzie idącym do tylnej lampy, zaraz za lampą. (...)
c2cv3, iq-x i sigma 1200 .... weź kup Ty sobie jakiegoś garmina
(...) Zatem by ich uniknąć korzystam wyłacznie z tych po kablu i żyję (czasem one nie, ale to treśc na inny wątek)
(...)Tak że, w twoim przypadku winna jest lampka (przetwornica, źle zaprojektowana i sieje zakłocenia).(...)
(...) Jak pisał Połciu, można założyć filtry ferrytowe (taki jakie są na niektórych kablach zasilaczy do latopów).Założyłbym je na wszystkich kablach wchodzących do lampki. (...)
(...) A najlepiej wymienić lampkę
Po co?
(...) Za złote rady z podręcznika dla akwizytorów z góry dziękuję.
Uwielbiam takie komentarze (nie wyzłośliwiam się)! Po prostu od lat moje rowery dla postronnych budowane są niezrozumiale - obok komponentów hiendowych sterczą jakieś parchy, często retro. Korby na kwadrat? Innych nie uznaję, wydałem tyle co na XTR'a i mógłbym więcej, gdyby były fajne i byłoby mnie stać. Napęd? 10? 11? 12? Po co? 8 mi wystarcza. Z przodu na wszelki wypadek 36x24, ale przerzutka biologiczna, żeby zmieniać gdy już na prawdę będzie ciężko. Tarcze tylko mechaniczne, bo lubię klamki z przełomu wieków. Poza tym nigdzie nie napisałem, ze Sigma 1200 - mam Sigmę 800. Więcej nie potrzebuję. Niestety padł mi definitywnie po kilkunastu latach VDO C4 - najlepszy licznik jaki miałem P.S. To jest ten typ rady, za który we wstępniaku podziękowałem
(...) strach przed zmianą, postępem zamyka Ci wiele nowych i ciekawych możliwości czerpania z owego postępu. (...)
Jakoś do tego strachu przed postępem nie pasuje mi reszta prądowego setupu - musisz przyznać, że wybrałem warianty trudne parametrami do przeskoczenia i mające na komfort odcinki od świata wpływ większy, niż Di2.
W czasach sportowej ścigantki trochę się takimi rzeczami przejmowałem, dziś wybieram tylko tyle, ile jest mi potrzebne. A licznik jest mi potrzebny tylko do pokazywania czasu, prędkości aktualnej i zliczania km. Każda dodatkowa funkcja tylko mnie wkur...a.
(...) A smartfona masz, czy z nokią 3210 biegasz? Nie wkurza cię, że może służyć do tysiąca innych czynności niż te, które na nim wykonujesz?
Niedawno jedna dziewczyna prosiła o porady o pierwszy rower wyprawowy. Opisała dotychczasowe doświadczenia. Nikt nie wpadł na to, żeby zapytać, czy lepiej się jej jeździło na mieszczuchu, czy góralu, za to masa propozycji z przysłowiowej doopy.
Strasznie na tym forum dużo "ja", mało zauważania otoczenia. Niedawno jedna dziewczyna prosiła o porady o pierwszy rower wyprawowy. Opisała dotychczasowe doświadczenia. Nikt nie wpadł na to, żeby zapytać, czy lepiej się jej jeździło na mieszczuchu, czy góralu, za to masa propozycji z przysłowiowej doopy. No bo ja bym.... Wszyscy myślą o sobie, tylko ja myślę o mnie, a ja chcę mieć taki druciarski licznik na kablu i koniec.