Autor Wątek: Lekki błotnik na tył  (Przeczytany 9275 razy)

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
Odp: Lekki błotnik na tył
« 24 Sie 2023, 17:28 »
Ewentualnie może przy testowaniu nowego roweru..?
a na jakiej trasie byś go chciał przetestować? :)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
« 25 Sie 2023, 17:13 »
Jeszcze nic nie wiem :( Muszę powalczyć z hamulcami, bo zrobiłem pewne błędy serwisowe. Jeden hamulec jakimś cudem zapowietrzyłem, a w obu niepotrzebnie dokładnie odtłuściłem tłoczki. Wszystko teraz paskudnie ociera. Nawet nie mam czasu się tym zająć.

A błotnik przypomina deskę do krojenia z promocji w Biedronce za 1 złoty 10 groszy. Wykonany jest z białego polipropylenu, więc kolor może niestety stosunkowo łatwo schodzić. Za to można kupić coś podobnego w Biedronce i wyciąć na wymiar (potencjał wydłużenia błotnika).

Stelaż BARDZO fajny. Warto wybrać kolor błotnika, który nie będzie paskudny po przytarciu. Czarny można sobie w razie czego maznąć pisakiem
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

« 3 Lis 2023, 20:41 »
Niestety nie miałem czasu na jazdę i błotnik wciąż nie został przetestowany :(

Za to teraz na AliExpress jest klon dla ubogich
https://a.aliexpress.com/_ExPeJbp

Na głównej stronie jest promocja "kup trzy przedmioty". Aktualnie wychodzi $3,6.

Oczywiście mocowanie nie jest takie samo, tylko jest zapinany na zipy. Czyli demontaż nie będzie równie wygodny. Przy tej cechy pewnie wezmę ze trzy sztuki do innych rowerów.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

« 10 Lis 2023, 17:35 »
Dotarł do mnie chiński Win Wing.

Mocowanie gorsze niż w oryginale, za to sam błotniki lepszy..? Mocowanie to chamski plastik, w oryginalne był z tego co pamiętam bardziej gumowaty. W zestawie dodane kwadratowe kawałki samoprzylepnej gumy - mają poprawić przyleganie do ramy.

Przyczepianie rozpinalnymi zipami. Niby wygląda biednie, ale rozwiązanie działa dobrze.

Minusem jest to, że to wersja szosowa. Opona 35 mm to max. U mnie w szosie leży tak sobie, bo tylny trójkąt jest dosyć stromy i błotnik mocno wystaje poza koło.

Podsumowując: dobrze wydane 15 zł.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum