Masz na myśli samodzielny wyjazd potomka?Moim zdaniem trzeba zadbać o potencjalny awaryjny, szybszy powrót. Albo bądź gotowy na kupno jakiegoś biletu w ostatnim momencie albo wykupcie jakiś rodzaj ubezpieczenia od takiej sytuacji.
1) Poza tym czemu akurat Skandynawia?
2) Jeśli jednak Skandynawia, to rejon jest ogromny więc jaki rejon masz na myśli?
Jeżeli nie wiesz gdzie jechać w sensie kraju, napisz może czego oczekujesz na takim wyjeździe.
Klimat. Organicznie wręcz nie znoszę upałów i bardzo źle się czuję w wysokich temperaturach
Dróg z minimalnym ruchem samochodowym, dzikiej przyrody, ciszy i spokoju na popasach I dobrego żarcia dla 18latka
Dzięki wielkie za podzielenie się wiedzą. To może na pierwszy raz ta Północ zbyt ambitna? W takim razie gdzie kierować wzrok, żeby można było nabrać doświadczenia na bardziej wymagające okolice?
Skandynawia jest bardzo bezpiecznym krajem
Czytam te pytania natury zupełnie podstawowej i mam swoje. Czy masz doświadczenie w podróżach rowerowych po Polsce?
Ja na pierwsze strzał dla niepewnego polecałbym pd Szwecję.A, i jeszcze kwestia języka. Tam wszyscy mówią po angielsku, więc jeśli pytający się w nim dogaduje to nie będzie żadnego problemu.
Dziecko mi się podpaliło z Islandią, ale to już latanie i więcej problemów logistycznych niż taki prom do Kalskrony