500 km https://ridewithgps.com/routes/43316040Trasa jest trudna, w terenie pagórkowatym. Ale to jest taka trudność, którą ja bardzo lubię. Nie będzie bardzo stromych podjazdów powyżej 12 procent i więcej. Za to będzie ich bardzo dużo, nawet mnóstwo, solidnych ścianek 50 i 100 metrów. Będzie interwałowo, szczególnie na pierwszych 300 km. Ostatnie 200 km będzie nieco lżejsze (choć też z obecnymi pagórkami), będzie np. dłuższy płaski fragment w okolicach Pińczowa.Suma podjazdów to ponad 5000 metrów.
...Rozumiem, że trasa będzie jeszcze (w przypadku jej wyboru) dopieszczana.
Tak przy okazji na chwilę obecną prace drogowe prowadzone są m.in. na odcinakach:- Koniecpol do granicy województwa (kierunek na Secemin) brak przejazdu;- Gołaczewy;- Jaroszowiec - Pazurek;
Ja również jak kolega '4gotten' byłem pierwszy raz na Jurze podczas tegorocznego MPP.Propozycja trasy na Jurze wygląda bardzo zachęcająco, również pod kątem zdobywania nowych kwadratów hehe.Pozwoliłem sobie przerzucić ślad do Komoota, który lepiej sobie radzi z sumowaniem przewyższeń niż RwGPS. Wg niego będzie to 4700m w pionie (więc prawie pół km mniej).Rozumiem, że trasa będzie jeszcze (w przypadku jej wyboru) dopieszczana. Znalazłem na niej taki smaczek (chodzi o 167km):
Da się trasę tak "dopieścić" na tym terenie że hej, ale będzie znacznie dłuższa niż ta zamieszczona przez Żubra i trzeba by jechać cały czas na nawigacji po wiochach i bezdrożach.
Trasa jest już wersją ostateczną, na niej są zawarte wszystkie kluczowe tezy które autor chciał zawrzeć w rozprawce. [...]Oczywiście, tylko też często jest tak że spore kluczenie po okolicy, które w turystyce się sprawdza, na maratonie już może nudzić.
- Koniecpol do granicy województwa (kierunek na Secemin) brak przejazdu;
Rozumiem, że trasa będzie jeszcze (w przypadku jej wyboru) dopieszczana. Znalazłem na niej taki smaczek (chodzi o 167km):single track (<100m)
W trasie na 300km na 47km skręca się w Bzowie w ulicę Konopnickiej - pod prąd jednokierunkową. Należy pojechać dalej Zwierzyniecką i skręcić ostro w lewo w Poległych.Kawałek dalej na 50km w Pdzamczu lepiej jechać cały czas od rynku ul. Krakowską nie skręcając w ul. Bonerów.
Październik się kończy a my mamy jedną propozycję. W tym roku chyba nie będzie głosowania 🤔🫣