-14.6 KM (od startu) (wiem, że tam jest pod zakaz ale domyślam się jak ludzie będą jechać).
Maraton odbywa się w otwartym ruchu drogowym, a uczestnicy Maratonu mają obowiązek przestrzegać przepisów Ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym.
Nie można chyba wyznaczyć trasy niegodnie z przepisami ruchu drogowego, a poza tym ile by dało takie ścięcie tego zakrętu? (150 m?)
Na 4,4km jest w lesie wąska szutrowa ścieżka rowerowa.
Weryfikowałem trasę MP na dystansie 300km. Na dwóch odcinkach drogi widzę "dziwne sytuacje" lub jak kto woli "perturbacje". Dokładnie chodzi o punkty:-4.4 KM (od startu).-14.6 KM (od startu) (wiem, że tam jest pod zakaz ale domyślam się jak ludzie będą jechać).Byłbym wdzięczny jakby jakaś mądra głowa się nad tym pochyliła.
Dzięki za info. Ten babol na 4,5 km to oczywiście babol. Będzie usunięty w finalnej wersji. Obie trasy będą jeszcze na spokojnie sprawdzane żeby nie było tego już. 14,6 km - tam jest organizacja ruchu tak jak jest. Na ostatecznym śladzie będzie zgodnie z przepisami, czyli trzeba będzie zrobić taką agrafkę by skręcić w lewo. To się zdarza, bywa że np. trzeba w centrum małych miast objechać rynek dookoła albo kwartał budynków bo ulice są jednokierunkowe. Mam nadzieję, że 15 kilometr to nie jest jeszcze ten moment że takie rzeczy bardzo frustrują.
Ten szutr jest bez sensu na rower szosowy. Lepiej dalej jechać asfaltem.
Cytat: Żubr w 22 Mar 2024, 15:48Dzięki za info. Ten babol na 4,5 km to oczywiście babol. Będzie usunięty w finalnej wersji. Obie trasy będą jeszcze na spokojnie sprawdzane żeby nie było tego już. 14,6 km - tam jest organizacja ruchu tak jak jest. Na ostatecznym śladzie będzie zgodnie z przepisami, czyli trzeba będzie zrobić taką agrafkę by skręcić w lewo. To się zdarza, bywa że np. trzeba w centrum małych miast objechać rynek dookoła albo kwartał budynków bo ulice są jednokierunkowe. Mam nadzieję, że 15 kilometr to nie jest jeszcze ten moment że takie rzeczy bardzo frustrują.Super. Wiem, że to pierdoła, ale poprawa tych punktów pomoże jechać jednakowo wszystkim.W razie czego na 14,6km można puścić trasę tak jak poniżej, zgodnie z przepisami.
Gdzie się rozkłada ten targ w Żarkach? To jest taki targ, targ czy jarmark odpustowy?
Lokalizacja - między ul. Piaski (to zawsze była "główna arteria" targu) a zespołem stodół. Działa w środy i soboty od rana do przedpołudnia.
Ten zawijas na 15km jest nizbędny jeśli chcemy jechać zgodnie z zasadami przepisów o ruchu drogowym - ale to może z 200m "objazdu".