Autor Wątek: Witam! :)  (Przeczytany 1771 razy)

Offline kasia.ch

• Miasto: Sosnowiec/Czeladź
  • Na forum od: 27.08.2010
Witam! :)
« 27 Sie 2010, 14:09 »
Hej,

Padło i na mnie. Tyle razy odwiedzałam to forum i czytałam o Waszych ekstremalnych (jak dla mnie w tym momencie) wyprawach, że postanowiłam dołączyć do grona.

Rower mam stary- ukradłam bratu, który już na nim nie jeździ- skrzypi, przerzutki przeskakują jak same chcą, tylne koło jakieś chyba troche krzywe, ale na nowy na razie brak kasiory. Najważniejsze, że jedzie do przodu a nie w bok. Może z czasem zmieni się go na lepszy.

Miejsce zamieszkania: Sosnowiec

Pozdrawiam
Kasia

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 27 Sie 2010, 14:23 »
Witaj :) Jeździłaś już gdzieś dalej, czy dopiero zaczynasz?

Offline kasia.ch

« 27 Sie 2010, 14:30 »
To zależy :) Zwykle jak jeżdżę, to tak po okolicy, czyli w promieniu do 20 km od domu, choć zdarzyło mi się kilka razy trochę dalej. Choć przyznam szczerze, że 100 km jednego dnia jeszcze przede mną. Tak więc w porównaniu z niektórymi tutaj, to jestem leszcz, ale jak dla mnie to te 80 km to dużo. Mam nadzieję, że się kiedyś wyrobię.
No i tyle, że ja to taki turysta jestem- tu stanę coś zobaczyć, tu bo są ładne widoki, mnie się ogólnie nigdzie nigdy nie spieszy. Może dlatego zbyt imponujących wyników nie mam.

Jeżdżę "rekreacyjnie", czyli codziennie do pracy, na treningi. W ramach wolnego czasu gdzieś dalej. Niestety moje otoczenie jest prosamochodowe (czyli, jak gdzieś jest dalej niż 1 km, to nie rozważam nawet opcji bez auta), tak więc jestem/będę skazana na samotne wycieczki.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 27 Sie 2010, 16:00 »
Witam na forum :)
Widzę, ze pierwsze rozmowy będą dotyczyły serwisowania roweru...;)

Offline Mężczyzna van

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 27.12.2009
    • http://vanhelsing.bikestats.pl/
« 27 Sie 2010, 16:49 »
Witam koleżankę zza miedzy ;)

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 27 Sie 2010, 17:25 »
Ja też witam koleżankę zza innej miedzy  :D

Offline kasia.ch

« 27 Sie 2010, 17:47 »
Cytat: "yoshko"
Witam na forum :)
Widzę, ze pierwsze rozmowy będą dotyczyły serwisowania roweru...;)

Wiesz, żeby o czymś rozmawiać, to trzeba mieć choćby minimalne pojęcie na dany temat, a nawet z tym u mnie kiepsko :). no chyba że zapytasz, gdzie jest koło, a gdzie kierownica.

Rower zakosiłam bratu, który też go miał juz chyba nawet i naście lat, tak więc ten rower to raczej tylko jako eksponat do muzeum. Przymierzam się do zakupu nowego, ale do tego potrzeba się znac, żeby Ci nie wcisnęli w sklepie roweru za xxx tysięcy, którego nie wykorzystam w ramach jego możliwości. Ten obecny będe chyba serwisowac tylko w razie konieczności, ale (że tak powiem): od czegoś trzeba zacząć, nawet jeśli to będzie wymiana dętki.

Bitels

• Gość
« 27 Sie 2010, 19:50 »
Witamy:)
Nie martw się. Każdy z nas zaczynał jako "zielony", wiedząc tylko gdzie jest kierownica, a gdzie siodełko :)  Z czasem nabierzesz doświadczenia, a forumowicze pomogą Ci w tym. Grunt to nie zniechęcać się. Pozdrawiam.

Offline kasia.ch

« 28 Sie 2010, 11:12 »
:) dzieki za słowa wsparcia.
Choć już widze, że będzie ciężko, czytam, czytam i kurde juz sama nie wiem do jakiego roweru sie przyszłościowo przymierzyć (i niestety nie mówię tu o konkretnym modelu, a bardziej czy będzie to cross czy np trekkingowy czy MTB). I bądź tu człowieku madry...

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
« 28 Sie 2010, 15:47 »
Witaj i nie przejmuj się ani poziomem wiedzy technicznej ani długimi etapami na wyprawie. Przed Tobą wielka przygoda i nie zniechęcaj się.

Robert

• Gość
« 28 Sie 2010, 19:57 »
witaj obrałaś dobry kierunek dobre porady połączone z praktyką i zajedziesz daleko

Offline Baton

• Miasto: Gadzowice
  • Na forum od: 15.08.2010
« 28 Sie 2010, 20:28 »
Najwazniejsze, że się korba kręci, tak jak tu wszyscy mówią, od czegoś trzeba zacząc a potem.. a potem coraz dalej i dalej aż się tak uzależniasz, że nie przezyjesz bez roweru :wink:
W tym roku Palestyna!;)

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
« 28 Sie 2010, 23:19 »
Cytat: "kasia.ch"
eby Ci nie wcisnęli w sklepie roweru za xxx tysięcy

Jeżeli masz takie dylematy jak wydać xxx tysięcy to może wydasz x tysięcy mniej i starczy na rower dla mnie? ;-)

Witaj  :D
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 29 Sie 2010, 19:13 »
Cytat: "cinek88"

Jeżeli masz takie dylematy jak wydać xxx tysięcy to może wydasz x tysięcy mniej i starczy na rower dla mnie? ;-)

Cinek, bezwstydniku! Ujeżdżasz Surly'ego i jeszcze Ci mało?! :P

PS. Witaj na forum, Kasiu, i szerokich opon! ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline em

• Miasto: krak
  • Na forum od: 08.06.2010
    • http://www.magla.pl
« 29 Sie 2010, 20:00 »
hej
spoko spoko , pewnie masz wrażenie że faceci to się rodzą od razu z kompletną wiedzą na temat każdego szczegółu w rowerze  :P  prawda jest taka że każdy zaczynał od zieloności  :mrgreen:  wszystkiego się powoli podowiadujesz a to forum to na prawdę kopalnia rowerowej wiedzy (sama korzystałam) więc witamy serdecznie :wink:
aaa...i uważaj bo rower jest jak narkotyk, a tu wszyscy mocno uzależnieni  :mrgreen:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum