Autor Wątek: Węgry rejony ciekawe  (Przeczytany 4970 razy)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Odp: Węgry rejony ciekawe
« 22 Wrz 2023, 10:32 »
Odjechałem prawie kilometr od asfaltu w pola, wieczorem przejechali jacyś traktorzyści, widzieli mnie. No i koło pólnocy przyjechała do mnie policja, po ściernisku, kilkaset metrów tak musieli jechać  Nawet nie było problemu, zapytali się tylko skąd jestem, rower zobaczyli i tyle. Nawet mnie nie legitymowali, śmiali się tylko
Być może boją się, że to imigranci i dlatego wezwali policję. Węgry od początku kryzysu migracyjnego walczą z silną falą nielegalnej imigracji, nie wiem czy kojarzysz, że swego czasu zbudowali płot itd. a narracja w mediach w kraju jest podobna do polskiej. Ludzie mogą widzieć poważne zagrożenie dla bezpieczeństwa w koczujących osobach, więc telefon na policję wydaje im się najlepszym rozwiązaniem.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna zieluk

• Miasto: Frankfurt am Main
  • Na forum od: 26.10.2019
« 23 Wrz 2023, 08:06 »
Co byście mi podpowiedzieli w jakim rejonie się rozejrzeć? Ktoś może objeździł nieco Węgry i może mnie nakierować?

Ja byłem     http://zieluk.pl/index.php?wartosc=wy2001 , lata temu  ;) przepraszam za brak polskich ogonków.

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 23 Wrz 2023, 16:37 »
Jeśli chodzi o drogi rowerowe, to jest ich sporo, idą wzdłuż szos z miasteczka do miasteczka. Sporo jest nowych z dobrą asfaltową nawierzchnią.

W miastach trafiłem na wzorową infrastrukturę. U nas nieosiągalne - DDR płaska, za to wjazdy na posesję wymagają podjechania samochodów do poziomu DDR. U nas jest odwrotnie - DDR faluje, aby samochodziarze mieli wjazd z poziomu jezdni. Absurd!

Jest sporo zakazów jazdy rowerem po szosie, ale wtedy zawsze idzie obok droga rowerowa, lub lokalne objazdy.

A ja mam wrażenie, że tych zakazów jest mnóstwo. Gdzie się pojedzie zakaz. Niestety często bywa, że alternatywą jest zapuszczona DDR wybudowana w innej epoce, zawalona gałęziami albo błotem z pola.

Dla mnie Węgry rowerem tylko z konieczności tranzytu.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 25 Wrz 2023, 08:09 »
coś te Węgry widzę nie wypadają korzystnie z waszych postów.
Zieluk, przeczytam przejrzę jeszcze nie zdążyłem.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum