Autor Wątek: Co zamiast Smart Sam.  (Przeczytany 977 razy)

Offline Mężczyzna kotek_terrorysta

• Miasto:
  • Na forum od: 22.08.2018
    • Moje podróże
Co zamiast Smart Sam.
« 23 Wrz 2023, 23:02 »
 Na Smart Samach jeżdżę szósty rok. Generalnie mi pasują. Jednak ponieważ zbliża się termin wymiany na nowe, rozglądam się za czymś innym.
 Wymagania w zasadzie proste
Rozmiar 28x1.75
Na snieg
Żeby miały wyższy bieznik niż SS.

Dosłownie idealne to bybyly SS tylko z bieżnikiem wyższym o 3-5mm. Na śniegu czasem brakuje przyczepności.

Niestety wszystko co znajduje z bardziej agresywnym bieżnikiem, ma rozmiar 28x2.0 a to już nie wejdzie w rame.

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
Odp: Co zamiast Smart Sam.
« 27 Wrz 2023, 09:33 »
Na Smart Samach jeżdżę szósty rok. Generalnie mi pasują. Jednak ponieważ zbliża się termin wymiany na nowe, rozglądam się za czymś innym.
 Wymagania w zasadzie proste
Rozmiar 28x1.75
Na snieg
Żeby miały wyższy bieznik niż SS.

Dosłownie idealne to bybyly SS tylko z bieżnikiem wyższym o 3-5mm. Na śniegu czasem brakuje przyczepności.

Niestety wszystko co znajduje z bardziej agresywnym bieżnikiem, ma rozmiar 28x2.0 a to już nie wejdzie w rame.
Dokładnie ten sam temat przerabiałem niedawno. Nic z bardziej z agresywnym bieżnikiem nie znalazłem pod ten rozmiar. Ja nie chciałem SS. U mnie skończyło się na oponach Michelin Power Gravel 700x47c tylko, że bieżnik w porównaniu do SS, symboliczny.

Offline Mężczyzna kotek_terrorysta

• Miasto:
  • Na forum od: 22.08.2018
    • Moje podróże
Odp: Co zamiast Smart Sam.
« 15 Paź 2023, 20:06 »
Dokładnie ten sam temat przerabiałem niedawno. Nic z bardziej z agresywnym bieżnikiem nie znalazłem pod ten rozmiar. Ja nie chciałem SS. U mnie skończyło się na oponach Michelin Power Gravel 700x47c tylko, że bieżnik w porównaniu do SS, symboliczny.

Stanęło na Smart sam plus. Bieżnik ten sam  , ale materiał znacznie grubszy i wkładka antyprzebiciowa. Sprawdzałem wkładkę szpilką i faktycznie działa.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum