Autor Wątek: Kalendarz Ultramaratonów Rowerowych w Polsce 2024  (Przeczytany 46930 razy)

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
22–24.06.2024 - Pilica 330 (340 km)

https://dzikieprzygody.com/pilica-330/

Dodane.
Planujesz start? Z tego co czytam to organizator ma w planie więcej imprez ale czy na ten rok?

Nie planuję. W tym roku mój kalendarz zapełniony. W wolnym czasie "dorabianie" brakujących gmin.
Te więcej imprez wisi już od poprzedniego roku ale na razie nic się nie dzieje.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 48%]

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
2 maja wystartował Ultramaraton rowerowy Via Regia z Berlina do Warszawy (650 km).

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
2 maja wystartował Ultramaraton rowerowy Via Regia z Berlina do Warszawy (650 km).
I już się zakończył. Nota bene trasa szutrowa, ale w Puszczy Noteckiej nie wykorzystali potencjału, a szkoda.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
O matko, jaki plaskacz :)

• niech tak się stanie
To, że płaski, to akurat jest zaletą, bo jest alternatywa dla gór. Trasa jednak wymaga dopracowania. Po co ganiać po wioskach pod Poznaniem, skoro można było pociągnąć przez Miały dobrymi szutrami i szosami aż po Murowaną Goślinę.

Offline Mężczyzna Żubr

• Na forum od: 03.11.2010
To, że płaski, to akurat jest zaletą, bo jest alternatywa dla gór. Trasa jednak wymaga dopracowania. Po co ganiać po wioskach pod Poznaniem, skoro można było pociągnąć przez Miały dobrymi szutrami i szosami aż po Murowaną Goślinę.

Też mi się wydaję, że bez szału ta trasa. Ale Puszcza Notecka to pojawia się już co najmniej na dwóch wyścigach - na Warta Gravel, na Parle Gravel, był też na początku sezonu wyścig, chyba się nazywał 100Jezior i kręcił się po Pojezierzu Poznańskim.

• niech tak się stanie
Ale Puszcza Notecka to pojawia się już co najmniej na dwóch wyścigach - na Warta Gravel, na Parle Gravel, był też na początku sezonu wyścig, chyba się nazywał 100Jezior i kręcił się po Pojezierzu Poznańskim.
Wrażenie robi jednak dopiero, jak jedziesz te 150 km po puszczy, kilka bitych godzin w lesie, gdzie nie ma praktycznie nikogo poza zawodnikami. Mam wrażenie, że mało kto zna te nowe puszczańskie szutry i asfalty, ludzie planują na starych wigówkach zamiast na mapach aktualizowanych na bieżąco. Co ciekawe, dojazd do Puszczy z zachodu od granicy na tym maratonie zrobiony w miarę dobrze.

Offline Mężczyzna mazowieckigravel.pl

• Miasto: Mazowsze - serce Polski
  • Na forum od: 11.01.2021
    • Mazowiecki Gravel
ja przygotowywałem trasę. Mógłbyś pokazać jak wykorzystać potencjał Puszczy Noteckiej i które nasze odcinki są do zmiany? Dla zawodników pytam...

I już się zakończył. Nota bene trasa szutrowa, ale w Puszczy Noteckiej nie wykorzystali potencjału, a szkoda.
Mazowiecki Gravel 15-17.06.2024
Pierwszy ultramaraton rowerowy dookoła Mazowsza - czwarta edycja

• Mazowiecki Gravel
kolego, podeślij na prv jak ty byś poprowadził trasę. Ja nie jestem z tamtych okolic, chętnie zobaczę co zmienić w drugiej edycji.

• niech tak się stanie
kolego, podeślij na prv jak ty byś poprowadził trasę. Ja nie jestem z tamtych okolic, chętnie zobaczę co zmienić w drugiej edycji.
Nie ma problemu, ale po zlocie który jest w ten weekend.

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl
ja przygotowywałem trasę. Mógłbyś pokazać jak wykorzystać potencjał Puszczy Noteckiej i które nasze odcinki są do zmiany? Dla zawodników pytam...

Czemu nie dałeś tutaj znać wcześniej? Dopiero czytam o tym wydarzeniu. Zakładam, że nie jestem jedynym...
Polski Klub MTB

• Mazowiecki Gravel
Masz rację, powinienem tutaj dać info. Następnym razem będę pamiętał. A impreza jak na pierwszą edycję wyszła bardzo dobrze, na fb na nasz profil wjechały zdjęcia pierwszej klasy zrobione przez chłopaków z Amailen

[/quote]

Czemu nie dałeś tutaj znać wcześniej? Dopiero czytam o tym wydarzeniu. Zakładam, że nie jestem jedynym...
[/quote]

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl
Super, gratulacje i koniecznie dawajcie znać jak coś nowego wchodzi na naszą scenę ultramaratonów :)
Polski Klub MTB

Offline Mężczyzna bartekk

• Miasto: Wieleń
  • Na forum od: 22.02.2019
Mieszkam na skraju Puszczy Noteckiej, chętnie pomogę.

• Mazowiecki Gravel
Mieszkam na skraju Puszczy Noteckiej, chętnie pomogę.

to chętnie poprosze propozycje poprowadzenia trasy od Gorzowa do Gniezna. Wiem, że to spory kawałek, ale też więcej opcji jest wtedy.

aktualny przebieg trasy znajdziecie na viaregia.cc

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum