Autor Wątek: Czechy-Słowacja-Węgry-Słowenia-Chorwacja-Czarnogóra-Bośnia  (Przeczytany 3515 razy)

Offline Baton

• Miasto: Gadzowice
  • Na forum od: 15.08.2010
To może i ja się pochwalę tegoroczna wakacyjną wycieczką na bałkany:

Czechy-Słowacja-Węgry-Słowenia-Chorwacja-Czarnogóra-Bośnia i Hercegowina
Wyjazd spod domu, zapraszam do oglądania zdjęć:

http://www.facebook.com/album.php?aid=11579&id=100000938762684&l=c573475e9f

Ajj nieładnie zrobiłem, że w cudzym temacie to zamieściłem, przyzwyczajam sie do tego forum, autor tematu chyba nie ma mi tego za złe?

Wydzieliłem do osobnego tematu - dudi_
W tym roku Palestyna!;)

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
Cytat: "Baton"
Ajj nieładnie zrobiłem, że w cudzym temacie to zamieściłem, przyzwyczajam sie do tego forum, autor tematu chyba nie ma mi tego za złe?
Absolutnie nie. W sumie treść nawet pasuje do tematu :)

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Baton, może wyedytuj posta i wrzuć to osobno, będzie bardziej czytelne a jak ktoś będzie szukał informacji o Bałkanach to szybciej znajdzie.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna ambi

• Miasto: Brwinów
  • Na forum od: 21.02.2010
złowiliście coś na tę wędę?;)

Offline Baton

dwie chorwatki :wink:
W tym roku Palestyna!;)

Offline Mężczyzna ambi

• Miasto: Brwinów
  • Na forum od: 21.02.2010

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
Dobre zdjęcia i ciekawe opisy.
Pytanie 1. Czy śpisz na dwóch karimatach, czy wiozłeś kompanowi?
Pytanie 2. Co się stało z jednym ramieniem korby? Tylko się odkręciło i odpadło?
Pytanie 3. Jak dokładniej wyglądała Wasza trasa (na mapie)? Czy startowaliście w PL, czy może jakimś środkiem lokomocji na start?
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Baton

Cytat: "MaciekPaciek91"
Dobre zdjęcia i ciekawe opisy.
Pytanie 1. Czy śpisz na dwóch karimatach, czy wiozłeś kompanowi?
Pytanie 2. Co się stało z jednym ramieniem korby? Tylko się odkręciło i odpadło?
Pytanie 3. Jak dokładniej wyglądała Wasza trasa (na mapie)? Czy startowaliście w PL, czy może jakimś środkiem lokomocji na start?

1.Jedną wiozlem kumplowi, a tą mate z przodu znalazłem na śmietniku i mam ją do tej pory, taka wygodna, przydawała się jak trza było spać na tych bałkańskich kamolach :mrgreen:

2.Najpierw zaczeło się luzować i skrzypieć, dokręcił mi to jakiś zlomiarz i jechałem dalej ale korba się wyrabiała i znów się odkręciło i przy powrocie śruba się oberwała bo gwint się zepsuł więc cóz było robić, bośniacki mechanik mocno przyspawał i twierdził, że dojadę na tym do domu ale niestety.. urwalem :D

3.start spod mojego domu, przez czeską Opave, do węgier nad Balaton, stamtąd nad morze do Chorwacji, zjechaliśmy z gór do miejscowości Senij(polecam zjazd, jest bardzo widowiskowy) i dalej do Montenegro, które było celem wycieczki i powrót przez Bośnię
W tym roku Palestyna!;)

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
To odpuściliście sobie min. Budapeszt? Nie lubicie miast/stolic, czy może w drodze powrotnej byliście? IMO Budapeszt jest urodą porównywalny z Wiedniem :wink: Nawet teraz chętnie bym drugi raz wrócił (chętniej do Budapesztu, niż do Wiednia).
Nie skojarzyłem, że Ty Góral jesteś i masz blisko do Słowacji... :mrgreen:
Na Bałkany może kiedyś i mnie poniesie
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
zjechaliśmy z gór do miejscowości Senij(polecam zjazd, jest bardzo widowiskowy)

Zjeżdżaliście z Vratnika. Piękny jest widok z jego szczytu na Adriatyk. A podjazd pod Vratnik to jeden z trudniejszych w Chorwacji i jednocześnie jeden z pierwszych poważnych podjazdów z jakimi się zmierzyłem. Może kiedyś tam wrócę... :D

Offline Baton

Cytat: "transatlantyk"
Piękny jest widok z jego szczytu na Adriatyk. A podjazd pod Vratnik to jeden z trudniejszych w Chorwacji i jednocześnie jeden z pierwszych poważnych podjazdów z jakimi się zmierzyłem.

Faktycznie i nachylenie podjazdu i jego długośc wymagają trochę od sakwiarza, widok na szczycie za to rekompensuje wysiłek wlożony w podjazd, jest przepiękny choć gdy ja tam wjechałem nie było aż tak dobrej widocznosci, było trochę pochmurno niestety :?
Zmierzyłem sie w chorwacji z bardziej hardkorowym podjazdem gdy omijając Split(ogólnie poza paroma wyjatkami stronilismy od miast) wbiliśmy się na drógą stronę gór, tam się zaczeły jazdy, jest też bardzo dłuugi i stromy podjazd z Herceg Novi w Czarnogórze az do granicy z Bośnią, dał nam popalić, chyba najcięższy podjazd na całej naszej trasie.
W tym roku Palestyna!;)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Do przejścia w Sitnicy?
Mysmy przejechali tam w okolicach jedną z najfajniejszych dróg jaka miałam okazje jechać w tym roku:) Nie-asfaltową, ale bardzo solidną "makadanową" kamienistą, która, jak twierdził prezes schroniska w górach Orjen, ma juz ponad 100 lat...Potem zjeżdżalismy na łeb na szyję do Herzeg Novi pewnię te samą, którą Wy podjeżdżaliście...
Nie mogę zajrzeć w galerię:( Trzeba byc zarejestrowanym na fb żeby pooglądać? Bo ja nie jestem...
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Cytat: "martwawiewiórka"
Nie mogę zajrzeć w galerię:( Trzeba byc zarejestrowanym na fb żeby pooglądać? Bo ja nie jestem...

Ja mam konto ale też się nie wyświetla... Albo galerii już nie ma, albo ustawienia prywatności się zmieniły w międzyczasie tak zwanym.

Offline Baton

Nie ma, zdjęcia zabijają dusze(zniszczyłem wszystkie).. Już nigdy nie zrobię zdjęć z wyprawy, bo po co? Jak ktoś chce coś wiedzieć o balkanach to pisac, chętnie opowiem, podam fajne trasy. Macie tu dość ekspertów od wypraw więc ja rezygnuje z udzielania się i opisywania swoich podrózy na tym forum, mi rozgłos jednak nie potrzebny. Trzymajcie sie, ja tymczasem lece dalej.. B.
W tym roku Palestyna!;)

Offline sumdetective

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 14.03.2010
wlasnie chcialem poogladac Twoja galerie i tu taki zonk.... Tak szybko Baton,  zmieniasz zdanie?  W tydzien przeszedles droge od
się pochwalę tegoroczna wakacyjną wycieczką
do
zdjęcia zabijają dusze [...] Już nigdy nie zrobię zdjęć z wyprawy

no coz ja jestem daleki od takich extremistycznych pogladow, sam kiepsko robie zdjecia, a wlasnie razem z zona probujemy sklecic jakas galerie z wakacji... moze nie dla potomnych, ale na 'rzeczy pamiatke'

Pozdrawiam Cie Baton, mimo to  :lol:
Dlaczego rower? ... bo ma dwa kólka.

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum