Autor Wątek: MPP 2024  (Przeczytany 51175 razy)

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
Odp: MPP 2024
« 30 Sie 2024, 07:03 »
Żartowałem, dworuję sobie z histerii orgów BBT. Zawsze miło jak ludzie odprowadzają na BBT.

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
« 30 Sie 2024, 07:14 »
Żartowałem, dworuję sobie z histerii orgów BBT. Zawsze miło jak ludzie odprowadzają na BBT.

Na szczęście ja też, choć nie rozumiem "supportowych" zachowań niektórych uczestników.
Jedziesz dla siebie, a nie by pochwalić się że przejechałeś, więc takie postępowanie nie powinny mieć miejsca.
Ta "histeria" może być uzasadniona, kiedy taki dodatkowy uczestnik się na trasie pojawi.
Jeśli będzie ich więcej niż jeden, to może być problem.
Dlatego warto nagłaśniać takie zachowania by potencjalni chętni mieli świadomość, że inni nie tylko jadą, ale czasem obserwują.

Offline Mężczyzna KrzyDra

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 16.03.2024
« 30 Sie 2024, 17:39 »
Prognozy na tydzień przed sugerują dość upalny przejazd, nawet w nocy w granicach 13-15 stopni.
:)

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 30 Sie 2024, 18:55 »
Szykuje się powtórka z zeszłego roku. Nigdy nie zapomnę jak asfalt parzył mnie w stopy na każdym kolejnym podejściu, które było dla mnie zbyt strome, żeby je podjechać czy też podejść w butach z szosowymi blokami😉
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna Tomek_bikelover

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 08.07.2022
« 30 Sie 2024, 20:05 »
Prognozy na tydzień przed sugerują dość upalny przejazd, nawet w nocy w granicach 13-15 stopni.

I chyba niekorzystny wiatr z południowego wschodu.

Online Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 30 Sie 2024, 20:47 »
Ja widzę w prognozie 17 stopni w dzień na sobotę za tydzień. Do tego wuchta deszczu i wiatr z północy. Macie jakieś stare prognozy z wczoraj.

Nota bene sprawdźcie co z Rdzawką, bo

https://www.money.pl/gospodarka/kierowcy-pojada-nowa-zakopianka-problem-korkow-jednak-nie-zniknie-7065752115964448a.html

"Kierowcy podróżujący z Tatr i Pienin będą mogli wjechać na nową trasę przez dwa węzły: Nowy Targ Zachód i Nowy Targ Południe. Węzeł Obidowa jest już funkcjonalny, natomiast węzeł Klikuszowa, który połączy nową i starą Zakopiankę, jest nadal w budowie.

Zmiany w organizacji ruchu związane z otwarciem nowej trasy oznaczają, że nie można już przejechać starą zakopianką w okolicach budowanego węzła Klikuszowa i w Rdzawce. Dojazd do Rabki-Zdroju i Nowego Targu z Lasku i Klikuszowej możliwy jest przez węzeł Obidowa oraz lokalną drogę łączącą Klikuszową i Sieniawę."

Zwłaszcza po ciemku może być trudno trafić. Nową Zakopianką chyba można jechać rowerem między węzłem Obidowa i Nowy Targ. W każdym razie nie jest to droga ekspresowa, ale tylko ten fragment, bo w stronę Chabówki już jest droga ekspresowa.

Głupio by było, gdyby ktoś zjechał po tracku do Klikuszowej I musiał wracać na górę, a w tym czasie ktoś by zyskał całkiem sporo czasu... Być może trzeba że Rdzawki Obidowej zrezygnować i zrobić tracka przez Sieniawę albo Harkabuz.
« Ostatnia zmiana: 30 Sie 2024, 21:31 podjazdy »
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline MPP2024-pierwszeultra

• Miasto:
  • Na forum od: 23.08.2024
« 31 Sie 2024, 00:43 »
Mam nadzieje, ze jak pobiorę ślad GPX na 2 dni przed startem, to będą na nim naniesione już wszelkie poprawki i zmiany związane z aktualną sytuacją na drogach i będę mógł jechać spokojnie po tym śladzie do samej Głodówki, nie martwiąc się, że będę musiał sam kombinować jak przejechać jakiś odcinek.

• Miasto:
« 31 Sie 2024, 01:04 »
Jeśli nie planujesz zabierać ze sobą śpiworu (i być może również maty?) na sam wyścig, to sugerowałbym sprawdzenie, czy te wszystkie tobołki mieszczą się w limicie bagażu przewożonego przez KU na Głodówkę (zazwyczaj było to 8 kg i 15 l o ile dobrze pamiętam). Myślę, że z uwagi na zapowiadającą się rekordową frekwencję te limity mogą być pilnowane.
Słuszna uwaga. Myślałem o tym też. Dużo rzeczy mi nie potrzeba na ten nocleg pod chmurką. Do tego bagażu nadawanego na metę, to załaduje właściwie tylko te rzeczy,które będą potrzebne mi do noclegu na Helu, nie będzie to dużo ważyć, a i z wymiarami mam nadzieje, że też będzie ok.

Nabieram coraz większego przekonania, że to jest trolling ;)
Ja nie trolluję, serio ; )

• niech tak się stanie
« 31 Sie 2024, 05:10 »
Mam nadzieje, ze jak pobiorę ślad GPX na 2 dni przed startem,
Zakopiankę zamknęli w piątek, na 8 dni przed startem. Na miesiąc przed planem. Takich rzeczy niedasię przewidzieć.

• Miasto:
« 31 Sie 2024, 05:55 »

Zakopiankę zamknęli w piątek, na 8 dni przed startem. Na miesiąc przed planem. Takich rzeczy niedasię przewidzieć.
No tak, ale teraz organizator maratonu ma sporo dni na to, aby znaleźć alternatywę na tym odcinku, skorygować ślad GPX i udostępnić go uczestnikom po to, żeby wszyscy przejechali w taki sam sposób i nie byli niczym zaskoczeni. Oglądałem kilka dni temu dość obszerny wywiad z kierownikiem tego maratonu, no i on mówił, że zdarzało im się korygować trasę nawet na jeden dzień przed jakimś wyścigiem, bo akurat dostali info o jakichś zmianach na drogach itd. Liczę, że mając teraz ponad tydzień czasu, po prostu naniosą zmiany i dadzą nam plik, który uwzględnia ten zamknięty już odcinek i nie będzie trzeba się o nic martwić.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 31 Sie 2024, 12:34 »
Jedziesz dla siebie, a nie by pochwalić się że przejechałeś, więc takie postępowanie nie powinny mieć miejsca.

To, że jedziemy dla siebie nie znaczy, że nie lubimy się pochwalić, to naturalna sprawa. Dlatego też wydałeś ileś kasy na strój BBT, żeby się w jakiś sposób pochwalić - i nie ma w tym nic złego.

Tylko czym innym jest uczciwe i samodzielne przejechanie tego 1000km, czym innym gdy ludzie mają takie ciśnienie na to pochwalenie się, że zaczynają oszukiwać, bo boją się że bez oszustwa nie dadzą rady. I głównym celem przestaje być własna satysfakcja, a właśnie to by zaimponować znajomym.

Odnośnie tego dołączania do wyścigu na Helu - pamiętać trzeba, że nie wolno wyjeżdżać przed eskortę policyjną. Bo nie jest łatwo zdobyć zezwolenie na eskortę policji, organizatorzy są na tym punkcie mocno wyczuleni, by przestrzegać ustalonych w tym zakresie reguł. To oczywiście dotyczy także i zawodników, a były w zeszłym roku przypadki wyjazdu przed eskortę, bo ktoś chciał się odlać i żeby później nie gonić to wyjechał przed eskortę.

Nabieram coraz większego przekonania, że to jest trolling ;)
Ja nie trolluję, serio ; )

To podaj jak się nazywasz i jaki masz numer startowy. Bo z tego co piszesz to jest mocno wątpliwe byś był prawdziwym zawodnikiem

• Miasto:
« 31 Sie 2024, 16:50 »

To podaj jak się nazywasz i jaki masz numer startowy. Bo z tego co piszesz to jest mocno wątpliwe byś był prawdziwym zawodnikiem

Tacy z was geniusze, a nie wpadliście na to, że jak się teraz tutaj ujawnię, to być może będę miał problem w ogóle ze startem w tej imprezie? Wam to tylko zaspokoi ciekawość, a mi może przysporzyć tylko kłopotów. Ujawnię się po imprezie, nawet jak zaliczę DNF, tak więc spokojnie.

• niech tak się stanie
« 31 Sie 2024, 16:54 »
Tacy z was geniusze, a nie wpadliście na to, że jak się teraz tutaj ujawnię, to być może będę miał problem w ogóle ze startem w tej imprezie?
Przecież ja o tym pisałem, więc to dzięki mnie wiesz, że jest taki punkt regulaminu i że skrajną głupotą było się przechwalać, że najdłuższy przejechany dystans miał ze sto km. Jakby orgowi zależało na uwaleniu, to by wysłał do wszystkich zapytanie o udowodnienie przejechania wymaganego dystansu. Ale nie ma sensu tego robić, skoro trasa idzie blisko linii kolejowych. Zapisz sobie tylko odjazdy że stacji blisko 200-300 km trasy, żeby potem nie czekać do rana na pociąg. Jeszcze może wieczorny złapiesz:-)
« Ostatnia zmiana: 31 Sie 2024, 17:00 podjazdy »

• Miasto:
« 31 Sie 2024, 16:58 »

Przecież ja o tym pisałem, więc to dzięki mnie wiesz, że jest taki punkt regulaminu i że skrajną głupotą było się przechwalać, że najdłuższy przejechany dystans miał że sto km.
No jestem Ci wdzięczny, Ty rozumiesz, ale dwóch kolegów wyżej chyba nie bardzo.

Edit:
No gdybym się ujawnił, to mogłoby się tak zdarzyć, że teraz tylko do mnie wystosowaliby taką prośbę (udowodnienie przejechania wymaganego dystansu), więc wolę nie ryzykować.

Edit 2:
Pociągi nie będą potrzebne, bo dojadę do mety ; )
Po wyścigu się przekonacie.
« Ostatnia zmiana: 31 Sie 2024, 17:04 MPP2024-pierwszeultra »

• niech tak się stanie
« 31 Sie 2024, 17:05 »
Tak by zapewne było, bo 100 km a 1000 km, różnica jednego zera, ale znacząca... Ciekawe, czy siodełko będzie wygodne...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum