Autor Wątek: MPP 2024  (Przeczytany 51173 razy)

Offline MPP2024-pierwszeultra

• Miasto:
  • Na forum od: 23.08.2024
Odp: MPP 2024
« 31 Sie 2024, 17:09 »
Tak by zapewne było, bo 100 km a 1000 km, różnica jednego zera, ale znacząca... Ciekawe, czy siodełko będzie wygodne...
No ja wiem, że to będzie piekło, ale wierzę, że dam radę. Zawziąłem się i koniec. Muszę spróbować.
Tyłek na pewno będzie bolał… Może sudocrem mnie zbawi
; ) 

Online Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 31 Sie 2024, 17:33 »
No, ale jest też limit czasu. 72 godziny, wydaje się dużo, ale nie jest, bo pod koniec nagromadzenie stromych górek...
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 31 Sie 2024, 18:19 »
No jestem Ci wdzięczny, Ty rozumiesz, ale dwóch kolegów wyżej chyba nie bardzo.

Edit:
No gdybym się ujawnił, to mogłoby się tak zdarzyć, że teraz tylko do mnie wystosowaliby taką prośbę (udowodnienie przejechania wymaganego dystansu), więc wolę nie ryzykować.

Czyli innymi słowy chcesz zwyczajnie oszukać, łamiąc regulamin, który wymaga od startujących pewnego doświadczenia w ultra i jeszcze publicznie piszesz o takim cwaniaczkowaniu?

To zwykły troll i szkoda mu odpowiadać. Ma radochę jak ludzie jeżdżący ultra wyrażą "święte oburzenie" i o to w tym wszystkim chodzi, szkoda więcej odpowiadać na te kiepskie prowokacje.

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
« 31 Sie 2024, 20:27 »
Jest aktualizacja trasy, trochę ubyło kilometrów. Nie ma zmiany na tym końcowym odcinku od Klikuszowej. Można chyba pobierać i wgrywać do nawigacji. Czekamy już tylko na północny wiatr i niższe temperatury  ;D
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Offline Mężczyzna jedrucha

• Miasto: Łomianki
  • Na forum od: 02.09.2021
« 31 Sie 2024, 20:50 »
Też nie zauważyłem zmiany w górskiej części. Jedyną modyfikację zidentyfikowałem za Toruniem - uproszczenie trasy przez rezygnację z przejazdu pod tężniami w Ciechocinku.

Offline Mężczyzna jedrucha

• Miasto: Łomianki
  • Na forum od: 02.09.2021
« 31 Sie 2024, 20:50 »
Też nie zauważyłem zmiany w górskiej części. Jedyną modyfikację zidentyfikowałem za Toruniem - uproszczenie trasy przez rezygnację z przejazdu pod tężniami w Ciechocinku.

Offline Mężczyzna marcinp

• Miasto: Łowicz
  • Na forum od: 10.11.2016
« 31 Sie 2024, 21:23 »
Zmiana trasy tylko w okolicy Ciechocinka a tym można sprawdzić wrzucając stary i nowy ślad
http://www.mygpsfiles.com/app/

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
« 31 Sie 2024, 21:45 »
Jedziesz dla siebie, a nie by pochwalić się że przejechałeś, więc takie postępowanie nie powinny mieć miejsca.

To, że jedziemy dla siebie nie znaczy, że nie lubimy się pochwalić, to naturalna sprawa. Dlatego też wydałeś ileś kasy na strój BBT, żeby się w jakiś sposób pochwalić - i nie ma w tym nic złego.

Odnośnie tego dołączania do wyścigu na Helu - pamiętać trzeba, że nie wolno wyjeżdżać przed eskortę policyjną. Bo nie jest łatwo zdobyć zezwolenie na eskortę policji, organizatorzy są na tym punkcie mocno wyczuleni, by przestrzegać ustalonych w tym zakresie reguł. To oczywiście dotyczy także i zawodników, a były w zeszłym roku przypadki wyjazdu przed eskortę, bo ktoś chciał się odlać i żeby później nie gonić to wyjechał przed eskortę.

[/quote]
BBT przejechałem w gaciach od Crafta.
Wtedy zanabylem od Roberta i jak się okazało w praniu sprawdziły się na wielu "wycieczkach" (szczególnie tych dłuższych).
Oczywiście skłamałbym pisząc że tylko jakość miała wpływ na wybór.
Teraz ujeżdżam te od Leszka Prawie Pro, ale dalej uważam, że te bbt-urowe są znacznie lepsze.
Przetestowałem Endurę i się zawiodłem.
Oczywiście mógłbym wybrać Assosa, ale za często musiałbym je zmieniać, a nie są najtańsze.

Dzięki za przypomnienie, bo pamiętam czas, kiedy focąc szpicę "wycieczki", często wyjeżdźałem przed policyjną eskortę.
W tym roku po raz pierwszy zamierzam, po startowej fotce, trochę zabawić na Helu, a następnie z gracją podaźyć Waszym śladem. Do Elbląga zjechać, gdzieś w okolicach Gniewu albo Tczewa.
Chyba udało się zmontować Ekipę na piatkowo-sobotnie rowerowanie w wariancie MTB.
Marzy misie kolarstwo romantyczne z nocnym widokiem kosy helskiej z klifu puckiego.

Offline MPP2024-pierwszeultra

• Miasto:
  • Na forum od: 23.08.2024
« 2 Wrz 2024, 15:42 »
Czy czujecie już ten świeży powiew morskiej bryzy?  :D Ja już od rana dzisiaj chodzę podniecony i nie mogę się już doczekać wyścigu  :icon_redface:

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 2 Wrz 2024, 15:53 »
Ja widzę w prognozie 17 stopni w dzień na sobotę za tydzień. Do tego wuchta deszczu i wiatr z północy. Macie jakieś stare prognozy z wczoraj.

No i jak tam z tą prognozą panie Michale? Bo GFS to pokazuje na sobotę wręcz 30 stopni, na niedzielę koło 25-27 stopni, więc się chyba te wizje 17 stopni z deszczem nie potwierdzą  ;).
Za to wiatr raczej mało korzystny, z kierunków południowych i wschodnich. Czyli w gruncie rzeczy podobnie jak BBT, tylko bez takich ekstremów temperaturowych.

• niech tak się stanie
« 2 Wrz 2024, 16:33 »
Zobaczymy, bo to jeszcze się dużo zmienia w tej prognozie. Bardzo blisko frontu, więc detale będą miały ogromne znaczenie.

Na razie z zainteresowaniem spoglądam na środę, bo prognozują +35 stopni miejscami na zachodzie Polski :o Istotne będzie każde 0,1 stopnia.

We Wrocławiu byłoby to w okolicy rekordu z 1947 roku, a w Poznaniu z 1975 roku. W Słubicach i Zielonej Górze rekordy przedwojenne. Wszystkie między 34,4 a 34,9. Zapewne zabraknie kilku dziesiątych stopnia.

Co ciekawe w środę wieczorem front ma osiągnąć linię Odry i się zatrzymać. Ułożenie frontu będzie kluczowe dla kierunku wiatru i pogody na MPP. Po wschodniej stronie frontu będzie upał oraz silny i porywisty wiatr z SE.

Offline Mężczyzna Tomek_bikelover

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 08.07.2022
« 2 Wrz 2024, 18:00 »

Chociaż te opady wątpliwe są. Trzymam kciuki żeby wiatr nieco zmienił kierunek.

• niech tak się stanie
« 2 Wrz 2024, 19:49 »
Meteolotek czas zacząć. Front się przesunie o 300 km i wszystko się zmieni  ;D
Ciekawe, co z tą Zakopianką, czy będzie zamknięta jak pisałem. Autobusy już nie kursują między Rdzawką na Nowym Targiem.
https://transit.podhale.pl/artykul/2024-09-02-tymczasowe-zamkniecie-starej-DK47

https://radioalex.com.pl/stara-zakopianka-zamknieta-otwarty-odcinek-z-rdzawki-do-nowego-targu.html

https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/101189/Kierowcy_jada_na_oslep_do_Klikuszowej_Google_Maps_nadal_nie_widzi_nowej_zakopianki.html

Na Google Maps droga z Rdzawki do Klikuszowej jest "częściowo zamknięta" cokolwiek by to miało oznaczać, zaś całkowicie zamknięta za zjazdem do Lasku. Wydaje się więc, że fizycznie przejechać trasą MPP chyba się da, co najwyżej pod prąd (google pokazuje zamknięcie pasa w kierunku południowym, prawego na zjeździe) lub przez ruch wahadłowy (ktoś by musiał sprawdzić, czy tam jest wahadło, czy po prostu zakaz jazdy w stronę Klikuszowej). Kilka km w nocy pod prąd to trochę słabo by było, za dnia to jeszcze jakoś widać po czym się jedzie.

« Ostatnia zmiana: 2 Wrz 2024, 19:56 podjazdy »

Offline Mężczyzna marcinrzy

• Miasto: Mazowsze
  • Na forum od: 24.07.2019
« 2 Wrz 2024, 21:26 »
Ciekawe, co z tą Zakopianką, czy będzie zamknięta jak pisałem. Autobusy już nie kursują między Rdzawką na Nowym Targiem.
Na Google Maps droga z Rdzawki do Klikuszowej jest "częściowo zamknięta"
Wczoraj tamtędy przejeżdżałem i zamknięty był pas od Klikuszowej w stronę Rdzawki

• niech tak się stanie
« 2 Wrz 2024, 22:05 »
Wczoraj tamtędy przejeżdżałem i zamknięty był pas od Klikuszowej w stronę Rdzawki
To OK.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum