Autor Wątek: MPP 2024  (Przeczytany 51176 razy)

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
Odp: MPP 2024
« 3 Wrz 2024, 15:19 »
Nota bene strasznie naćkane górek pod koniec trasy.

Nie naćkane, tylko "tradycyjnie mocna górska końcówka". Kolega od OpenAI widzi to tak:

Online Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 3 Wrz 2024, 15:54 »
Kolega od OpenAI widzi to tak:
A youtube z wyścigów kolarskich tak:

i tak:
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 3 Wrz 2024, 16:33 »
Kolega od OpenAI widzi to tak:
A youtube z wyścigów kolarskich tak:

Jest prawda czasu i prawda ekranu!

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 3 Wrz 2024, 17:31 »
Jest prawda czasu i prawda ekranu!

Akurat w tym przypadku to te zdjęcia pasują jak pięść do oka. To jest Gliczarów z Tour de Pologne Amatorów, gdzie jedzie kilka tysięcy osób, gdzie dla wielu uczestników zrobienie 50-60km górskiej trasy to wielki wyczyn. Więc impreza zupełnie nijak mająca się do MPP, do zupełnie innego "targetu" skierowana.

Oczywiście i na MPP nie brakuje wpychających ludzi, ale to wynika z faktu, że na tym etapie trasy to już jest zdrowo ponad 900km w nogach.

« 3 Wrz 2024, 17:44 »
Przede wszystkim nie ma tyłu gapiów ;D

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
« 3 Wrz 2024, 21:36 »
Przede wszystkim nie ma tyłu gapiów ;D
Kibice są tylko on-line i to może nawet w większej liczbie. Na szczęcie na monitoringu nie widać (za bardzo), że ktoś pcha rower  ;)

Offline Mężczyzna Damian ES

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 27.12.2018
« 3 Wrz 2024, 21:50 »
Hej,
Czy ja dobrze patrze, że  od radomska (ok 660km) do "za Skarżycami" ciężko z jakimiś stacjami (Orlenami)? Podobnie chyba po Krzeszowicach 820km

Panowie i Panie,
Wiem, że pochłonęła Was rozmowa z kimś tworzącym gównoburze nt swoich umiejetności, ale proszę o porade (nie tylko dla mnie), dla tych mniej obytych, szukających być może ostatniej deski ratunku :)

Offline MPP2024-pierwszeultra

• Miasto:
  • Na forum od: 23.08.2024
« 3 Wrz 2024, 22:10 »

Mam niejaki dysonans poznawczy, bowiem z jednej strony piszesz, że to nic takiego i niemal każdy jest w stanie przejechać w limicie, a z drugiej robisz ciągły szum w tym wątku wokół siebie i swojego przejazdu.
Myślę, że nie ma sensu na siłę klasyfikować MPP jako wyczynu tylko dla herosów, bądź - na drugim biegunie - bułki z masłem. Wszak każdy ma swój Everest.
No ja napisałem tutaj pierwszy post bardzo grzecznie i kulturalnie, chciałem po prostu poznać opinie bardziej doświadczonych osób itd., a zostałem od samego początku wrzucony do worka z napisem „Troll”, zaczęto ze mnie śmieszkować, zaczęto pisać, że przejadę maks 200-300 km i się wycofam…
Dla mnie słabe jest takie ocenianie kogoś, gdy nawet się go nie zna i prawie nic o nim nie wie. Różni są ludzie i trzeba o tym pamiętać. Każdy ma też inne możliwości i inna historia za nim stoi. Ja szanuję każdego, kto stanie na starcie w sobotę, ale ja właśnie uważam, że samo przejechanie tego wyścigu nie jest niczym niezwykłym, to nie jest jakieś wielkie osiągnięcie, no i nawet taki nowicjusz jak ja będzie w stanie tego dokonać. Na pewno nie jest to zwykła przejażdżka i będzie to mega męczące, ale tak jak sam napisałeś, nie jest to tylko wyzwanie dla herosów kolarstwa.  A jeśli chodzi o to, że robię szum wokół siebie i mojego przejazdu… No tutaj się zgadzam, trochę faktycznie to wygląda tak, że bardzo się tym wszystkim podniecam, no ale z drugiej strony jest to mój pierwszy start w jakimkolwiek wyścigu rowerowym w życiu, wszystko będzie dla mnie nowe, dlatego trochę się tym ekscytuję jednak ; )

To jest wyjątkowo słabe, żeby nie użyć mocniejszego słowa...może będziesz miał okazję przekonac się jaki power mają te "nawet dziewczyny"
Ale ja tu nie obrażam kobiet… Szanuję bardzo wszystkie kobiety, które decydują się przejechać ten maraton. Nie od dziś jednak wiadomo, że kobiety po prostu są słabsze fizycznie od mężczyzn, dlatego mi osobiście byłoby wstyd, gdyby się okazało, że dziewczyna/kobieta dała radę, a ja wymiękłem…

Jędrek, to jest klasyczne trolowanie, jaki dysonans? ;)

Mylisz się Maćku.

Trollowanie trollowaniem, a tymczasem nad Polskę napłynęła prognozowana masa powietrza i mamy dość wysoką prędkość wiatru z południowego wschodu, aktualnie na nizinach do 30 km/h. Podobno ten stan ma się utrzymać kilka dni, aż do MPP włącznie. Temperatura też szybko rośnie, już na wielu punktach pomiarowych przekracza 30 stopni. Szykuje się więc jazda pod wiatr w dość wysokiej temperaturze. Na pocieszenie pierwsze 55 km z potężnym wiatrem w plecy ;D

Jak dla mnie, to czym gorsza pogoda będzie, tym lepiej. Wtedy dojdzie do naturalnej selekcji. Dojdzie do oddzielenia chłopców od mężczyzn. Jak debiutować, to z grubej rury.

Offline Mężczyzna marcinrzy

• Miasto: Mazowsze
  • Na forum od: 24.07.2019
« 3 Wrz 2024, 22:10 »
Hej,
Czy ja dobrze patrze, że  od radomska (ok 660km) do "za Skarżycami" ciężko z jakimiś stacjami (Orlenami)? Podobnie chyba po Krzeszowicach 820km
Z tego co patrzyłem to w Niegowej (740km) trzeba trochę w prawo odbić i MOYA 24h jest. A za Krzeszowicami w Brodach (jakiś 871 km)  w lewo jak się odbije jest Orlen. Jeszcze Circle w Rdzawce i powinno wystarczyć...Jeśli coś pomyliłem to proszę poprawić ;)

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
« 3 Wrz 2024, 22:11 »
Hej,

Panowie i Panie,
Wiem, że pochłonęła Was rozmowa z kimś tworzącym gównoburze nt swoich umiejetności, ale proszę o porade (nie tylko dla mnie), dla tych mniej obytych, szukających być może ostatniej deski ratunku :)
Po drodze masz: Olsztyn (żabka), Mirów (naprzeciw zamku w Mirowie świetna knajpa, podają szybko), Klucze (żabka), Olkusz (Orlen) - z głodu na Jurze nie umrzesz ;D

Offline Mężczyzna czupki

• Na forum od: 16.09.2022
    • Blog: czupki.pl
« 3 Wrz 2024, 22:34 »
Ale ja tu nie obrażam kobiet… Szanuję bardzo wszystkie kobiety, które decydują się przejechać ten maraton. Nie od dziś jednak wiadomo, że kobiety po prostu są słabsze fizycznie od mężczyzn, dlatego mi osobiście byłoby wstyd, gdyby się okazało, że dziewczyna/kobieta dała radę, a ja wymiękłem…

O matko, co ja czytam. Może jak wyskoczysz do jakieś przypadkowej kobiety na ulicy, to faktycznie będzie słabsza. Tylko, te z MPP to raczej są zaprawione podróżniczki, a najmocniejsze klepią facetów jak bobasy.

Jak dla mnie, to czym gorsza pogoda będzie, tym lepiej. Wtedy dojdzie do naturalnej selekcji. Dojdzie do oddzielenia chłopców od mężczyzn. Jak debiutować, to z grubej rury.

Ty nie jesteś trollem tylko zarozumiałym ignorantem. Nie masz bladego pojęcia co to jest 1000km na rowerze, ale nie przeszkadza ci to rzucać teoriami, że to każdy może. No właśnie nie każdy i szczerze ci życzę, żebyś tego boleśnie doświadczył. A jeszcze piękniej byłoby, jakbyś dojechał z gorszym czasem niż najsłabsza kobieta. Pewnie niczego cię by to nie nauczyło, ale może choć na chwilę przestałbyś deprecjonować trudność przejechania MPP. A tak poza wszystkim, to nie pasujesz do tej sekcji. Tu nikt nie traktuje ultra jak śmiecia jakiegoś, tylko z szacunkiem i respektem się odnosi. Już nie jeden kozak wracał z nosem spuszczonym na kwintę.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 3 Wrz 2024, 23:41 »
O matko, co ja czytam. Może jak wyskoczysz do jakieś przypadkowej kobiety na ulicy, to faktycznie będzie słabsza. Tylko, te z MPP to raczej są zaprawione podróżniczki, a najmocniejsze klepią facetów jak bobasy.

Michale - tak jak pisałem ignorujmy gościa. Wiem, że piszesz w dobrej wierze, ale podkładasz się komuś kto specjalnie trolluje i ma radochę jak wywoła "święte oburzenie" wśród doświadczonych ultrasów.

Bo to, żeby człowiek co 100km w życiu nie przejechał porywał się nagle na ciężki maraton 1000km z ostrymi górami w końcówce - jest niesłychanie mało prawdopodobne. A nawet jeśli ktoś taki by się trafił - to by podchodził do tego wyzwania z wielką pokorą, a nie dawał takie głupiutkie popisy jak ten koleżka. Więc albo to jest klasyczny troll, albo ktoś kto jeździ maratony, ma w nich doświadczenie i pisze po to, żeby po maratonie wstawić tekst, że oto bez żadnego doświadczenia przejechał taką imprezę i ośmieszył tych którzy twierdzili, że to niemożliwe.

Tak jak pisałem - olewajmy trolla, bo wyrażając oburzenie czy w ogóle komentując jego posty tylko go karmimy. I przydałoby się, żeby administracja sprawdziła IP z jakiego koleś pisze, bo to najpewniej jeden z byłych użytkowników forum.

« 4 Wrz 2024, 00:00 »
Przecież sama nazwa konta jest trolowa.

Ad rem. Co z Toruniem, będzie korekta, czy we własnym zakresie? Pytam, bo jutro biorę się za podział tracka.

Online Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 4 Wrz 2024, 01:14 »
Właśnie trochę pojeździłem po Poznaniu, mimo jazdy między godziną 24 a 1 w nocy relatywnie mocno wieje. No i temperatura wysoka 24,9 stopnia o północy w Poznaniu na stacji IMGW. A przecież to wrzesień. Mocny wyż rosyjski stał się faktem. Według prognoz wyż utrzyma się przez weekend i jeszcze nieco dłużej. Jeśli ktoś rozważał, aby na MPP spróbować lemondkę, a się waha, to zakup może się zwrócić w kilka godzin jazdy. Jest jeszcze czas na zakupy w sklepach stacjonarnych, wysyłkowo bym nie ryzykował. Można też pożyczyć.

Ogólnie piękna pogoda się zrobiła. Na wycieczki w sam raz, o ile komuś upał nie przeszkadza.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna jedrucha

• Miasto: Łomianki
  • Na forum od: 02.09.2021
« 4 Wrz 2024, 06:54 »

Ad rem. Co z Toruniem, będzie korekta, czy we własnym zakresie?

Korespondowałem z Michałem - napisał, że nie będzie już zmian w tracku.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum